Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις

Colomba di Pasqua, τσουρέκι με προζύμι και λαμπροκούλουρα γι' αυτό το Πάσχα, από το ιδιαίτερο dough lab του Πειραιά.

Πάσχα 2025_Τσουρέκι, κουλουράκια, κολόμπα στο Temps Perdu © Γιάγκος Παπαδόπουλος

Αντλώντας έμπνευση από τον "χαμένο χρόνο" του Μαρσέλ Προυστ, το Temps Perdu συνεχίζει να γράφει το δικό του γαστρονομικό κεφάλαιο, όπου η γεύση γίνεται συνδετικός κρίκος με το παρελθόν. Στην καρδιά της φιλοσοφίας του βρίσκεται η ανάκληση αναμνήσεων μέσα από αυθεντικές γεύσεις, και αυτήν τη γιορτινή περίοδο, το Πάσχα αποκτά τον δικό του, ξεχωριστό αρωματικό χαρακτήρα.

Οι φετινές δημιουργίες αποτυπώνουν τη ζεστασιά των οικογενειακών στιγμών και την παράδοση μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη προσέγγιση. Το τσουρέκι του Temps Perdu, με προζύμι, αρωματισμένο με μαστίχα, μαχλέπι, πορτοκάλι, βανίλια και κάρδαμο, ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική νοσταλγία και τη μοντέρνα αρτιότητα.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 4
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Η Colomba di Pasqua, το εμβληματικό ιταλικό πασχαλινό έδεσμα που απαιτεί δύο μέρες προετοιμασίας, εμπλουτίζει τις φετινές επιλογές με την αφράτη υφή και τα ντελικάτα αρώματά της. Η Colomba του Temps Perdu, φτιάχνεται με κονφί εσπεριδοειδών, βανίλια, μαύρη σοκολάτα και λικέρ μανταρίνι. Τόσο το τσουρέκι όσο και η Colomba παρουσιάζονται σε ιδιαίτερες συσκευασίες που σέβονται την ταυτότητα του Temps Perdu, διατηρώντας τον δωρικό και αυθεντικό χαρακτήρα του brand αναλλοίωτο.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 1
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 2
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Στη συλλογή ξεχωρίζουν επίσης τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλούρια (λαμπροκούλουρα), με διακριτικά αρώματα βανίλιας, πορτοκαλιού και μαστίχας—γεύσεις που παραπέμπουν στη θαλπωρή των παιδικών χρόνων και σε στιγμές οικειότητας. Μαζί τους, η ομάδα του Temps Perdu προσθέτει τη δική της προσωπική πινελιά με γλυκίσματα εμπνευσμένα από αγαπημένες αναμνήσεις: τα μυρωδάτα μουστοκούλουρα με μούστο, κανέλα και γαρύφαλλο, αλλά και τα μαμούλια Χίου—γνωστά και ως "μαμούλ" στη Μέση Ανατολή—σε μια δική τους εκδοχή με ανθόνερο, καρύδι και αμύγδαλο.

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 5
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Το Temps Perdu γιορτάζει το Πάσχα με γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις 3
© Γιάγκος Παπαδόπουλος

Οι νέες αυτές γεύσεις έρχονται σε δυναμική αντίθεση με το industrial περιβάλλον του Temps Perdu, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία, όπου το παρελθόν και το παρόν συναντώνται μέσα από την τέχνη της γαστρονομίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.