Πώς είναι να τρως στο πιο μποέμ beach restaurant της Μυκόνου

Τι γεύση έχει η φροντισμένη κουζίνα του Θωμά Μάτσα στο περίφημο Alemagou.

Πώς είναι να τρως στο πιο μποέμ beach restaurant της Μυκόνου

Είναι ένα παραδόξως γλυκό απομεσήμερο στην πάντα φουρτουνιασμένη Φτελιά αυτό που με βρίσκει καθισμένο στο "Alemagou" της Μυκόνου. Είχα αρκετά χρόνια να βρεθώ στο πάλαι ποτέ μικρό beach resto στο βάθος της παραλίας και μολονότι όλα γύρω μου είναι πλέον μεγαλύτερα και περισσότερα, εισπράττω στην ατμόσφαιρα την ίδια αύρα γλυκιάς μποεμίας που φυσούσε και τότε.

Ο χώρος του Alemagou 8

Άφθονα φυσικά υλικά, ξύλινα τραπέζια απλωμένα με σχετική άνεση σε επίπεδα, ψάθινες αναπαυτικές καρέκλες, μερικοί καναπέδες, μεγάλη μπάρα στην καρδιά του χώρου που προσφέρεται και για φαγητό.

Ο χώρος του Alemagou 1

Ωραίες μουσικές, ασφαλώς από DJ, ακούγονται δυνατά σε κρυστάλλινο ήχο που δεν δυσκολεύει την επικοινωνία, όσο μικρές και μεγάλες πολυεθνικές παρέες με επιμελημένο beachwear ξεκινούν να ανηφορίζουν από τη θάλασσα προς το εστιατόριο για να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους και να απολαύσουν το φαγητό τους.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική για το Alemagou εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.

11 + 1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Που θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, bar αλλά και δίπλα στο κύμα.

Η Κέρκυρα κατέβηκε στη Γλυφάδα και παρουσίασε το πιο ιδιαίτερο γευστικό της πρόσωπο

Για ένα βράδυ, ο εξαίρετος γευσιπλάστης Αριστοτέλης Μέγκουλας άφησε το Pomo d’ Oro της Κέρκυρας και μας σύστησε, μέσα από ένα πλούσιο μενού, τη βραβευμένη κουζίνα του: βαθιά τοπική, δημιουργική και απόλυτα προσωπική.

Στο Matsuhisa Athens για γιορτινό omakase

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο υποδέχεται τις γιορτές με δυο εξαιρετικά μενού αλλά και αρκετές ακόμη γευστικές προεκτάσεις.

Ο Βασίλαινας υποδέχεται το Κτήμα Σκούρα

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, το εμβληματικό εστιατόριο υποδέχεται το επίσης εμβληματικό κτήμα, σε μια εορταστική βραδιά οινογευσίας.

Τι γεύση μας αφήνει το 'CTC Urban Gastronomy' που γιορτάζει τα 10 του χρόνια

Στην επέτειο της δεκαετίας του, το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό παραμένει φρέσκο και παιχνιδιάρικο, και κρατά ψηλά το γαστρονομικό πήχη, αναδομώντας τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας με δημιουργικότητα.