Το Delta καλωσόρισε την άνοιξη με μια γαστρονομική ωδή στη φύση και ήμασταν εκεί

Σε σκηνικό που θύμιζε “μαγεμένο δάσος” μεταμορφώθηκε για μια βραδιά το εστιατόριο Delta, για μια εκδήλωση-ύμνο στη φύση, κλέβοντας γευστικά κι αισθητικά τις εντυπώσεις και ανοίγοντας παράλληλα νέους ορίζοντες στο εστιατόριο.

Delta © Zak Viemon

Μια μόλις μέρα μετά τη βράβευσή του με 2 Χρυσούς Σκούφους από το Αθηνόραμα, το διάστερο εστιατόριο Delta μεταβλήθηκε σ΄ ένα ονειρικό φυσικό τοπίο για να υποδεχτεί την άνοιξη, εποχή απόλυτα ταιριαστή με τη νατουραλιστική γαστρονομία του chef Γιώργου Παπαζαχαρία, με ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη φύση. Η πρωτότυπη και άκρως εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση-αναφορά στην ανοιξιάτικη αναγέννηση σηματοδότησε και μια νέα εποχή για το εστιατόριο, που ανοίγεται πλέον στη φιλοξενία ιδιωτικών και εταιρικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών προσφέροντας ένα πακέτο, που συνδυάζει τον μοναδικής αισθητικής χώρο με μια βραβευμένη γαστρονομική εμπειρία.

Delta
© Zak Viemon

Το εντυπωσιακό, απλωμένο σε όλο τον χώρο και μελετημένο στη λεπτομέρεια σκηνικό, ντυμένο με ανάλογες μουσικές και 3D mapping, μετέφερε το κοινό σ΄ένα "μαγεμένο δάσος”, με διάσπαρτες γαστρονομικές εκπλήξεις που δεν ξεχώριζαν από ένα άνθος, μια μέλισσα ή τη γη κάτω από τα φυλλώματα. Ταιριαστά κοκτέιλ από την αστεράτη ομάδα του μπαρ, σαμπάνια και γαλλικοί οίνοι συνόδεψαν τις γεύσεις, ολοκληρώνοντας μια high end εκδήλωση.

Delta
© Άννα Μίχου

Γεύση από ένα μενού-ωδή στη φύση με ανοιξιάτικο χρώμα έδωσε ο executive chef Γιώργος Παπαζαχαρίας με την ομάδα του. Οι μαύροι κρίνοι ανάμεσα στις πρασινάδες αποκάλυπταν μια βρώσιμη πάστα με κόκκινες γαρίδες αρωματισμένες με περγαμόντο. Οι εντυπωσιακές κιτρινόμαυρες μέλισσες με τα διάφανα φτερά ακουμπισμένες σε άνθη, σε φυλλώματα ή στο "χώμα” ήταν ένα πεντανόστιμο έδεσμα αστακού. Ενα γεμιστό "κάστανο” στο λεπτεπίλεπτο πιατάκι-φύλλο δεν ξεχώριζε ανάμεσα στη σκεπασμένη με βρύα δασική σύνθεση. Το ίδιο και το εξαιρετικό pluma iberico, αρωματισμένο με σιτηρά σε ζύμωση, με σάλτσα μανιταριών -σκέτο umami του δάσους. Επιδόρπιο in disguise ήταν οι κατακόκκινες παπαρούνες επάνω σε μαύρα βραχάκια, ένα chou με μους από καραμελωμένο βούτυρο, καραμέλα από φουντούκι και gel ιπποφαές. Το σύνολο πρόσφερε μια οπτική, αρωματική και γευστική πανδαισία με χαρακτηριστικά πιάτα μιας fine dining αρτίστικης κουζίνας, η οποία υποστηρίζει έμπρακτα τη βιωσιμότητα, την αξιοποίηση τοπικών υλικών και τις πρωτοποριακές τεχνικές, ενώ ακολουθεί μια farm to fork φιλοσοφία με πρώτες ύλες από τη φάρμα του εστιατορίου στο Αλεποχώρι και δίκαια έχει τιμηθεί με το "πράσινο αστέρι” Michelin.

Delta
© Άννα Μίχου

Το εμπνευσμένο σκηνικό της οργανωμένης από το Δειπνοσοφιστήριο εκδήλωσης, υλοποίησαν η Ξένια Χατζηπέτρου (Riviera Blu), και η Tamara Jumaily (Amal Events) σε συνεργασία με τον chef Γιώργο Παπαζαχαρία.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.