Το Delta καλωσόρισε την άνοιξη με μια γαστρονομική ωδή στη φύση και ήμασταν εκεί

Σε σκηνικό που θύμιζε “μαγεμένο δάσος” μεταμορφώθηκε για μια βραδιά το εστιατόριο Delta, για μια εκδήλωση-ύμνο στη φύση, κλέβοντας γευστικά κι αισθητικά τις εντυπώσεις και ανοίγοντας παράλληλα νέους ορίζοντες στο εστιατόριο.

Delta © Zak Viemon

Μια μόλις μέρα μετά τη βράβευσή του με 2 Χρυσούς Σκούφους από το Αθηνόραμα, το διάστερο εστιατόριο Delta μεταβλήθηκε σ΄ ένα ονειρικό φυσικό τοπίο για να υποδεχτεί την άνοιξη, εποχή απόλυτα ταιριαστή με τη νατουραλιστική γαστρονομία του chef Γιώργου Παπαζαχαρία, με ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη φύση. Η πρωτότυπη και άκρως εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση-αναφορά στην ανοιξιάτικη αναγέννηση σηματοδότησε και μια νέα εποχή για το εστιατόριο, που ανοίγεται πλέον στη φιλοξενία ιδιωτικών και εταιρικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών προσφέροντας ένα πακέτο, που συνδυάζει τον μοναδικής αισθητικής χώρο με μια βραβευμένη γαστρονομική εμπειρία.

Delta
© Zak Viemon

Το εντυπωσιακό, απλωμένο σε όλο τον χώρο και μελετημένο στη λεπτομέρεια σκηνικό, ντυμένο με ανάλογες μουσικές και 3D mapping, μετέφερε το κοινό σ΄ένα "μαγεμένο δάσος”, με διάσπαρτες γαστρονομικές εκπλήξεις που δεν ξεχώριζαν από ένα άνθος, μια μέλισσα ή τη γη κάτω από τα φυλλώματα. Ταιριαστά κοκτέιλ από την αστεράτη ομάδα του μπαρ, σαμπάνια και γαλλικοί οίνοι συνόδεψαν τις γεύσεις, ολοκληρώνοντας μια high end εκδήλωση.

Delta
© Άννα Μίχου

Γεύση από ένα μενού-ωδή στη φύση με ανοιξιάτικο χρώμα έδωσε ο executive chef Γιώργος Παπαζαχαρίας με την ομάδα του. Οι μαύροι κρίνοι ανάμεσα στις πρασινάδες αποκάλυπταν μια βρώσιμη πάστα με κόκκινες γαρίδες αρωματισμένες με περγαμόντο. Οι εντυπωσιακές κιτρινόμαυρες μέλισσες με τα διάφανα φτερά ακουμπισμένες σε άνθη, σε φυλλώματα ή στο "χώμα” ήταν ένα πεντανόστιμο έδεσμα αστακού. Ενα γεμιστό "κάστανο” στο λεπτεπίλεπτο πιατάκι-φύλλο δεν ξεχώριζε ανάμεσα στη σκεπασμένη με βρύα δασική σύνθεση. Το ίδιο και το εξαιρετικό pluma iberico, αρωματισμένο με σιτηρά σε ζύμωση, με σάλτσα μανιταριών -σκέτο umami του δάσους. Επιδόρπιο in disguise ήταν οι κατακόκκινες παπαρούνες επάνω σε μαύρα βραχάκια, ένα chou με μους από καραμελωμένο βούτυρο, καραμέλα από φουντούκι και gel ιπποφαές. Το σύνολο πρόσφερε μια οπτική, αρωματική και γευστική πανδαισία με χαρακτηριστικά πιάτα μιας fine dining αρτίστικης κουζίνας, η οποία υποστηρίζει έμπρακτα τη βιωσιμότητα, την αξιοποίηση τοπικών υλικών και τις πρωτοποριακές τεχνικές, ενώ ακολουθεί μια farm to fork φιλοσοφία με πρώτες ύλες από τη φάρμα του εστιατορίου στο Αλεποχώρι και δίκαια έχει τιμηθεί με το "πράσινο αστέρι” Michelin.

Delta
© Άννα Μίχου

Το εμπνευσμένο σκηνικό της οργανωμένης από το Δειπνοσοφιστήριο εκδήλωσης, υλοποίησαν η Ξένια Χατζηπέτρου (Riviera Blu), και η Tamara Jumaily (Amal Events) σε συνεργασία με τον chef Γιώργο Παπαζαχαρία.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.