Στο TwentyFive του Γιώργου Τσούλη για steaks στην ακροθαλασσιά

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο του γνωστού σεφ και του μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας από την comfort και παιχνιδιάρικη κρεατοφαγική του πρόταση στην αναλυτική μας κριτική.

TwentyFive εστιατόριο Γιώργος Τσούλης στο Μικρολίμανο

Μια απ’ τις πιο ζεστές νύχτες του φετινού καλοκαιριού ήταν αυτή που κατηφορίσαμε στο Μικρολίμανο, κι ενώ η διάθεση ίσως θα πρόσταζε ουζάκι και ψαρομεζέ, αποφασίσαμε την ανατροπή και επιλέξαμε premium steaks πλάι στη θάλασσα, στο "Twenty Five", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα του ευρύτερα γνωστού από τους τηλεοπτικές του εμφανίσεις σεφ Γιώργου Τσούλη.

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Twenty Five, δηλαδή 25, όπως ο αριθμός των πιάτων του μενού, ή όπως και το νούμερο στη φανέλα του Άλεκ Πίτερς, μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και συνιδιοκτήτη αυτού του comfort steakhouse, που εκτός από ατμοσφαιρική al fresco σάλα στο λιμάνι, έχει και κλασάτο, επιβλητικό εσωτερικό, με καθρέφτες να σκεπάζουν τον τοίχο απ’ τη μια μεριά και πυρότουβλα να φτιάχνουν ένα ιδιότυπο μωσαϊκό από την άλλη, οδηγώντας το βλέμμα στην ανοιχτή κουζίνα, με τη μεγάλη παρίγια σε πρώτη θέση και τις φλόγες της να χορεύουν πεινασμένες. Από εκεί περνούν οι εκλεκτές κοπές που συγκεντρώνει στα ψυγεία του ο Τσούλης και η ομάδα του, από φαμόζες φάρμες Ευρώπης, Αμερικής κι Ωκεανίας, εκεί τελειώνονται και αρκετά από τα υπόλοιπα πιάτα που απαρτίζουν το μενού.

TwentyFive εστιατόριο Γιώργος Τσούλης στο Μικρολίμανο

Στο εστιατόριό του, με τον Βασίλη Τσούπο ως chef de cuisine, ο Τσούλης προσεγγίζει το θέμα κρέας με διάθεση δημιουργική και παιχνιδιάρικη, παραλλάσσοντας κι εκμοντερνίζοντας καρνιβορικά φαβορί με τρόπο που κρατά το comfort στοιχείο και την πρώτη ύλη στο προσκήνιο. Το ταρτάρ "γιουβαρλάκι", για παράδειγμα, ένα από τα σουξέ του μενού, γοητεύει με το αφράτο του δάγκωμα κι αφήνει τα ωραία αρώματα από το κρεμμυδάκι και τα μυριστικά του να γεμίσουν το στόμα.

TwentyFive εστιατόριο Γιώργος Τσούλης στο Μικρολίμανο

Έτερος MVP του ρόστερ εδώ, οι πατάτες με αυγά: σιγομαγειρειμένη τερίνα πατάτας με κρέμα παρμεζάνας, τζελ κρόκου, brisket και μπόλικη τρούφα, είναι πιάτο περισσότερο λιχούδικο στη σύλληψη, απ’ ό,τι στην εκτέλεση, μια και η ποσότητα της κρέμας τυριού ήταν αρκετά σφιχτοχέρικη - θα θέλαμε άλλη τόσο για να πάρει ουμαμένια υγρασία η μπουκιά, να μαλακώσει η υφή, να αποκτήσει όγκο η πολύ καλή τρούφα.

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην αναλυτική μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.