Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις

Colomba di Pasqua, τσουρέκι με προζύμι και λαμπροκούλουρα γι' αυτό το Πάσχα, από το ιδιαίτερο dough lab του Πειραιά.

Πάσχα 2025_Τσουρέκι, κουλουράκια, κολόμπα στο Temps Perdu © Γιάγκος Παπαδόπουλος

Αντλώντας έμπνευση από τον "χαμένο χρόνο" του Μαρσέλ Προυστ, το Temps Perdu συνεχίζει να γράφει το δικό του γαστρονομικό κεφάλαιο, όπου η γεύση γίνεται συνδετικός κρίκος με το παρελθόν. Στην καρδιά της φιλοσοφίας του βρίσκεται η ανάκληση αναμνήσεων μέσα από αυθεντικές γεύσεις, και αυτήν τη γιορτινή περίοδο, το Πάσχα αποκτά τον δικό του, ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα.

Οι φετινές δημιουργίες αποτυπώνουν τη ζεστασιά των οικογενειακών στιγμών και την παράδοση μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Το τσουρέκι του Temps Perdu, με προζύμι, αρωματισμένο με μαστίχα, μαχλέπι, πορτοκάλι, βανίλια και κάρδαμο, ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική νοσταλγία και τη μοντέρνα αρτιότητα.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 4
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Η Colomba di Pasqua, το εμβληματικό ιταλικό πασχαλινό έδεσμα που απαιτεί δύο μέρες προετοιμασίας, εμπλουτίζει τις φετινές επιλογές με την αφράτη υφή και τα ντελικάτα αρώματά της. Η Colomba του Temps Perdu, φτιάχνεται με κονφί εσπεριδοειδών, βανίλια, μαύρη σοκολάτα και λικέρ μανταρίνι. Τόσο το τσουρέκι όσο και η Colomba παρουσιάζονται σε ιδιαίτερες συσκευασίες που σέβονται την ταυτότητα του Temps Perdu, διατηρώντας τον δωρικό και αυθεντικό χαρακτήρα του brand αναλλοίωτο.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 1
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 2
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Στη συλλογή ξεχωρίζουν επίσης τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια (λαμπροκούλουρα), με διακριτικά αρώματα βανίλιας, πορτοκαλιού και μαστίχας—γεύσεις που παραπέμπουν στη θαλπωρή των παιδικών χρόνων και σε στιγμές οικειότητας. Μαζί τους, η ομάδα του Temps Perdu προσθέτει τη δική της προσωπική πινελιά με γλυκίσματα εμπνευσμένα από αγαπημένες αναμνήσεις: τα μυρωδάτα μουστοκούλουρα με μούστο, κανέλα και γαρύφαλλο, αλλά και τα μαμούλια Χίου—γνωστά και ως "μαμούλ" στη Μέση Ανατολή—σε μια δική τους εκδοχή με ανθόνερο, καρύδι και αμύγδαλο.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 5
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 3
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Οι νέες αυτές γεύσεις έρχονται σε δυναμική αντίθεση με το industrial περιβάλλον του Temps Perdu, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία, όπου το παρελθόν και το παρόν συναντώνται μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.