
Μια μόλις μέρα μετά τη βράβευσή του με 2 Χρυσούς Σκούφους από το Αθηνόραμα, το διάστερο εστιατόριο Delta μεταβλήθηκε σ΄ ένα ονειρικό φυσικό τοπίο για να υποδεχτεί την άνοιξη, εποχή απόλυτα ταιριαστή με τη νατουραλιστική γαστρονομία του chef Γιώργου Παπαζαχαρία, με ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη φύση. Η πρωτότυπη και άκρως εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση-αναφορά στην ανοιξιάτικη αναγέννηση σηματοδότησε και μια νέα εποχή για το εστιατόριο, που ανοίγεται πλέον στη φιλοξενία ιδιωτικών και εταιρικών εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών προσφέροντας ένα πακέτο, που συνδυάζει τον μοναδικής αισθητικής χώρο με μια βραβευμένη γαστρονομική εμπειρία.

Το εντυπωσιακό, απλωμένο σε όλο τον χώρο και μελετημένο στη λεπτομέρεια σκηνικό, ντυμένο με ανάλογες μουσικές και 3D mapping, μετέφερε το κοινό σ΄ένα "μαγεμένο δάσος”, με διάσπαρτες γαστρονομικές εκπλήξεις που δεν ξεχώριζαν από ένα άνθος, μια μέλισσα ή τη γη κάτω από τα φυλλώματα. Ταιριαστά κοκτέιλ από την αστεράτη ομάδα του μπαρ, σαμπάνια και γαλλικοί οίνοι συνόδεψαν τις γεύσεις, ολοκληρώνοντας μια high end εκδήλωση.

Γεύση από ένα μενού-ωδή στη φύση με ανοιξιάτικο χρώμα έδωσε ο executive chef Γιώργος Παπαζαχαρίας με την ομάδα του. Οι μαύροι κρίνοι ανάμεσα στις πρασινάδες αποκάλυπταν μια βρώσιμη πάστα με κόκκινες γαρίδες αρωματισμένες με περγαμόντο. Οι εντυπωσιακές κιτρινόμαυρες μέλισσες με τα διάφανα φτερά ακουμπισμένες σε άνθη, σε φυλλώματα ή στο "χώμα” ήταν ένα πεντανόστιμο έδεσμα αστακού. Ενα γεμιστό "κάστανο” στο λεπτεπίλεπτο πιατάκι-φύλλο δεν ξεχώριζε ανάμεσα στη σκεπασμένη με βρύα δασική σύνθεση. Το ίδιο και το εξαιρετικό pluma iberico, αρωματισμένο με σιτηρά σε ζύμωση, με σάλτσα μανιταριών -σκέτο umami του δάσους. Επιδόρπιο in disguise ήταν οι κατακόκκινες παπαρούνες επάνω σε μαύρα βραχάκια, ένα chou με μους από καραμελωμένο βούτυρο, καραμέλα από φουντούκι και gel ιπποφαές. Το σύνολο πρόσφερε μια οπτική, αρωματική και γευστική πανδαισία με χαρακτηριστικά πιάτα μιας fine dining αρτίστικης κουζίνας, η οποία υποστηρίζει έμπρακτα τη βιωσιμότητα, την αξιοποίηση τοπικών υλικών και τις πρωτοποριακές τεχνικές, ενώ ακολουθεί μια farm to fork φιλοσοφία με πρώτες ύλες από τη φάρμα του εστιατορίου στο Αλεποχώρι και δίκαια έχει τιμηθεί με το "πράσινο αστέρι” Michelin.

Το εμπνευσμένο σκηνικό της οργανωμένης από το Δειπνοσοφιστήριο εκδήλωσης, υλοποίησαν η Ξένια Χατζηπέτρου (Riviera Blu), και η Tamara Jumaily (Amal Events) σε συνεργασία με τον chef Γιώργο Παπαζαχαρία.