Στο TwentyFive του Γιώργου Τσούλη για steaks στην ακροθαλασσιά

Επισκεφθήκαμε το εστιατόριο του γνωστού σεφ και του μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας από την comfort και παιχνιδιάρικη κρεατοφαγική του πρόταση στην αναλυτική μας κριτική.

TwentyFive εστιατόριο Γιώργος Τσούλης στο Μικρολίμανο

Μια απ’ τις πιο ζεστές νύχτες του φετινού καλοκαιριού ήταν αυτή που κατηφορίσαμε στο Μικρολίμανο, κι ενώ η διάθεση ίσως θα πρόσταζε ουζάκι και ψαρομεζέ, αποφασίσαμε την ανατροπή και επιλέξαμε premium steaks πλάι στη θάλασσα, στο "Twenty Five", το πρώτο εστιατορικό εγχείρημα του ευρύτερα γνωστού από τους τηλεοπτικές του εμφανίσεις σεφ Γιώργου Τσούλη.

Το TwentyFive 25 του Alec Peters και του Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Twenty Five, δηλαδή 25, όπως ο αριθμός των πιάτων του μενού, ή όπως και το νούμερο στη φανέλα του Άλεκ Πίτερς, μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και συνιδιοκτήτη αυτού του comfort steakhouse, που εκτός από ατμοσφαιρική al fresco σάλα στο λιμάνι, έχει και κλασάτο, επιβλητικό εσωτερικό, με καθρέφτες να σκεπάζουν τον τοίχο απ’ τη μια μεριά και πυρότουβλα να φτιάχνουν ένα ιδιότυπο μωσαϊκό από την άλλη, οδηγώντας το βλέμμα στην ανοιχτή κουζίνα, με τη μεγάλη παρίγια σε πρώτη θέση και τις φλόγες της να χορεύουν πεινασμένες. Από εκεί περνούν οι εκλεκτές κοπές που συγκεντρώνει στα ψυγεία του ο Τσούλης και η ομάδα του, από φαμόζες φάρμες Ευρώπης, Αμερικής κι Ωκεανίας, εκεί τελειώνονται και αρκετά από τα υπόλοιπα πιάτα που απαρτίζουν το μενού.

TwentyFive εστιατόριο Γιώργος Τσούλης στο Μικρολίμανο

Στο εστιατόριό του, με τον Γιώργο Τσούπο ως chef de cuisine, ο Τσούλης προσεγγίζει το θέμα κρέας με διάθεση δημιουργική και παιχνιδιάρικη, παραλλάσσοντας κι εκμοντερνίζοντας καρνιβορικά φαβορί με τρόπο που κρατά το comfort στοιχείο και την πρώτη ύλη στο προσκήνιο. Το ταρτάρ "γιουβαρλάκι", για παράδειγμα, ένα από τα σουξέ του μενού, γοητεύει με το αφράτο του δάγκωμα κι αφήνει τα ωραία αρώματα από το κρεμμυδάκι και τα μυριστικά του να γεμίσουν το στόμα.

TwentyFive εστιατόριο Γιώργος Τσούλης στο Μικρολίμανο

Έτερος MVP του ρόστερ εδώ, οι πατάτες με αυγά: σιγομαγειρειμένη τερίνα πατάτας με κρέμα παρμεζάνας, τζελ κρόκου, brisket και μπόλικη τρούφα, είναι πιάτο περισσότερο λιχούδικο στη σύλληψη, απ’ ό,τι στην εκτέλεση, μια και η ποσότητα της κρέμας τυριού ήταν αρκετά σφιχτοχέρικη - θα θέλαμε άλλη τόσο για να πάρει ουμαμένια υγρασία η μπουκιά, να μαλακώσει η υφή, να αποκτήσει όγκο η πολύ καλή τρούφα.

Διαβάστε τι άλλο δοκιμάσαμε και πώς μας φάνηκε στην αναλυτική μας κριτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση από Σύρο, μέσα από δυο βραβευμένες κουζίνες

Η "ήσυχη" Κυκλάδα με την κληρονομική αρχοντιά κρύβει κι ένα ανερχόμενο γαστρονομικό ενδιαφέρον. Το προσεγγίζουμε με τα λόγια ανθρώπων που το διαμορφώνουν μέσα από την αξιόλογη δουλειά τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
16/08/2025

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.