Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

βρθνο

Τέσσερις και πλέον δεκαετίες γράφει την ιστορία του ιταλόστροφου "Da Bruno" ο Δημήτρης Τσουκάρης, με αδιαπραγμάτευτη αξία το σεβασμό στις γευστικές παραδόσεις και αρχές της κουζίνας της Μπότας και την απόδοσή τους με φρέσκια ματιά.

Στη δροσερή αυλή και στην κομψή ατμοσφαιρική σάλα της τρατορίας που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές ως το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση–, θα δοκιμάσετε δημοφιλή πιάτα που ανά διαστήματα επανέρχονται στο μενού, κλασικές σπεσιαλιτέ του ιταλικού συνταγολογίου, αλλά και δημιουργικές ερμηνείες τους.

da bruno
©Λεωνίδας Τούμπανος

To Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο

Θα απολαύσετε τη θέρμη μιας βελουτέ ημέρας δίπλα σε μπρουσκέτες με burrata ή σολομό, αέρινα τηγανισμένες κροκέτες από ταλαγάνι, και μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα αρτυμένα με το umami της παρμεζάνας, λίγο πριν καταφθάσουν στο τραπέζι vintage αλλά και φρέσκες δημιουργίες, όπως οι πένες με prosciutto cotto, μπέικον, ποικιλία μανιταριών και ροζέ σάλτσα, εμβληματικό πιάτο που σερβίρεται στην τιμή του 1985, οι ταλιατέλες με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών με κρέμα παρμεζάνας και μαύρη τρούφα ή τα comfort paccheri με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα.

Da bruno

Το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα κυρίως, η saltimbocca alla Romana, με σκαλοπίνια από μοσχαράκι γάλακτος, προσούτο και σάλτσα λευκού κρασιού και η  cotoletta alla Milanese δίνουν ρεσιτάλ γεύσης, ενώ από το τραπέζι δεν θα λείψει μια χορτοφαγική ή μια πιο πληθωρική pinsa carbonara. Από γλυκά; Σταθερή αξία το τιραμισού, κλασικό, απείραχτο, χωρίς ίχνος φιοριτούρας.

Το ιταλικό εστιατόριο Da Bruno στο Παλαιό Φάληρο 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

da bruno
©Λεωνίδας Τούμπανος

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.

To διαφορετικό από τα συνηθισμένα brunch της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για... "Bottomless Brunch + Βeats".

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.