
Μια απ’ τις πιο ζεστές νύχτες του φετινού καλοκαιριού ήταν αυτή που κατηφορίσαμε στο Μικρολίμανο, κι ενώ η διάθεση ίσως θα πρόσταζε ουζάκι και ψαρομεζέ, αποφασίσαμε την ανατροπή και επιλέξαμε premium steaks πλάι στη θάλασσα, στο "Twenty Five", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα του ευρύτερα γνωστού από τους τηλεοπτικές του εμφανίσεις σεφ Γιώργου Τσούλη.

Twenty Five, δηλαδή 25, όπως ο αριθμός των πιάτων του μενού, ή όπως και το νούμερο στη φανέλα του Άλεκ Πίτερς, μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και συνιδιοκτήτη αυτού του comfort steakhouse, που εκτός από ατμοσφαιρική al fresco σάλα στο λιμάνι, έχει και κλασάτο, επιβλητικό εσωτερικό, με καθρέφτες να σκεπάζουν τον τοίχο απ’ τη μια μεριά και πυρότουβλα να φτιάχνουν ένα ιδιότυπο μωσαϊκό από την άλλη, οδηγώντας το βλέμμα στην ανοιχτή κουζίνα, με τη μεγάλη παρίγια σε πρώτη θέση και τις φλόγες της να χορεύουν πεινασμένες. Από εκεί περνούν οι εκλεκτές κοπές που συγκεντρώνει στα ψυγεία του ο Τσούλης και η ομάδα του, από φαμόζες φάρμες Ευρώπης, Αμερικής κι Ωκεανίας, εκεί τελειώνονται και αρκετά από τα υπόλοιπα πιάτα που απαρτίζουν το μενού.

Στο εστιατόριό του, με τον Γιώργο Τσούπο ως chef de cuisine, ο Τσούλης προσεγγίζει το θέμα κρέας με διάθεση δημιουργική και παιχνιδιάρικη, παραλλάσσοντας κι εκμοντερνίζοντας καρνιβορικά φαβορί με τρόπο που κρατά το comfort στοιχείο και την πρώτη ύλη στο προσκήνιο. Το ταρτάρ "γιουβαρλάκι", για παράδειγμα, ένα από τα σουξέ του μενού, γοητεύει με το αφράτο του δάγκωμα κι αφήνει τα ωραία αρώματα από το κρεμμυδάκι και τα μυριστικά του να γεμίσουν το στόμα.

Έτερος MVP του ρόστερ εδώ, οι πατάτες με αυγά: σιγομαγειρειμένη τερίνα πατάτας με κρέμα παρμεζάνας, τζελ κρόκου, brisket και μπόλικη τρούφα, είναι πιάτο περισσότερο λιχούδικο στη σύλληψη, απ’ ό,τι στην εκτέλεση, μια και η ποσότητα της κρέμας τυριού ήταν αρκετά σφιχτοχέρικη - θα θέλαμε άλλη τόσο για να πάρει ουμαμένια υγρασία η μπουκιά, να μαλακώσει η υφή, να αποκτήσει όγκο η πολύ καλή τρούφα.
Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην αναλυτική μας κριτική.