Τέσσερις και πλέον δεκαετίες γράφει την ιστορία του ιταλόστροφου "Da Bruno" ο Δημήτρης Τσουκάρης, με αδιαπραγμάτευτη αξία το σεβασμό στις γευστικές παραδόσεις και αρχές της κουζίνας της Μπότας και την απόδοσή τους με φρέσκια ματιά.
Στη δροσερή αυλή και στην κομψή ατμοσφαιρική σάλα της τρατορίας που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές ως το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση–, θα δοκιμάσετε δημοφιλή πιάτα που ανά διαστήματα επανέρχονται στο μενού, κλασικές σπεσιαλιτέ του ιταλικού συνταγολογίου, αλλά και δημιουργικές ερμηνείες τους.


Θα απολαύσετε τη θέρμη μιας βελουτέ ημέρας δίπλα σε μπρουσκέτες με burrata ή σολομό, αέρινα τηγανισμένες κροκέτες από ταλαγάνι, και μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα αρτυμένα με το umami της παρμεζάνας, λίγο πριν καταφθάσουν στο τραπέζι vintage αλλά και φρέσκες δημιουργίες, όπως οι πένες με prosciutto cotto, μπέικον, ποικιλία μανιταριών και ροζέ σάλτσα, εμβληματικό πιάτο που σερβίρεται στην τιμή του 1985, οι ταλιατέλες με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών με κρέμα παρμεζάνας και μαύρη τρούφα ή τα comfort paccheri με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα.


Στα κυρίως, η saltimbocca alla Romana, με σκαλοπίνια από μοσχαράκι γάλακτος, προσούτο και σάλτσα λευκού κρασιού και η cotoletta alla Milanese δίνουν ρεσιτάλ γεύσης, ενώ από το τραπέζι δεν θα λείψει μια χορτοφαγική ή μια πιο πληθωρική pinsa carbonara. Από γλυκά; Σταθερή αξία το τιραμισού, κλασικό, απείραχτο, χωρίς ίχνος φιοριτούρας.


