
Αέρας ανανέωσης πνέει στις κουζίνες του Hyatt Regency Thessaloniki με την ένταξη του διακεκριμένου σεφ Δημήτρη Φατίση, ο οποίος αναλαμβάνει τα εστιατόρια του ξενοδοχείου ως Executive Chef.
Με σημαντική πορεία στον χώρο της γαστρονομίας και πλούσια διεθνή εμπειρία, ο σεφ Φατίσης φέρνει μαζί του ένα ενδιαφέρον υπόβαθρο από κορυφαία ξενοδοχεία και βραβευμένα εστιατόρια σε Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Ισπανία. Αξίζει δε να σημειωθεί πως επιστρέφει στον ομιλο Regency Entertainment SA, όπου είχε εργαστεί παλαιότερα ως Chef de Cuisine στο εστιατόριο "Alfredos".

"Είναι μεγάλη μου χαρά που επιστρέφω στην εταιρία που έκανα τα πρώτα επαγγελματικά μου βήματα και τώρα επιστρέφω ως Executive chef μετά από μια μεγάλη πορεία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και θα ήθελα να μεταφέρω αυτές τις εμπειρίες μου. Η γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο και μου αρέσει που έχει αρχίσει να γίνεται πιο διεθνής και μπορείς να δοκιμάσεις και άλλες κουζίνες" τονίζει ο σεφ Φατίσης.

Όσον αφορά τις καινοτομίες που σχεδιάζει, δήλωσε πως οι εμπειρίες δίπλα σε κορυφαίους σεφ είναι πολύ σημαντικές και του δίνουν πολλές ιδέες και εφόδια για να εξελιχθεί. Η καινοτομία που θέλει να εισάγει είναι να επιστρέψει ο κόσμος στα εστιατόρια του ξενοδοχείου και το ξενοδοχείο να επιστρέψει στην κορυφή της πόλης.
Το Hyatt Regency Thessaloniki δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και τη χρήση τοπικών προϊόντων και αυτό μεταφέρει στις κουζίνες του και με τον νέο σεφ. "Καταρχάς θέλουμε να συνεργαστούμε με τοπικούς παραγωγούς και δεύτερον θέλουμε να κάνουμε τον δικό μας κήπο και θερμοκήπιο ώστε να έχουμε τα δικά μας προϊόντα. Όσο αναφορά τη βιώσιμη γαστρονομία, ήδη είμαστε σε αυτόν τον δρόμο και έχουμε φέρει ένα πρόγραμμα ώστε να μειώσουμε τα απόβλητα και τη σπατάλη. Είναι κάτι που θέλουμε να γίνουμε πιο ενεργοί" συνεχίζει ο σεφ.

Στο νέο του ρόλο, ο Δημήτρης Φατίσης αναλαμβάνει όλες τις γαστρονομικές λειτουργίες του Hyatt Regency Thessaloniki, φιλοδοξώντας να παρουσιάσει καινοτόμα μενού που συνδυάζουν τοπικά υλικά με διεθνείς επιρροές, διασφαλίζοντας παράλληλα την τήρηση των υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και εξυπηρέτησης.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.