Πώς είναι να τρως στο πιο μποέμ beach restaurant της Μυκόνου

Τι γεύση έχει η φροντισμένη κουζίνα του Θωμά Μάτσα στο περίφημο Alemagou.

Πώς είναι να τρως στο πιο μποέμ beach restaurant της Μυκόνου

Είναι ένα παραδόξως γλυκό απομεσήμερο στην πάντα φουρτουνιασμένη Φτελιά αυτό που με βρίσκει καθισμένο στο "Alemagou" της Μυκόνου. Είχα αρκετά χρόνια να βρεθώ στο πάλαι ποτέ μικρό beach resto στο βάθος της παραλίας και μολονότι όλα γύρω μου είναι πλέον μεγαλύτερα και περισσότερα, εισπράττω στην ατμόσφαιρα την ίδια αύρα γλυκιάς μποεμίας που φυσούσε και τότε.

Ο χώρος του Alemagou 8

Άφθονα φυσικά υλικά, ξύλινα τραπέζια απλωμένα με σχετική άνεση σε επίπεδα, ψάθινες αναπαυτικές καρέκλες, μερικοί καναπέδες, μεγάλη μπάρα στην καρδιά του χώρου που προσφέρεται και για φαγητό.

Ο χώρος του Alemagou 1

Ωραίες μουσικές, ασφαλώς από DJ, ακούγονται δυνατά σε κρυστάλλινο ήχο που δεν δυσκολεύει την επικοινωνία, όσο μικρές και μεγάλες πολυεθνικές παρέες με επιμελημένο beachwear ξεκινούν να ανηφορίζουν από τη θάλασσα προς το εστιατόριο για να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους και να απολαύσουν το φαγητό τους.

Διαβάστε αναλυτικά την κριτική για το Alemagou εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.