 
Ποιος θα το ’λεγε ότι στη Δροσιά υπάρχει ένα μοντέρνο εστιατόριο που σέβεται την ιταλική κουζίνα και τις πρώτες ύλες της και ξέρει από ζύμη; Κι όμως αυτή είναι η περίπτωση του "Amici Miei Cucina Italiana", που στον μοντέρνο χώρο του στο εξοχικό προάστιο, οι ιταλικές γεύσεις έχουν την αυθεντικότητα που αναζητούμε όσοι έχουμε ταξιδέψει στη γείτονα.

Mε ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη, το "Amici miei" συνδυάζει την αγάπη των ιδιοκτητών του για την κουζίνα της "Μπότας" και το κρασί. Το μενού ανανεώνεται τακτικά, παρουσιάζοντας κλασικές ρετσέτες με φρέσκια ματιά που συνδυάζουν αρμονικά την ελληνική με την ιταλική γαστρονομία.
Φρέσκα ζυμαρικά, ζυμάρι πίτσας και ψωμί παρασκευάζονται καθημερινά in house, πλαισιώνοντας μια φιλοσοφία όπου η καλή πρώτη ύλη έχει τον πρώτο λόγο. Πίτσες με λεπτή ζύμη, λιμπιστικές μακαρονάδες, κομψά ριζότι, ποικιλία από premium κοπές κρεάτων, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά είναι μερικά απ’ όσα θα δοκιμάσετε εδώ, αφού καθίσετε αναπαυτικά σε κάποια από τις όμορφες γωνιές της ανοιχτόκαρδης σάλας με τον επιμελημένο διάκοσμο.

Το εστιατόριο ανοίγει από τις 10 το πρωί και προσφέρει εκλεκτές επιλογές για brunch – από αυθεντικό κροκ μαντάμ μέχρι άλλες απολαυστικές πρωινές δημιουργίες με τη γνωστή φινέτσα της κουζίνας του.
Από το ανανεωμένο χειμερινό μενού, που υπογράφει η σεφ Άρτεμις Ζαχίλα, ποντάρουμε στα χειροποίητα ravioli cacio e pepe με σάλτσα πεκορίνο και σπανάκι, αλλά και στο ossobuco με σάλτσα λαχανικών και παπαρδέλες με σος Μετσοβόνε, δυο πληθωρικά πιάτα που κλείνουν μέσα τους τα αρώματα της εποχής.
Αντίστοιχα, το ριζότο κολοκύθας αρωματισμένο με φασκόμηλο, κρέμα gorgonzola και καβουρδισμένο φουντούκι δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δε λείπουν οι premium κοπές και τα φινετσάτα ορεκτικά.
Θα τα συνδυάσετε με προτάσεις από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, που φιγουράρουν στην όμορφη κάβα, ενώ για φινάλε προτείνουμε το λαχταριστό τιραμισού που φτιάχνεται μπροστά στον πελάτη με τραγανά σαβαγιάρ, εσπρέσο και κρέμα μασκαρπόνε.

 
 
 
 
 
 
