
Δεν είναι τυχαίο μαγαζί η Νησιώτισσα στην εξοχή της Πεντέλης και τα Βριλήσσια. Αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβάνεσαι εύκολα και αβίαστα αν τύχει να την επισκεφθείς (κυρίως) κάποιο μεσημέρι Κυριακής. Τότε δηλαδή που θα διαπιστώσεις πως δημιουργείται συμφόρηση στο εν λόγω κομμάτι της λεωφόρου Πεντέλης από παλιούς και νέους φίλους της δημοφιλούς αν μη τι άλλο ψαροταβέρνας αλλά και το crowd που υπομονετικά θα περιμένει στην ουρά της εισόδου, ερχόμενο δίχως κράτηση, για να βρεθεί σε κάποιο από τα τραπέζια της.


Στέκι καλλιτεχνών, τηλεοπτικών προσώπων, επιχειρηματιών και, γενικότερα, επωνύμων η Νησιώτισσα. Κάτι που σίγουρα δεν οφείλεται μόνο στην προσεγμένη, μίνιμαλ αισθητικής και με καθαρό λευκό να κυριαρχεί άνετη σάλα και την περιποιημένη αυλή της, σε μια χωροταξική συνθήκη που ξεκουράζει μάτι και ψυχή. Ούτε μονάχα στη χαλαρή αύρα και το σβέλτο, φιλικό και άκρως ενημερωμένο σέρβις, που αμέσως θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα - ίσως και σημαντικός, σαν πολλούς από τους VIP επισκέπτες εδώ.

Η υπερτοπική εμβέλεια της Νησιώτισσας -που συγκεντρώνει πιστό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας- έχει να κάνει και με την καλοδουλεμένη κουζίνα της που αγκαλιάζει τη θάλασσα από τον αφρό έως τα βάθη και αντιμετωπίζει τα καλούδια της με σεβασμό, μαστοριά και νοστιμάδα- το πραγματοποιεί με συνέπεια και προσοχή ακόμη και σε εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες όπου το μαγαζί είναι φίσκα.

Μερακλίδικοι μεζέδες και οικείες γεύσεις επικρατούν, με τη σχάρα να δουλεύεται με μαεστρία, κάτι που μαρτυρούν τόσο οι ψητές γαρίδες όσο και το αντίστοιχο καλαμάρι. Λίγο πριν απόλαυσα το combo σπιρτάδας και οξύτητας που σιγοντάρει το ολοζώντανο λαβράκι καρπάτσιο ενώ στα αδιαμφισβήτητα highlights συγκαταλέγεται και ο γαύρος μαρινάτος - μια τοπ εκδοχή που λειτουργεί ως εξαίρετος μεζές για οποιοδήποτε απόσταγμα. Γενικότερα, η φρεσκάδα της θάλασσας και η ορθή προσέγγιση στα μαγειρέματα δε κρύβονται.


Όλα τα παραπάνω ασφαλώς, δε θα μπορούσαν παρά να έχουν την ιδανικότερη συντροφιά στο πλάι του τραπεζιού, με το ούζο και το τσίπουρο να συναντώνται εδώ σε ενδιαφέρουσα ποικιλία, ποσοτικά και ποιοτικά, ενώ δεν απουσιάζουν και τα πολύ ενδιαφέροντα κρασιά του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.