Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

μιρλο

Το Μirlo μετράει ελάχιστες εβδομάδες λειτουργίας στο Γκάζι, έχει όμως ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των κατοίκων της περιοχής (και ακόμα παραπέρα), πρώτον εξαιτίας των νόστιμων μεζέδων που σερβίρει και δεύτερον χάρη στην έμπειρη ομάδα πίσω από τον πάγκο, η οποία υλοποιεί το όραμα ενός ποιοτικού street food spot.

mirlo
Λεωνίδας Τούμπανος


Ο Αντρέας Κιλτσικσής, γνωστός στην γαστρονομική σκηνή της πόλης από το αγαπημένο Feyrouz και με εμπειρία χρόνων στα χέρια του, αποφάσισε να ξεκινήσει το Mirlo βρίσκοντας την κατάλληλη τοποθεσία κοντά στο σπίτι του και συναντώντας τους Βασίλη Χαμάμ και Αντρέα Νικολόπουλο για να τον συνοδέψουν σε αυτό το ταξίδι.
Εδώ θα δοκιμάσεις το κεμπάμπ στην πιο αυθεντική του εκδοχή, με στεγνό ψήσιμο και απευθείας στη φωτιά, φτιαγμένο από ποιοτικό κρέας (χωρίς η τιμή να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα και ασκόπως) για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Απόλυτο must του καταλόγου είναι το γιαουρτλού κεμπάπ με 100%  πρόβειο κρέας, χειροποίητη πίτα και γιαούρτι με κεφίρ, συνταγή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας που θα σε χορτάσει χωρίς να σου πέσει βαριά. Στην συνέχεια μπορείς να επιλέξεις μοσχαρίσια γλώσσα με καμένο κρεμμύδι, πικάντικο τουρσί και ροδόξυνο από τα κτήματα της οικογένειας Κιλτσικσή στην Αντιόχεια ή πιάτα όπως το γραβιερλί (αντί του κλασικού καϊσερλί) με κιμά από μπούτι κοτόπουλου, γεμισμένου με γραβιέρα και σερβιρισμένου με μόλε από καμένα κρεμμύδια και λαχανικά. Αξίζει επίσης και το συκώτι με καμένο λεμόνι, ακόμα και αν δεν είναι κρέας που προτιμάς συνήθως. Πίστεψέ μας, δεν το έχεις ξανά φάει όπως εδώ.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Στα υπόλοιπα μεζικλίκια του καταλόγου θα βρεις παραδοσιακό μπαμπαγανούς από ψητές μελιτζάνες, το οποίο μπορείς να συναρμολογήσεις μόνος σου με την διαδικασία του scooping, τριπλοψημένες πατάτες, δροσερές σαλάτες με εποχιακά λαχανικά αλλά και χειροποίητα ντιπάκια.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Μιλώντας για το Mirlo με τον Αντρέα, μου είπε πως έδωσε μεγάλη σημασία και στο όνομα του μαγαζιού, εμπνευσμένος από τον Ziryab έναν σπουδαίο μουσικό, ποιητή και γαστρονόμο που έζησε τον 9ο αιώνα στην Ισλαμική Ισπανία. Του είχαν δώσει το παρατσούκλι Mirlo, που σημαίνει ‘μαυροκότσιφας’ στα ισπανικά. Σήμερα θεωρείται πολιτισμικός καταλύτης, καθώς ανάμεσα σε πολλές άλλες συνεισφορές του εισήγαγε νέα έθιμα στο σερβίρισμα του φαγητού και έφερε νέες συνταγές στην αυλή της Κόρδοβας.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως ο Mirlo, έτσι και ο Αντρέας, ο Βασίλης και ο Χαμάμ επιδιώκουν να συνδέσουν την Ανατολή και την Δύση μέσω της μαγειρικής, προσφέροντας street food, φαντασία και πολιτισμό ταυτόχρονα, με σεβασμό στην πρώτη ύλη αλλά και στις ανάγκες του κάθε πελάτη.


Info:

Ελασιδών 5, Αθήνα

2161004220

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.