
Τρία χρόνια πριν, θυμάμαι ακόμη τη βραδιά που είχα περάσει στην Κρήτη και το ξενοδοχείο Elounda Peninsula, όταν επισκέφθηκα το -εκεί- Sumosan. Βλέπεις, το κρητικό ΄παράρτημα' της διεθνούς αλυσίδας ιαπωνικής κουζίνας έστηνε τραπέζια σε μία εξόχως προνομιακή θέση του καταλύματος, ακριβώς μπροστά από τη θάλασσα, σε ένα σκηνικό exotic chic με αύρα κοσμοπολίτικη και σπεσιαλιτέ από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με μοντέρνες πινελιές. Κερασάκι στην τούρτα, τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ.
Fast forward στο καλοκαίρι του 2025 και χωροταξική μετάβαση σε ένα πανέμορφο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην παραλία του One&Only Aesthesis. Σε ένα από τα πιο άνετα και ανεμπόδιστα για τα μαγικά ηλιοβασιλέματα της εποχής σημείο της, μοιράζει τα τραπέζια του το αθηναϊκό Sumosan. Στο ξύλινο ντεκ και έμπροσθεν της eye-catching open air μπάρας, ο επισκέπτης μπορεί -αρχής γενομένης από την περασμένη Παρασκεύη- να βιώσει την εμπειρία του brand τόσο όσον αφορά την αίσθηση που κουβαλά όσο και στα της προσεγμένα νόστιμης κουζίνας του.



Το Sumosan Athens x One&Only Aesthesis συστήνεται ως ένα από τα πολυαναμενόμενα γευστικά εγχειρήματα του φετινού καλοκαιριού, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί και σε ένα εκ των πιο κομψών αυτών.
Με φόντο τη θάλασσα, την αιθέρια πισίνα και την καλαίσθητη αρχιτεκτονική του resort καταφθάνει σαν pop-up ενίσχυση στη γευστική βεντάλια του One&Only Aesthesis, μένοντας πιστό στη δική του signature γαστρονομική ταυτότητα, τον αιχμηρό συνδυασμό δηλαδή ιαπωνικής παράδοσης και σύγχρονης μαγειρικής καινοτομίας.

Στο επίκεντρο του εγχειρήματος βρίσκεται, φυσικά, το φαγητό. Επιμελημένο με αρκετή προσοχή και νοστιμιά που πατά στην προϊστορία και τη σιγουριά του Sumosan, αφήνει ελπιδοφόρες πρώτες εντυπώσεις με χαρακτηριστικές γεύσεις και την ισορροπία που απαιτείται. Σπινθηροβόλα sashimi taquitos (με σολομό, πικάντικη μαγιονέζα, αβοκάντο), yellowtail τιραντίνο με ωραίες οξύτητες και πληθωρική γκιόζα με wagyu και κινέζικο λάχανο σηματοδοτούν τη δυναμική αρχή, πριν περάσει κανείς στα βαριά του χαρτιά.


Ποια είναι αυτά; Ο χαρακτηριστικός μαύρος μπακαλιάρος με miso, που εδώ έχει καλή υφή και umamένια γεύση και το καλοφτιαγμένο σούσι ενώ η απροσδόκητη προσθήκη στο μενού της βραδιάς ήταν το ιαπωνικό, home made milk bread με wagyu, σε ένα sando-ζημιά, από εκείνα που θέλεις να τρως ξανά και ξανά. Όσο για το επιδόρπιο, ας πούμε πως μπορείς αβίαστα να πας με τη λογική του 'ουκ εν τω πολλώ το ευ' και να παίξεις με ανανά με λιωμένη (λευκή) σοκολάτα - ναι, είναι αυτό που λέει το όνομά του και είναι υπέροχο. Αν κάτι μου έλειψε συνολικά, θα ήταν λίγη περισσότερη τόλμη στις εντάσεις αλλά πιστεύω πως αυτό θα βρεθεί στην πορεία.



Last but not least που λένε και στο Λονδίνο -εκεί όπου καθιερώθηκε και εκτοξεύτηκε το Sumosan- δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά στα ποτά που έχει επιμεληθεί ο Οδυσσέας Σγουρόπουλος και η ομάδα του ειδικά για το Sumosan. Ειδικά το twisted Negroni είναι ένα cocktail που θα έπρεπε να συζητιέται.

Info
Λ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, Ξενοδοχείο One&Only Aesthesis
Τηλ. 216 6861000
www.oneandonlyresorts.com
Ανοιχτό καθημερινά, εκτός από Τετάρτη, 19:00–23:30
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.