Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια των Αθηνών

Τα γευστικά ινστιτούτα που αποτελούν την haute cuisine της πρωτεύουσας.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια των Αθηνών

Η οικογένεια των Χρυσών Σκούφων για το 2025 αποτελείται από 16 εστιατόρια στην Αττική. Μέρη με γαστρονομική άποψη που σηματοδοτούν την εστιατορική άνοιξη της Αθήνας, σε μία άνευ προηγουμένου εξέλιξη. Μέρη σαν τα παρακάτω.

Botrini's Athens - Χαλάνδρι (Δύο Χρυσοί Σκούφοι)

Στο κομψό κι ανεπιτήδευτα φιλόξενο εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι απολαμβάνεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία της προσωπικής, βαθιά γευστικής, πρωτοπόρας και συγχρόνως γεμάτης μνήμες κουζίνας του βραβευμένου σεφ. Αίθουσες με κομψή αισθητική και θέα στο τζαμωτό εργαστήρι της κουζίνας, όπου η ομάδα ετοιμάζει ένα καλοσχεδιασμένο μενού που σε ταξιδεύει από την Κέρκυρα ως την Ιταλία, σε γη και σε θάλασσα, με συνθέσεις-αναφορές σε γεύσεις της παράδοσης, που διηγούνται ιστορίες.

12 χρόνια Botrini's 2

Ευφάνταστα πιάτα, όπως η "Ρέγγα - ταξίδι στον χρόνο", το cacio e pepe με κόκκινη γαρίδα σε σάλτσα μπουρδέτο "Από την Τήνο στη Μάνη" ή η αναπάντεχη εκδοχή της carbonara, αντιπροσωπεύουν την ιδιοφυή ικανότητα του σεφ να δημιουργεί μ’ επιτυχία συνθέσεις με τόλμη, ζεστασιά και γευστικό βάθος. Τη γευστική εμπειρία ολοκληρώνει μία από τις πιο πλούσιες συλλογές οίνων της πόλης και υποστηρίζει μ’ επαγγελματική συνέπεια και γνώση το σέρβις του εστιατορίου.

Delta - Τζιτζιφιές, KΠΙΣΝ (Δύο Χρυσοί Σκούφοι)

Το εστιατόριο στα ψηλά δώματα του ΚΠΙΣΝ ατενίζει το φαληρικό Δέλτα από την κομψή σάλα του που θυμίζει χώρο τέχνης, με έναν αιωρούμενο "κήπο" από ψηλόλιγνα φυτά αλλά και ένα εντυπωσιακό γλυπτό μπαρ που ξεπροβάλλει σαν χρυσή αγκαλιά στο βάθος του χώρου.

ΝΕΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΟ DELTA
©Nikos Paliopoulos Pictures

Ο επικεφαλής σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και η ομάδα του δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη, conceptual, βιώσιμη, φυσιολατρική κουζίνα, που κινητοποιεί το συναίσθημα και βιώνεται ως έκπληξη μέσα από ένα "αινιγματικό" μενού γευσιγνωσίας. Ο βρώσιμος κρίνος με γαρίδα Κοιλάδας, το ρύζι σε ζύμωση με γλυκάδια θαλασσινών και το εξαιρετικό επιδόρπιο "Τραγανός ηλίανθος" με κρέμα ψημένης σφολιάτας και πραλίνα από κάστανο βρίσκονται ανάμεσα στις δημιουργίες που μας εντυπωσίασαν φέτος.

Herve - Άνω Πετράλωνα

Ένα από τα πιο cool che΄s table της Αθήνας στήνεται περιμετρικά της ανοιχτής κουζίνας, στην μπάρα του Herve, με το high end εστιατόριο των σεφ-πατρόν Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρη Κίκη και του έξοχου οικοδεσπότη Γιώργου Ευθυμόπουλου να πατά πάντοτε στιβαρά, δημιουργικά και νόστιμα στο τερέν της αποψάτης fine dining γεύσης. Το πληθωρικό tasting menu εδώ εμπλουτίζεται και ανανεώνεται σταδιακά, υπηρετώντας πιστά τη μαγειρική κοσμοθεωρία του Ερβέ και της ομάδας του. 

Herve

Μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα που δε χάνονται το μακαρόν με γαρίδα Κοιλάδος, μπισκ και κολοκύθα, το φουα γκρα με παλαιωμένη σόγια, σταφύλι και σιμέτζι σε πίκλα και ο μπακαλιάρος με σάλτσα με ζωμό μυδιών, λαγόχορτο και σελινόριζα. Πολύ καλή η οινική επιμέλεια από τον σομελιέ Χρήστο Θεοδωρόπουλο, που ισορροπεί σε διεθνή και εγχώριο αμπελώνα (ο τελευταίος μάλιστα με αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες), σε μία λίστα 350 ετικετών. Walk- in κελάρι και πολύ στιλάτη αυλή.

Pelagos - Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη

Μια εξαιρετική εμπειρία fine dining στο περιβάλλον σύγχρονης πολυτέλειας της σάλας του Four Seasons Astir Palace ή, καιρού επιτρέποντος, στη βεράντα του εστιατορίου με τη μοναδική θέα.

Pelagos

Κινηματογραφικό σκηνικό η τιρκουάζ ανοιχτή κουζίνα, με τον βραβευμένο Luca Piscazzi και την μπριγάδα του στην εκτέλεση ενός εμπνευσμένου μενού υψηλής κουζίνας που αγαπάει τη θάλασσα. Το κοσμοπολίτικο κοινό του εστιατορίου απολαμβάνει κλασάτες συνθέσεις με τεχνική τελειότητα, πρωτοτυπία και γευστικό βάθος, όπως η signature κρύα caviar pasta ή η terrine foie gras με Blue 61, με το έμπειρο wine pairing του σομελιέ από μια λίστα αξιώσεων και υποστήριξη επιπέδου από το προσωπικό της σάλας.

Varoulko Seaside - Μικρολίμανο, Πειραιάς

Σταθμός για τη γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον σπουδαίο Λευτέρη Λαζάρου και δίπλα του στην κουζίνα τον σεφ Γιάννη Υφαντίδη. Τα πιάτα, μια ωδή στους θησαυρούς της ελληνικής θάλασσας με σύγχρονη αισθητική και φρεσκότατες πρώτες ύλες, δικαιώνουν τη διαχρονικότητα των βραβεύσεων του "Varoulko" με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. 

Varoulko seaside

Σερβίρονται με φόντο τα κατάρτια του Μικρολίμανου στην πολυτελή και ατμοσφαιρική σάλα του τριώροφου κτιρίου, που θυμίζει πολυτελή θαλαμηγό εν πλω. Τα υψηλού επιπέδου επιδόρπια του βραβευμένου pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη θυμίζουν μικρά κομψοτεχνήματα και επισφραγίζουν την εμπειρία, ενώ το σέρβις περιποιείται με ευγένεια και γνώση.

CTC - Κεραμεικός

Έχει τη δική του ξεχωριστή αύρα το εστιατόριο του Αλέξανδρου Τσιοτίνη στον Κεραμεικό, τόσο στον κομψό εσωτερικό χώρο με την αίσθηση αλλά και αισθητική high-end μοντερνισμού, όσο και στην ανοιχτόκαρδη αυλή, που χαρίζει openairfinedining εμπειρίες όταν ο καιρός το επιτρέπει. Ο σεφ- πατρόνΤσιοτίνης δομεί ολοένα και με μεγαλύτερη προσοχή και τόλμη το δικό του ταξίδι -Voyage ονομάζεται το 11 σταδίων μενού (€ 105) που διαφοροποιείται μερικώς με βάση την εποχικότητα- παραμένοντας πιστός στις αρχές του πειραματισμού, της θαρραλέας προσέγγισης στη γεύση και της γαστρονομικής κομψότητας.

CTC

Εμβληματική πια η βελουτέ σούπα καλαμποκιού, με αστακό και αφρό τρούφας - περγαμόντου αυτή τη φορά, θαυμάσιες προτάσεις τα καστανομανίταρα με πίκλα βατόμουρο, πουρέ από κανθαρέλες και το σεβίτσε μαγιάτικο με γαλάκτωμα από φρέσκο στρείδι, τσίλι, πούδρα σκόρδου, γρανίτα ακτινίδιο και spongecake από άγρια φύκια. Οργανικά ευγενικό, άμεσο και άκρως ενημερωμένο για όλες τις πτυχές του εστιατορίου το σέρβις, εξαιρετική η λίστα κρασιών και αποσταγμάτων.

Matsuhisa Athens - Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace, Βουλιαγμένη

Η διάσημη κουζίνα του Nobu συναντά το ονειρεμένο location του εστιατορίου στον κόλπο του Αστέρα και το δείπνο γίνεται εμπειρία, τόσο τον χειμώνα στη μινιμαλιστική σάλα με την ανοικτή κουζίνα όσο και το καλοκαίρι στην ασυναγώνιστη βεράντα με θέα τη θάλασσα. 

Matsuhisa Άγιος Βαλεντίνος

Πέρα από το εμβληματικό black cod και το σταθερά κορυφαίο σούσι, οι επικεφαλής σεφ της κουζίνας Τόνι Βρατσάνος και Θωμάς Κουράκος προτείνουν ακόμα ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ σαν τα dumplings με γαρίδα Κοιλάδας, σος φουαγκρά και χαβιάρι, οι γαρίδες Κοιλάδος new style και το κορυφαίο Wagyu A5 μαγειρεμένο με ιαπωνική λεπτότητα στη robata. Το άριστα εκπαιδευμένο σέρβις, τα υψηλού επιπέδου κοκτέιλ από το "Umi Bar" και η εμπλουτισμένη λίστα κρασιών σφραγίζουν την εμπειρία.

Patio - Ξενοδοχείο The Margi, Βουλιαγμένη

Η εσωτερική αυλή του The Margi, με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη ελιά, πατιναρισμένη τερακότα στους τοίχους και απαλή μεσογειακή ατμόσφαιρα, αποπνέει ιδιαίτερο ρομαντισμό που ενισχύεται από αιθέρια υφάσματα και κομψά στρωμένα τραπέζια με λινά τραπεζομάντηλα. 

Patio

Ο βραβευμένος πολλάκις με Χρυσό Σκούφο executive chef του ξενοδοχείου Παναγιώτης Γιακαλής παρουσιάζει την επίσημη εκδοχή της σύγχρονης κουζίνας του μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πιάτα που συνδυάζουν την υψηλή τεχνική με τη φινέτσα, την αρμονία και τις καλοζυγισμένες εντάσεις. Αρκετές από τις πρώτες ύλες της κουζίνας προέρχονται από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου στα Καλύβια, ενώ τα επιδόρπια διά χειρός του ταλαντούχου chef pâtissier Μανώλη Στήθου κρατούν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Soil - Παγκράτι

Η ανοιχτή κουζίνα με τον σεφ και την μπριγάδα του επί το έργον σε υποδέχονται με το που διαβαίνεις το κατώφλι του δίπατου νεοκλασικού του Παγκρατίου. Στις μοντέρνα διακοσμημένες με αρτίστικη διάθεση αίθουσες του ορόφου, ένα χαλαρό κοινό απολαμβάνει τα στάδια του ενός και μοναδικού μενού γευσιγνωσίας, μέσα από το οποίο ο βραβευμένος Τάσος Μαντής ξετυλίγει την εντελώς προσωπική και βαθιά γήινη κουζίνα του. 

Soil

Σε φινετσάτα πιάτα-κεντήματα, προβάλλει τα εξαιρετικά κυρίως υλικά του μέσα από μια πληθώρα μυρωδικών, καρπών και φρούτων, πολλά από τον προσωπικό του κήπο στο Αλεποχώρι, με εμπνευσμένες συνθέσεις, προχωρημένες τεχνικές και φιλοσοφία βιωσιμότητας. Αντίστοιχα μελετημένη λίστα κρασιών και έμπειρο σέρβις.

Σπονδή - Παγκράτι

Στο ίδιο νεοκλασικό του Παγκρατίου από το οποίο ξεκίνησε πριν από 28 χρόνια, η "Σπονδή" είναι σταθερά ένα κλασάτο fine dining εστιατόριο με εμφανές γαλλικό υπόβαθρο. Οι ατμοσφαιρικές αίθουσες με τους πέτρινους τοίχους, τα λινά τραπεζομάντιλα και η πολυτελής art de la table ελκύουν το κοινό που εκτιμά μια κλασική έξοδο επιπέδου. 

Τα κρασιά του Philippe Bouchard για ένα βράδυ στη 'Σπονδή'

Ο βραβευμένος executive chef Arnaud Bignon με τον σεφ Κώστα Κούφαλη στην κουζίνα, προτείνει ένα εποχικό μενού με εμβληματικά υλικά, χρησιμοποιημένα με πρωτοτυπία που σέβεται τη γευστική τους αυτοτέλεια, όπως το parfait foie gras με καλαμπόκι και μαύρη τρούφα, τα χτένια με άγρια μανιτάρια, αχλάδι και sherry Amontillado ή η ψητή πάπια με παντζάρι και βατόμουρο. Επιλογή τυριών από το εξαιρετικό τρόλεϊ του εστιατορίου, προσεγμένα επιδόρπια, μια λίστα κρασιών σε μέγεθος τόμου και το έμπειρο προσωπικό της σάλας ολοκληρώνουν το πολυτελές δείπνο.

Tudor Hall - Ξενοδοχείο King George, Σύνταγμα

Αντλώντας έμπνευση από το ελληνικό συνταγολόγιο κι αναδομώντας το ελεύθερα με βάση την εξαιρετική ελληνική πρώτη ύλη και με οδηγό τη δημιουργική φαντασία και την κοφτερή τεχνική, ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Λειβαδιάς προσφέρει μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία με φόντο την ολόλαμπρη Ακρόπολη, σε ένα από τα πιο κομψά και ατμοσφαιρικά μεγάλα εστιατορικά σαλόνια της Αθήνας, που αποτελεί –όχι τυχαία– σταθερό σημείο συνάντησης των αστικών τζακιών της πόλης, αλλά και των upscale διεθνών επισκεπτών της. 

Tudor Hall Αγίου Βαλεντίνου King George

Η ομάδα των σομελιέ προσφέρει υποδειγματική καθοδήγηση στην πλούσια κάβα του εστιατορίου, ενώ το εξαίρετο σέρβις και η συνοδεία πιάνου προσθέτουν επιπλέον αίγλη στη γαστρονομική εμπειρία.

Aleria - Μεταξουργείο

Στην εξαιρετικά αναπαλαιωμένη μονοκατοικία του Μεταξουργείου, η κομψότητα της παλιάς αρχοντικής Αθήνας στη σάλα και η φινέτσα της μοντέρνας διεθνούς κουζίνας στο πιάτο, πλέκουν τον μεθυστικό μίτο ενός από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης.

Aleria

Ο Γκίκας Ξενάκης, ένας από τους πιο αγαπημένους σεφ της Αθήνας, δανείζεται στοιχεία από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη Ευρώπη για να αρθρώσει μια γοητευτική δημιουργική κουζίνα όπου αέρινες γεύσεις και πρωτότυποι συνδυασμοί αναδεικνύουν τη βαθιά νοστιμιά κάθε εποχής. Μελετημένη λίστα κρασιών με πάνω από 350 ετικέτες και από τον ελληνικό και από τον διεθνή αμπελώνα εξασφαλίζει με επιτυχία το pairing και των δύο μενού του εστιατορίου, το σέρβις είναι κομψό και διαθέτει γνώση και ευγένεια.

Hytra - Αθήνα

Η Hytra φιλοξενείται προς το παρόν στο Μέγαρο Μουσικής, σε ένα χώρο με αρτίστικη διακόσμηση και μεγάλο ατού τον τοίχο-τζαμαρία με θέα τον Υμηττό. Ο διακεκριμένος σεφ Γιώργος Φελεμέγκας παρουσιάζει μια προσωπική, μοντέρνα κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές και εμπνευσμένους, συχνά απρόσμενους συνδυασμούς, όπου το ελληνικό στοιχείο δηλώνει "παρών" με υλικά επιλεγμένα απ’ όλη τη χώρα.

HYTRA

Γευστικά hit το μπαρμπούνι μπουρδέτο με τσιγαριαστά χόρτα, το δίδυμο ντομάτα-πέστροφα με πιπερίτσα Πέλλας, φράουλα τουρσί και γαριδάκι, το μιλφέιγ παντζαριού με σάλτσα από φασόλια Φενεού και ζελέ κουφοξυλιάς. Ξεχωριστή μνεία αξίζει στα αρτοποιήματα, το γαλατόψωμο γκλασαρισμένο με μέλι μανιταριών και το πατατόψωμο με ξινόγαλο. Προσεγμένα επιδόρπια, ευγενικό σέρβις και επαρκής λίστα κρασιών.

GB Roof Garden - Ξενοδοχείο Grande Bretagne, Σύνταγμα

Λάμψη, αρχοντιά, στιλ και μητροπολιτική ατμόσφαιρα, στο εμβληματικό ρεστοράν της "Μεγάλης Βρεταννίας" που σε καθηλώνει, με τη θέα της Ακρόπολης, το εσωτερικό design, το σέρβις και την κοσμοπολίτικη και βαθιά νόστιμη σύγχρονη κουζίνα του. Μάρμαρο και ξύλο, αναπαυτικές πολυθρόνες, εντυπωσιακά φωτιστικά και φίνα art de la table δημιουργούν ένα σύγχρονο αστικό στιλ που συμπληρώνεται από τις κομψές παρουσίες των συνδαιτυμόνων.

Εστιατόριο GB Roof Garden στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα 2024

Ο βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους σεφ Νίκος Λιόκας έχει δημιουργήσει ένα "έξυπνο" μενού που καλύπτει σχεδόν όλες τις γαστρονομικές αναζητήσεις και ιδιαιτερότητες των πελατών Ελλήνων και ξένων, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι γαλλικές τεχνικές του, η φινέτσα του και η ιδιαίτερη αγάπη του για το ψάρι. Δίπλα του πάντα ο executive chef Αστέριος Κουστούδης, αλλά και ο σομελιέ Βαγγέλης Ψωφίδης, ο οποίος έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική λίστα κρασιών, προτείνοντας χάρη στην εμπειρία του, άλλοτε ένα πιο κλασικό και άλλοτε ένα pairing σύγχρονων τάσεων. Ιδιαίτερα φινετσάτα και τα επιδόρπια του πολύ καλού chef pâtissier Αλέξανδρου Κούφα.

Makris Athens - Θησείο

Το βραβευμένο με αστέρι Michelin Makris Athens by Domes κατοικεί σε ένα ιστορικό οίκημα στην αρχαία αγορά, στο Θησείο, απέναντι από την Ακρόπολη. Στην κομψή σάλα του ισογείου κυριαρχούν τα ήρεμα χρώματα, οι μοντέρνοι αφαιρετικοί πίνακες και ένα αιωρούμενο κολάζ από θραύσματα αγγείων, ενώ το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται στην όμορφη βεράντα του τελευταίου ορόφου που προσφέρει πανοραμική θέα στο αρχαίο κάλλος της Αθήνας.

Makris Athens

Η κουζίνα του βραβευμένου Chef Patron Πέτρου Δήμα κινείται ελεύθερα και δημιουργικά, στηριγμένη κυρίως σε ελληνικά και εποχιακά προϊόντα, πολλά από τα οποία προέρχονται από τη φάρμα του στην αρχαία Κόρινθο. Ευφάνταστοι συνδυασμοί, προχωρημένη τεχνική και fine dining φινέτσα χαρακτηρίζουν τα πιάτα του, που ξεδιπλώνονται αποκλειστικά μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας και ένα vegan.

Seeds - Ιλίσια

Μοντέρνα σάλα με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο, το λευκό σε εναλλαγή με το καφέ, ένα πατάρι με μοναστηριακό τραπέζι για την υποδοχή του επισκέπτη αλλά και για σπέσιαλ περιπτώσεις. Στα παραπάνω προσθέτεις μια χαλαρή ατμόσφαιρα, την quiet luxury αισθητική και το ευγενικό σέρβις και παίρνεις μία μεγάλη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στα ενδότερα του Seeds.

Demure Restaurants Seeds

Ο σεφ-πατρόν Δήμος Σαμουράκης στρώνει μαζί με την καλοκουρδισμένη ομάδα της ανοιχτής κουζίνας του ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέρνο fine dining τραπέζι, με αρκετές cool ιδέες που μετουσιώνονται σε πιάτα με φινέτσα και σύγχρονη νοστιμιά. Ακριβώς τέτοια είναι η signature κολοκύθα με σάλτσα μελάσας, τρούφα και ψημένους σπόρους κολοκύθας, το (μισό ψημένο, μισό ωμό) καλαμάρι με λάχανο savoy, φύλλα άγριου σκόρδου και σάλτσα αμυγδάλου ή η φραγκόκοτα με σάλτσα ψητής μαγιάς, ψητό σέσκουλο και σάλτσα Perigueux. Πολύ καλή λίστα κρασιών που δεν περιορίζεται σε σύνορα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

See/ds

Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Makris Athens

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Beereus Gastropub": Μια ολοκαίνουργια ιρλανδική παμπ με ελληνική ψυχή

Στα πρότυπα ιρλανδικής παμπ, στην εμφάνιση, αλλά με μια πλούσια γαστρονομική ούγια η "Beereus Gastropub" μόλις έπιασε λιμάνι στον Πειραιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
30/04/2025

Kuchisabishii: Το δημοφιλές Tuk Tuk ετοιμάζει νέο, ιαπωνικό εστιατόριο

Mια γιαπωνέζικη comfort 'καντίνα', μια izakaya, που θα σερβίρει ράμεν, γκιόζες, katsu curry και katsu burger βρίσκεται στα σκαριά από τον Μπάμπη Ασκερίδη.

Τα αγαπημένα εστιατόρια του Βαγγέλη Περρή

Κάθε εβδομάδα, ένας αναγνωρίσιμος κάτοικος της πρωτεύουσας μας μιλά για τα αγαπημένα του στέκια.

Τα καυτά openings της Γλυφάδας

Διεθνή κι εγχώρια brands, αλλά και νέα ανεξάρτητα openings έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τη Γλυφάδα και τη γειτονιά της έναν από τους πιο ζωηρούς γαστρονομικούς προορισμούς του λεκανοπεδίου, κι αυτή εδώ είναι η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για να συντονιστείς με τις εξελίξεις της αθηναϊκής κόστας.

"Ήταν ένα μικρό καράβι" και δένει στη Γλυφάδα

Ο Αντώνης Ψάλτης και ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της Τήνου σερβίρουν για ένα βράδυ στην Αθήνα και το "Ark".

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.