Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις

Colomba di Pasqua, τσουρέκι με προζύμι και λαμπροκούλουρα γι' αυτό το Πάσχα, από το ιδιαίτερο dough lab του Πειραιά.

Πάσχα 2025_Τσουρέκι, κουλουράκια, κολόμπα στο Temps Perdu © Γιάγκος Παπαδόπουλος

Αντλώντας έμπνευση από τον "χαμένο χρόνο" του Μαρσέλ Προυστ, το Temps Perdu συνεχίζει να γράφει το δικό του γαστρονομικό κεφάλαιο, όπου η γεύση γίνεται συνδετικός κρίκος με το παρελθόν. Στην καρδιά της φιλοσοφίας του βρίσκεται η ανάκληση αναμνήσεων μέσα από αυθεντικές γεύσεις, και αυτήν τη γιορτινή περίοδο, το Πάσχα αποκτά τον δικό του, ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα.

Οι φετινές δημιουργίες αποτυπώνουν τη ζεστασιά των οικογενειακών στιγμών και την παράδοση μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Το τσουρέκι του Temps Perdu, με προζύμι, αρωματισμένο με μαστίχα, μαχλέπι, πορτοκάλι, βανίλια και κάρδαμο, ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική νοσταλγία και τη μοντέρνα αρτιότητα.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 4
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Η Colomba di Pasqua, το εμβληματικό ιταλικό πασχαλινό έδεσμα που απαιτεί δύο μέρες προετοιμασίας, εμπλουτίζει τις φετινές επιλογές με την αφράτη υφή και τα ντελικάτα αρώματά της. Η Colomba του Temps Perdu, φτιάχνεται με κονφί εσπεριδοειδών, βανίλια, μαύρη σοκολάτα και λικέρ μανταρίνι. Τόσο το τσουρέκι όσο και η Colomba παρουσιάζονται σε ιδιαίτερες συσκευασίες που σέβονται την ταυτότητα του Temps Perdu, διατηρώντας τον δωρικό και αυθεντικό χαρακτήρα του brand αναλλοίωτο.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 1
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 2
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Στη συλλογή ξεχωρίζουν επίσης τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια (λαμπροκούλουρα), με διακριτικά αρώματα βανίλιας, πορτοκαλιού και μαστίχας—γεύσεις που παραπέμπουν στη θαλπωρή των παιδικών χρόνων και σε στιγμές οικειότητας. Μαζί τους, η ομάδα του Temps Perdu προσθέτει τη δική της προσωπική πινελιά με γλυκίσματα εμπνευσμένα από αγαπημένες αναμνήσεις: τα μυρωδάτα μουστοκούλουρα με μούστο, κανέλα και γαρύφαλλο, αλλά και τα μαμούλια Χίου—γνωστά και ως "μαμούλ" στη Μέση Ανατολή—σε μια δική τους εκδοχή με ανθόνερο, καρύδι και αμύγδαλο.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 5
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 3
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Οι νέες αυτές γεύσεις έρχονται σε δυναμική αντίθεση με το industrial περιβάλλον του Temps Perdu, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία, όπου το παρελθόν και το παρόν συναντώνται μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φουρνιστά καλούδια στο "Πεϊνιρλί Ονομαστός"

Ο φούρνος στο Νέο Κόσμο, που καθημερινά ψήνει σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο καλούδια όπως πεϊνιρλί, πίτσες και ποικιλία από λιχούδικα αρτοσκευάσματα, δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το ραντάρ της Ναταλίας Δραγούμη.

24/04/2025

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.