Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

αμιτσι

Ποιος θα το ’λεγε ότι στη Δροσιά υπάρχει ένα μοντέρνο εστιατόριο που σέβεται την ιταλική κουζίνα και τις πρώτες ύλες της και ξέρει από ζύμη; Κι όμως αυτή είναι η περίπτωση του "Amici Miei Cucina Italiana", που στον μοντέρνο χώρο του στο εξοχικό προάστιο, οι ιταλικές γεύσεις έχουν την αυθεντικότητα που αναζητούμε όσοι έχουμε ταξιδέψει στη γείτονα.  

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη - εικόνα 1

Mε ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη, το "Amici miei" συνδυάζει την αγάπη των ιδιοκτητών του για την κουζίνα της "Μπότας" και το κρασί. Το μενού ανανεώνεται τακτικά, παρουσιάζοντας κλασικές ρετσέτες με φρέσκια ματιά που συνδυάζουν αρμονικά την ελληνική με την ιταλική γαστρονομία.

Φρέσκα ζυμαρικά, ζυμάρι πίτσας και ψωμί παρασκευάζονται καθημερινά in house, πλαισιώνοντας μια φιλοσοφία όπου η καλή πρώτη ύλη έχει τον πρώτο λόγο. Πίτσες με λεπτή ζύμη, λιμπιστικές μακαρονάδες, κομψά ριζότι, ποικιλία από premium κοπές κρεάτων, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά είναι μερικά απ’ όσα θα δοκιμάσετε εδώ, αφού καθίσετε αναπαυτικά σε κάποια από τις όμορφες γωνιές της ανοιχτόκαρδης σάλας με τον επιμελημένο διάκοσμο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη - εικόνα 2

Το εστιατόριο ανοίγει από τις 10 το πρωί και προσφέρει εκλεκτές επιλογές για brunch – από αυθεντικό κροκ μαντάμ μέχρι άλλες απολαυστικές πρωινές δημιουργίες με τη γνωστή φινέτσα της κουζίνας του.

Από το ανανεωμένο χειμερινό μενού, που υπογράφει η σεφ Άρτεμις Ζαχίλα, ποντάρουμε στα χειροποίητα ravioli cacio e pepe με σάλτσα πεκορίνο και σπανάκι, αλλά και στο ossobuco με σάλτσα λαχανικών και παπαρδέλες με σος Μετσοβόνε, δυο πληθωρικά πιάτα που κλείνουν μέσα τους τα αρώματα της εποχής.

Αντίστοιχα, το ριζότο κολοκύθας αρωματισμένο με φασκόμηλο, κρέμα gorgonzola και καβουρδισμένο φουντούκι δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Δε λείπουν οι premium κοπές και τα φινετσάτα ορεκτικά.

Θα τα συνδυάσετε με προτάσεις από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, που φιγουράρουν στην όμορφη κάβα, ενώ για φινάλε προτείνουμε το λαχταριστό τιραμισού που φτιάχνεται μπροστά στον πελάτη με τραγανά σαβαγιάρ, εσπρέσο και κρέμα μασκαρπόνε.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Amici Miei

Στρατηγού Πετρίτη 7, Δροσιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
31/10/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.