Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

μιρλο

Το Μirlo μετράει ελάχιστες εβδομάδες λειτουργίας στο Γκάζι, έχει όμως ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των κατοίκων της περιοχής (και ακόμα παραπέρα), πρώτον εξαιτίας των νόστιμων μεζέδων που σερβίρει και δεύτερον χάρη στην έμπειρη ομάδα πίσω από τον πάγκο, η οποία υλοποιεί το όραμα ενός ποιοτικού street food spot.

mirlo
Λεωνίδας Τούμπανος


Ο Αντρέας Κιλτσικσής, γνωστός στην γαστρονομική σκηνή της πόλης από το αγαπημένο Feyrouz και με εμπειρία χρόνων στα χέρια του, αποφάσισε να ξεκινήσει το Mirlo βρίσκοντας την κατάλληλη τοποθεσία κοντά στο σπίτι του και συναντώντας τους Βασίλη Χαμάμ και Αντρέα Νικολόπουλο για να τον συνοδέψουν σε αυτό το ταξίδι.
Εδώ θα δοκιμάσεις το κεμπάμπ στην πιο αυθεντική του εκδοχή, με στεγνό ψήσιμο και απευθείας στη φωτιά, φτιαγμένο από ποιοτικό κρέας (χωρίς η τιμή να ανεβαίνει ανεξέλεγκτα και ασκόπως) για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Απόλυτο must του καταλόγου είναι το γιαουρτλού κεμπάπ με 100%  πρόβειο κρέας, χειροποίητη πίτα και γιαούρτι με κεφίρ, συνταγή της Νοτιοανατολικής Τουρκίας που θα σε χορτάσει χωρίς να σου πέσει βαριά. Στην συνέχεια μπορείς να επιλέξεις μοσχαρίσια γλώσσα με καμένο κρεμμύδι, πικάντικο τουρσί και ροδόξυνο από τα κτήματα της οικογένειας Κιλτσικσή στην Αντιόχεια ή πιάτα όπως το γραβιερλί (αντί του κλασικού καϊσερλί) με κιμά από μπούτι κοτόπουλου, γεμισμένου με γραβιέρα και σερβιρισμένου με μόλε από καμένα κρεμμύδια και λαχανικά. Αξίζει επίσης και το συκώτι με καμένο λεμόνι, ακόμα και αν δεν είναι κρέας που προτιμάς συνήθως. Πίστεψέ μας, δεν το έχεις ξανά φάει όπως εδώ.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Στα υπόλοιπα μεζικλίκια του καταλόγου θα βρεις παραδοσιακό μπαμπαγανούς από ψητές μελιτζάνες, το οποίο μπορείς να συναρμολογήσεις μόνος σου με την διαδικασία του scooping, τριπλοψημένες πατάτες, δροσερές σαλάτες με εποχιακά λαχανικά αλλά και χειροποίητα ντιπάκια.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Μιλώντας για το Mirlo με τον Αντρέα, μου είπε πως έδωσε μεγάλη σημασία και στο όνομα του μαγαζιού, εμπνευσμένος από τον Ziryab έναν σπουδαίο μουσικό, ποιητή και γαστρονόμο που έζησε τον 9ο αιώνα στην Ισλαμική Ισπανία. Του είχαν δώσει το παρατσούκλι Mirlo, που σημαίνει ‘μαυροκότσιφας’ στα ισπανικά. Σήμερα θεωρείται πολιτισμικός καταλύτης, καθώς ανάμεσα σε πολλές άλλες συνεισφορές του εισήγαγε νέα έθιμα στο σερβίρισμα του φαγητού και έφερε νέες συνταγές στην αυλή της Κόρδοβας.

μιρλο
Λεωνίδας Τούμπανος

Όπως ο Mirlo, έτσι και ο Αντρέας, ο Βασίλης και ο Χαμάμ επιδιώκουν να συνδέσουν την Ανατολή και την Δύση μέσω της μαγειρικής, προσφέροντας street food, φαντασία και πολιτισμό ταυτόχρονα, με σεβασμό στην πρώτη ύλη αλλά και στις ανάγκες του κάθε πελάτη.


Info:

Ελασιδών 5, Αθήνα

2161004220

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.