Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι που θα ξεκοκαλίσεις

Σε ένα αφιέρωμα συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια, τις ταβέρνες και τα ουζερί για ψάρια, θαλασσινά, κρασιά και αποστάγματα στην Αθήνα.

αφιέρωμα ψάρι © shutterstock

"Varoulko Seaside": Μια θάλασσα φινέτσας στο Μικρολίμανο 

Valouko seaside,Μικρολίμανο, εστιατόρια , ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Περισσότερα από 30 χρόνια στον αφρό της ψαρο φαγίας μετρά το θρυλικό "Βαρούλκο", κι αυτό είναι ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη για την υψηλού επιπέδου εστιατορική εμπειρία που προσφέρει αυτό το μαγειρικό σπίτι του σεφ-πατρόν Λευτέρη Λαζάρου. Έμβλημα της ελληνικής γεύσης συνδεδεμένο απόλυτα με την άλλοτε κλασική, άλλοτε πιο δημιουργική, αλλά πάντα νόστιμη ψαροφαγία αξιώσεων, αποτελεί σημείο αναφοράς στην εστιατορική Αθήνα, με την αξία του να επιβεβαιώνουν τόσο η σταθερή παρουσία του στους Χρυσούς Σκούφους όσο και η θέση που κατέκτησε στη La Liste 2024, ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα εστιατόρια του κόσμου.

Valouko seaside,Μικρολίμανο, εστιατόρια , ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Στα όμορφα τραπέζια του, παρατεταγμένα απλόχωρα στην κομψή σάλα και με θέα στη γοητευτική προμενάδα του Μικρολίμανου, signature πιάτα σαν τη σούπα πεσκανδρίτσας και το καλαμάρι pesto εναλλάσσονται με νέες, κομψές δημιουργίες, που ανοίγουν νέους ορίζοντες στη fine comfort θαλασσινή απόλαυση. Η τελευταία γαστρονομική δημιουργία του σεφ, το χριστόψαρο με αφρό φουντουκιού, τρούφα και μανιτάρια σοτέ είναι ένα μόνο δείγμα του γευστικού σύμπαντος που ξεδιπλώνει η εξαιρετική μπριγάδα της κουζίνας, με τον Γιάννη Υφαντίδη επικεφαλής, ενώ ανοιχτό καθημερινά απότη μία το μεσημέρι, το εστιατόριο κρύβει στο μανίκι του κι ένα σωρό άλλους casual γευστικούς θησαυρούς, που καθιστούν το "Varoulko Seaside" ιδανικό γευστικό λιμάνι για κάθε ώρα της ημέρας.

Tip: Τα φινετσάτα επιδόρπια του Θοδωρή Μωυσίδη λειτουργούν εξίσου καλά ως φινάλε ενός απολαυστικού γεύματος, αλλά και ως αυτόνομος προορισμός στο τέλος του περίπατού σας στο Μικρολίμανο.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, 2105228400, varoulko.gr, IG:@varoulkoseaside

"Βασίλαινας": Η γοητεία του κλασικού

Βασίλαινας /Ιλίσια / Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Mακριά από τις σειρήνες των τάσεων και των περαστικών μοδών, ο "Βασίλαινας" συνεχίζει να πλέει πλησίστιος στα γοητευτικά νερά της comfort καλοφαγίας, κρατώντας σταθερά στο προσκήνιο την αγάπη του για την εξαιρετική πρώτη ύλη και την προσεκτική της διαχείριση – ακριβώς αυτό, δηλαδή, που τον έχει αναδείξει ως εστιατόριο αναφοράς στην πόλη, με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας!

Βασίλαινας /Ιλίσια / Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Με τη θαλασσινή γεύση σε πρώτο πλάνο και τις δημιουργικές ανησυχίες του να εκφράζονται στην πιο δουλεμένη εκδοχή της nose-to-tail φιλοσοφίας του, η zero waste λογική της κουζίνας του εκφράζεται σε συνταγές που φροντίζουν να αναδείξουν ακόμη και τα πιο ταπεινά κομμάτια της καθημερινής ψαριάς και συμπληρώνεται από φιλοσοφία σεβασμού των θαλασσινών αποθεμάτων, που κρατά επαπειλούμενα ή εκτός εποχής ψάρια μακριά από το μενού. Έτσι, παρέα με κλασικές, αγαπημένες συνταγές, ο "Βασίλαινας" συνθέτει τη γεύση μιας νέας εποχής ηθικής ψαροφαγίας και μας τη συστήνει μέσα από πιάτα όπως η Aθηναϊκή με ρίκι και χειροποίητη μαγιονέζα μάραθου, το χριστόψαρο αλά πολίτα με τσιπς αγκινάρας ή ο σκοπελίτικος μπακαλιάρος με στιφάδο από δαμάσκηνα, υπογραμμίζοντας έτσι την έφεση της κουζίνας σε ευρηματικές, ραφινάτες αναδιατυπώσεις της ελληνικής παράδοσης. 

Tip: Η πλούσια, πολυσυλλεκτική κάβα του "Βασίλαινα", με ετικέτες προσεκτικά επιλεγμένες για κάθε περίσταση, αλλά και σπάνιες, δυσεύρετες χρονιές, είναι ένας ιδανικός ξεναγός τόσο για τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα, όσο και για τις διεθνείς οινικές τάσεις

Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501, vassilenas.gr, FB: Vassilenas Restaurant, IG: @vassilenasrestaurant

"Μπαλκόνι στις Κυκλάδες": Θαλασσοφαγία με θέα 

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες /Καρέας / Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Δεν υπάρχει περίπτωση να αναζητά κάποιος ένα εστιατόριο θαλασσινής κουζίνας που συνδυάζει μοναδικές γεύσεις με μια αξέχαστη θέα και να μην πέσει στη συζήτηση το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες", μία από τις κορυφαίες επιλογές του είδους σε ολόκληρη την Αθήνα. Σκαρφαλωμένο στα ψηλάτου Καρέα, προσφέρει μια πανοραμική οπτική που εκτείνεται σχεδόν σε όλο το αττικό τοπίο μέχρι τον Αργοσαρωνικό, με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος να συμπληρώνουν ιδανικά την εμπειρία που στήνει η κουζίνα.

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες /Καρέας / Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Στο εστιατόριο της οικογένειας Κωβαίου, η ταλαντούχα σεφ Φιλίτσα Καραμανλή υπογράφει ένα μενού γεμάτο θαλασσινές σπεσιαλιτέ που αποθεώνουν τα καλούδια του αφρού και του βυθού. Δημιουργίες που τιμούν την παράδοση και την ποιότητα των φρέσκων υλικών έχουν καταστήσει το "Μπαλκόνι στις Κυκλάδες" ένα από τα αγαπημένα στέκια των ψαροφάγων της πόλης. Όλα τα παραπάνω ερμηνεύονται σε εμπνευσμένα πιάτα, όπως τα εξαιρετικά ωμά (καρπάτσιο λαβράκι με λάιμ, ανθό αλατιού, ελαιόλαδο και πίκλα αγγουριού σε ζύμωση ή ταρτάρ ελληνικού τόνου με κάππαρη, μαυροσούσαμο, πίκλες και black garlic mayo), η pasta με θαλασσινά (must taste το ριζότο με φιλετάκια ψαριού, ζωμό κακαβιάς και κρέμα λεμονιού), αλλά και τα μαγειρευτά, με highlight το αχνιστό ψάρι ημέρας σε ζωμό κακαβιάς, με baby πατάτες, ντοματίνια και κολοκύθι. Όλα πλαισιώνονται με ελληνικές ετικέτες κρασιού καιεκλεκτά αποστάγματα. 

Tip: Μην παραλείψετε να ρωτήσετε για το ψάρι ημέρας, που μπορεί να αξιοποιηθεί σε head-to-tail λογική με μπόλικες, ενδιαφέρουσες παρασκευές. 

Παύλου Μελά 13, Καρέας, 2107640240, balconycyclades.com, FB: Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, IG: @balconycyclades

"Ουζερί του Λάκη": Το στέκι που ήρθε για να μείνει

Ουζερί του Λάκη/ Πλ. Βικτωρίας/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

 Μετράμε πάνω από σαράντα χρόνια από τότε που η Αθήνα υποδέχτηκε στον γαστρονομικό της χάρτη το ουζερί στην πλατεία Βικτωρίας, το 1984. Το ψαροστέκι στα κεντρικά της πόλης δενάργησε να κερδίσει τους καλοφαγάδες με τη μαμαδίστικη νοστιμιά των πιάτων του, που διατηρείται μέχρι και σήμερα, στον κεντρικό χώρο του αλλά και στη νέα σάλα του ακριβώς απέναντι. Εκτός των παραδοσιακών επιλογών, όπως χυλοπίτες απ’ το Δίστομο και τα σκιουφιχτά από την Κρήτη, στα πάνω από εκατό πιάτα που υπάρχουν στο μενού του ουζερί, βρίσκουμε, φυσικά, και μια μεγάλη ποικιλία από ολόφρεσκα ψαρικά. Τηγανητά, στην ψησταριά ή μαγειρευτά, τα ψάρια αλλά και οι θαλασσινοί θησαυροί της (σαλάχι, γαλέος, καλαμάρια, σουπιές, καραβίδες, μεταξύ άλλων) είναι εγγυημένη απόλαυση. Η συλλογή του "Λάκη" ολοένα και διευρύνεται, επομένως μην περιμένετε ότι θα προλάβετε να δοκιμάσετε τα πάντα που έχει η βιτρίνα του, ακόμα κι αν είστε (ή γίνετε) σταθεροί πελάτες του.Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητο συνοδευτικό για να απολαύσετε σωστά τις λιχουδιές της ταβέρνας είναι κάποια από τις 180 ετικέτες σε ούζο, τσίπουρο και γενικώς αποστάγματα. 

Ουζερί του Λάκη/ Πλ. Βικτωρίας/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Tip: Το μενού του ουζερί αλλάζει αναλόγως την ψαριά του, επομένως ρωτήστε το προσωπικό για τα πιάτα της ημέρας

Ελπίδος 16, Πλ. Βικτωρίας, 2108213776, www.ouzeritoulaki.info, FB: Το Ουζερί του Λάκη, IG: @ouzeri_tou_laki

"Η Χήρα": Παραθαλάσσια απόδραση

Η Χήρα/ Αρτέμιδα/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Με την ελπίδα ότι ο καιρός θα γλυκάνει όσο πλησιάζουν οι μέρες για να γιορτάσουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δίνουμε ραντεβού στη "Χήρα", που βρίσκεται δίπλα στο κύμα, στην περιοχή της Βραυρώνας – ιδανικός προορισμός για μονοήμερη και στάση για ψάρι και κρασί με θέα θάλασσα. "Ό,τι βγάλει ο ψαράς, θα το βρείτε στην ψαριέρα μας!" διαβάζουμε στο μενού της "Χήρας", και ισχύει. Τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά του μεζεδοπωλείου είναι ο λόγος που έχει γίνει αγαπημένο σποτ, καθώς μας παρασύρει μακριά από την ηχορύπανση της πόλης, ενώ από το 1998 μας σερβίρει μοναδικές ελληνικές γεύσεις.

Η Χήρα/ Αρτέμιδα/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Εννοείται ότι ξεκινάμε μετους κλασικούς ταβερνομεζέδες –κολοκυθοκεφτέδες, σαγανάκι, τυροκροκέτες–, όμως στη "Χήρα" θα πάμε και για τις νόστιμες"φρεσκαδούρες" της (σαρδέλα ψητή ή στο τηγάνι, γαύρο, μπακαλιαράκια και κουτσομούρα), καθώς και τα "θαλασσομαζέματα":φρεσκότατο καλαμάρι τηγανητό, ψητό χταπόδι, γαριδάκι και μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μην παραλείψετε τα αχνιστά μύδια με σκόρδο και ούζο και την κοκκινιστή σουπιά με μυρωδικά, φρέσκια σάλτσα ντομάτας και… λίγο από το μελάνι της, ούτε και τα εξαιρετικάωμά, όπως σεβίτσε και καρπάτσιο. Για τη μέση ή για δύο άτομα, οι "ψαρομοιχείες" είναι ό,τι πρέπει: διαλέξτε ανάμεσα σε γαριδομακαρονάδα, κριθαρότο 
με θαλασσινά ή λαζάνια με μελάνι και σουπιά.

Tip: Μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα, που δεν πρέπει να λείπουν από ένα κλασικό  ψαροφαγοπότι.

Ανδρούτσου 1, Αρτέμιδα, 2294045420, www.xhra.gr, FB: Μεζεδοπωλείο η Χήρα
 IG: @mezedopwleio_xhraathens

"Astakos": Ένα θαλασσινό παραμύθι στην ιχθυόσκαλα της Γλυφάδας

Astakos/ 2η Μαρίνα Γλυφάδας/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

 Bυθιστείτε σε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική περιπέτεια στον "Αστακό", το εστιατόριο που μεταμορφώνει τις γεύσεις της θάλασσας σε έργα τέχνης. Στην καρδιά της ιχθυόσκαλας της Γλυφάδας, πάνω στην ακροθαλασσιά, ο σεφ Αριστοτέλης Ζέρβας δημιουργεί ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και αριστοτεχνία. Τα ψάρια και τα θαλασσινά έρχονται κατευθείαν από τα καΐκια, εξασφαλίζοντας την απόλυτη ποιότητασε κάθε πιάτο. Ο "Αστακός" ξεχωρίζει για τις εκλεπτυσμένες γεύσεις του, που αποτυπώνουν τη μαγεία της θάλασσας. Αν αναζητάτε κάτι πραγματικά μοναδικό,τα παραδοσιακά μαγειρευτά του είναι η απόλυτη επιλογή. Ο ξυλόφουρνος δίνει ζωή σε πιάτα γεμάτα αυθεντικότητα, όπως το παστίτσιο γαρίδας, το ιμάμ μπαϊλντί με χταποδάκι και φέτα, τα γιουβαρλάκια πεσκανδρίτσας και τα σμυρναίικα κεφτεδάκια τόνου.

Astakos/ 2η Μαρίνα Γλυφάδας/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Για τους λάτρεις των οστρακοειδών, ο Oyster Master του εστιατορίου είναι μια εμπειρία από μόνος του. Μπροστά στα μάτια σας, ανοίγει φρέσκα στρείδια με μαεστρία, αποκαλύπτοντας την πιο αγνή γεύση της θάλασσας. Είτε αγαπάτε τα θαλασσινά είτε αναζητάτε μια ξεχωριστή εμπειρία, ο "Αστακός" σας προσκαλεί να ζήσετε μια γιορτή γεύσεων. Εδώ, κάθε επίσκεψη δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια εμπειρία που ταξιδεύει τις αισθήσεις και μένει χαραγμένη στη μνήμη σας.

Tip: Κλείστε το γεύμα σας γλυκά: η καμένη γαλατόπιτα και το ζεστό γαλακτομπούρεκο θα σας μείνουν αξέχαστα!

Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας, 2108947342, astakos-restaurant.gr, FB: Astakos, IG: @astakos.restaurant

"Ψάριστον": Η μαγειρική τρέλα δεν κρύβεται

Ψάριστον/Ηράκλειο/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Mην περιμένετε να δοκιμάσετε τα συνηθισμένα θαλασσινά πιάτα στην ψαροταβέρνα του  Βασίλη Ακρίβου. Το sui generis θαλασσοφαγικό στέκι θα το περιγράφαμε ως μια "προχωρημένη" ψαροταβέρνα με έντονη προσωπικότητα, που εξερευνά τα όρια της γεύσης των φρέσκων θαλασσινών θησαυρών. Με κύριο στόχο να αναδείξει το umami της θάλασσας σε πιάτα επιπέδου, το "Ψάριστον" εξαρχής ακολούθησε τη δική του,μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Ψάριστον/Ηράκλειο/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Για παράδειγμα, εδώ το τηγανητό χταπόδι συνοδεύεται από μαγιονέζα σκόρδου και νιφάδες χταποδιού, το χέλι το τρώμε με μπλινί και χαβιάρι, ενώ οι σαλάτες του ψαροστεκιού είναι κι αυτές ιδιαίτερες (και άκρως θαλασσινές): χταποδοσαλάτα με πιπεριά, κρεμμύδι και λιαστή ντομάτα ή καβουροσαλάτα με μαγιονέζα με λάιμ, σέλερι και αβγό ποσέ πάνω σε κρατσανιστό brioche. Η μαγειρική τρέλα είναι εμφανής και στα signature πιάτα του "Ψάριστον", όπως το βουτυρόψαρο με φύλλο shiso και κόκκινο λάχανο, την ταραμοσαλάτα στο τηγάνι με άνηθο και κρεμμύδι, τον "οργασμό θαλασσινών" για δύο, τα ασυνήθιστα νουντλς μαγειρεμένα με χέλι και λιαστή ντομάτα, αλλά και το νοστιμότατο χταπόδι μπουγιουρντί με καυτερή πιπεριά, ντομάτα και φέτα. 

Tip: Τα spicy πιάτα –μπακαλιάρος με αβγό ποσέ, γαρίδες σαγανάκι με πουρέ μελιτζάνας και πικάντικες γαρίδες με γκοργκοτζόλα– δεν λείπουν από την παραγγελία μας

Καλαβρύτων 16, Ηράκλειο, 2102850746, www.psariston.comFB: Psariston, IG: @psariston

"Ψαράκια & Θαλασσινά": Γράφοντας μίλια στη θαλασσοφαγία

Ψαράκια & Θαλασσινά/Χαλάνδρι/ Νέα Κηφισιά /Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Bάρκιζα, Χαλάνδρι ή Κηφισιά; Όπου κι αν σας βγάλει το κύμα, θα συναντήσετε τα κομψά "Ψαράκια & Θαλασσινά" που γράφουν… μίλια στην ποιοτική ψαροφαγία εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια.Κάθε σημείο ξεχωρίζει για την προσεγμένη αισθητική και τον αυθεντικό γευστικό χαρακτήρα του, τον οποίο υπογράφει με συνέπεια η οικογένεια του Φίλιππου Κοντιλιέρη με καταγωγή από τη Σμύρνη, και το νεότερο αίμα της, τα τρία αδέλφια Γιώργος, Ελευθερία και Μαρία.

Ψαράκια & Θαλασσινά/Χαλάνδρι/ Νέα Κηφισιά /Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Το μενού ξυπνά αναμνήσεις από όλη την Ελλάδα, τιμώντας τις παραδόσεις της κουζίνας της σε πιάτα φτιαγμένα με μεράκι από ολόφρεσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια, λαχταριστούς θαλασσινούς μεζέδες, όστρακα και μαλάκια, που φτάνουν εδώ από συνεργαζόμενους ψαράδες σε Κάλυμνο, Μυτιλήνη και Κεφαλονιά. Από το δίσκο με τα χειροποίητα ορεκτικά, θα ξεχωρίσετε τα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας, τη γλυκόξινη καβουροσαλάτα, αλλά και την αφράτη λευκή ταραμοσαλάτα, ενώ η τηγανιά από πεσκανδρίτσα, τα πικάντικα φρέσκα μύδια με ούζο και ντομάτα και η καπνιστή πέστροφα με χόρτα εποχής και σαλάτα μιρμιζέλι θα ανοίξουν ορεκτικά το θαλασσινό σας γεύμα. Τα ζυμαρικά είναι δυνατό χαρτί τους,με τρανή απόδειξη τα λινγκουίνι βόνγκολε με αχιβάδες, σκόρδο, μασκαρπόνε, παρμεζάνα και τρίμμα αυγοτάραχου, όμως η σχάρα και το αέρινο τηγάνι τους είναι μάλλον αυτά που θα κλέψουν την παράσταση.

Tip: Όλα θα τα συνοδεύσετε με ούζο και τσίπουρο από όλη την Ελλάδα, πριν κλασικές προτάσεις όπως cheesecake, παγωτό, κρέμα λεμονιού και καρυδόπιτα, γλυκάνουν τον ουρανίσκο σας. 

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, 2109654138, / Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι, 2106855932 / Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά, 2106203622, psarakiakaithalassina.gr, FB: Ψαράκια & Θαλασσινά, IG: @psarakia 

"Polpo": Το θαλασσινό μυστικό της λαχαναγοράς

Polpo/Ρέντης/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Σε ένα απροσδόκητο location, οριακά βγαλμένο από τις εκπομπές του Anthony Bourdain και ακριβώς απέναντι από τη λαχαναγορά του Ρέντη, το "Polpo" μοιάζει με ψαροφαγικό στέκι που υπήρχε πάντοτε εκεί, παρότι δεν μετρά περισσότερο από ενάμισι έτος ζωής. Κι όμως, στο σύντομο αυτό διάστημα, το εστιατόριο της οικογένειας του Νίκου Κατσικάκη έχει κατορθώσει να αφήσει το θαλασσογραφικό του στίγμα στα της γεύσης δεδομένα της πόλης, χτίζοντας πάνω σε μια ισχυρή παράδοση είκοσι ετών στην προμήθεια ψαριών για κορυφαία γαστρονομικά σημεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με όπλα την εμπειρία και την έξοχη πρώτη ύλη, η κουζίνα του "Polpo" κινείται σε υψηλές στροφές, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν και προτάσεις-αριστουργήματα, που εκτείνονται σε ένα εύρος από γαύρο μαρινάτο, σαρδέλα ξιδάτη και καρπάτσιο μέχρι μακαρονάδα του ψαρά, ψητές καραβίδες και ψάρι σε πολλές εκδοχές.

Polpo/Ρέντης/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Tip: Τις γευστικές αρμονίες συνοδεύει το κλασικό τρίο ούζο-τσίπουρο-μπίρα, που 
συμπληρώνει ιδανικά αυτή την ανόθευτα νόστιμη θαλασσινή εμπειρία.

Τζων Κέννεντυ 6, Ρέντης, απέναντι από την Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, 2107104578,  FB: Polpo Athens,IG: @polpoathens

"Αφρόψαρο": Εις τον αφρό της θάλασσας

Αφρόψαρο/ Νέο Ηράκλειο/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Tο μοντέρνο αυτό ψαροφαγικό εστιατόριο αξιοποιεί τους ιωδιούχους θησαυρούς με δημιουργικότητα και στιλ. Στα τραπέζια της όμορφης σάλας που θυμίζει θαλάσσιο βυθό, με το μεγάλο γρανιτένιο πάσο στην ανοιχτή κουζίνα, αρμενίζουν ολόφρεσκες ψαριές ημέρας σε ένα γευστικό σενάριο με "πρωταγωνιστές" από τις Κυκλάδες, το Βόρειο Αιγαίο, το Γαλαξίδι.

Στην επιμέλεια του μενού συναντάμε τον εξαιρετικό σεφ Χαράλαμπο Αντωνίου, ο οποίος με την ομάδα του εστιατορίου διαμορφώνουν το φινετσάτο προφίλ της θαλασσοφαγίας με προτάσεις που έχουν κάτι απ’ όλα: από μελιτζάνα γραβιέρα Νάξου και κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης, ντολμαδάκια με sashimi μαγιάτικο, κρέμα γιαουρτιού και ούζο μέχρι καλαμάρι σοτέ με pesto από φιστίκι Αιγίνης και κρέμα μέντας και χταπόδι πλοκάμι στη σχάρα με φάβα και σάλτσα στιφάδο. Βάλτε στα οπωσδήποτε τις κροκέτες μπακαλιάρου με κουρκούτι μπίρας και αγιολί μαύρου σκόρδου, όπως και το παστίτσιο με κιμά τόνου, ζυμαρικά lumaconi και μπεσαμέλ.

Αφρόψαρο/ Νέο Ηράκλειο/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Tip: Η λίστα των κρασιών ανταποκρίνεται στο υψηλό επίπεδο των γευστικών επιλογών με επιλεγμένες ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. 

Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο, 2102723000, FB: Αφρόψαρο
 IG: @afropsaro_seafoodrestaurant

"Psaropoula fish meze": Στο "γιαλό" της Αθήνας

Psaropoula fish meze/ κέντρο/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Εκφραστικό, ανοιχτόκαρδο και φουλ ψαροφαγικό, το αλέγρο στέκι της Καλλιθέας που  μετακόμισε στην καρδιά της Αθήνας, στο χώρο που φιλοξενούσε το αξέχαστο μπαρ "42" στη στοά Μπολάνη, έχει κυκλαδίτικο αέρα και μοντέρνο θαλασσινό στιλ. Σε περιβάλλον ριζικά ανακαινισμένο, χαλαρό, προσεγμένο και διαμορφωμένο ώστε να κουμπώνει άψογα στο ψαροφαγικό concept, ο σεφ στην κουζίνα Γιώργος Ταλαμπέκος φροντίζει να αγκυροβολούν πιάτα με πρωταγωνιστή το βυθό.

Στο ξεκίνημα, η βελούδινη κακαβιά με σκορπίνα, η ξινούτσικη μους ταραμά με χαρούπι, μοσχολέμονο και αβγοτάραχο και το carpaccio τσιπούρας δίνουν τον τόνο δίπλα σε μια ωραία εκδοχή της αθηναϊκής σαλάτας. Έπειτα, τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα όπως τα αχνιστά μύδια, οι μπουκιές από καλκάνι και τα τηγανητά καλαμάρια, που σερβίρονται στη λογική της μοιρασιάς. Από ζυμαρικά, το κριθαράκι γαρίδας με κρέμα καραβίδας θα αναδειχθεί με ένα ελαφρύ ξηρό λευκό κρασί, λίγο πριν προσγειωθεί στο τραπέζι το γαλακτομπούρεκο. 

Psaropoula fish meze/ κέντρο/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Tip: Τα διάσημα κυριακάτικα γλέντια με κόνσεπτ "όλα ελληνικά" συνεχίζονται και στη νέα έδρα του μαγαζιού, αν και το κέφι δεν λείπει και άλλες μέρες της εβδομάδας

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο, 2109431209, FB: Psaropoula, IG: @psaropoula

"Ψαροκόκκαλο": Στον αφρό της θάλασσας 

Ψαροκόκκαλο/ Μελίσσια/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Tα ολόφρεσκα ψαρικά του μεταφράζονται σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, σερβίρονται σε πληθωρικές μερίδες και τιμές εξαιρετικές. Το όμορφο ψαρομάγαζο στα Μελίσσια, εδώ και χρόνια κεντάτη θάλασσα ψιλοβελονιά, κερδίζοντας τις καρδιές αυτών που αγαπούν τις ιωδιούχες γεύσεις. Οι μίνιμαλ διακοσμητικές πινελιές που παραπέμπουν στη γευστική του κατεύθυνση, η άμεση ανταπόκρισηστις ανάγκες των θαμώνων του με υπηρεσίες για  επιτόπου παραλαβή των πιάτων ή διανομή τους στο σπίτι, κουμπώνουν με την άριστη πρώτη ύλη, καθιστώντας το προορισμό για όλη την Αθήνα.

Ψαροκόκκαλο/ Μελίσσια/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Θα παραγγείλετε για αρχή παντρεμένη φάβα με χταπόδι και καραμελωμένα κρεμμύδια δίπλα σε μια τριλογία με ταραμοσαλάτα, καβουροσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα, θαλασσινό παστουρμά, ποικιλία αλίπαστων, μια τηγανιά καλαμαράκια και φυσικά μύδια και πεσκανδρίτσα σαγανάκι. Η μακαρονάδα τωνθαλασσινών τους είναι έπος, όπως και τα ριζότα και τα κριθαρότα. 

Tip: Ένα-δυο καραφάκια ούζο ή τσίπουρο, μπίρα και κρασί δεν θα λείψουν από το τραπέζι.

Ελ. Βενιζέλου 19, Μελίσσια, 2108077535,  FB: Ψαροκόκκαλο, IG: psarokokkalo_ 

"Καστελόριζο": Το πολυσυλλεκτικό προφίλ ενός σημείου αναφοράς

Καστελόριζο/Βάρκιζα-Κηφισιά/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αττικής Ριβιέρας, με απρόσκοπτη θέα στον Σαρωνικό, το εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο στη Βάρκιζα προσφέρει την καλόγουστη και φωτεινή σάλα του για θαλασσινά γεύματα ολκής. Η προνομιακή,άκρως ζεν τοποθεσία του επάνω στο γραφικό λιμανάκι της Βάρκιζας και τα πιάτα που αξιοποιούν με γνώση τις ημερήσιες ψαριές, το καθιέρωσαν εδώκαι τρεις και πλέον δεκαετίες ως σημείο αναφοράς για να απολαύσουμε ψάρια και θαλασσινά στις εκτός κέντρου γαστρονομικές μας αποδράσεις.

Καστελόριζο/Βάρκιζα-Κηφισιά/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Διατηρώντας ψηλά τον πήχη της ποιότητας, σερβίρουν μπουγιαμπέσα που ζεσταίνει την ψυχή σε μια συνάντηση κορυφής φρέσκων πετρόψαρων,σφυρίδας και λαχανικών, μεζεκλίκια όπως οι γαρίδες σαγανάκι με φέτα Αρκαδίας, o πικάντικος χταποδομεζές, ο καπνιστός τσίρος με πιπερίτσες και κρίταμο και οι φιλεταρισμένες σαρδέλες σχάρας,αλλά και δυνατά χαρτιά όπως τα ψάρια σχάρας, η αστακομακαρονάδα και το πολύ γευστικό λινγκουίνι θαλασσινών τους. Λίγο πριν αποχωρήσετε, θα γλυκαθείτε με μηλόπιτα, μιλφέιγ ή σοκολατόπιτα. 

Tip: Πάρτε το χρόνο σας και εξερευνήστε την ενδιαφέρουσα γκάμα αποσταγμάτων τους για να συνοδεύσετε το λουκούλλειο γεύμα, φουλ της θάλασσας.

Καστελόριζο Βάρκιζας: Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας, 2109655022 / Καστελόριζο Κηφισιάς: Πλατάνων 2, 2108075408, FB:Όμιλος Καστελόριζο, IG: kastelorizo.com.gr

"Ιβιλάι": Βουτιά στη γεύση

Ιβιλάι/ Νέα Ερυθραία/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Aνακαλύψτε έναν κρυμμένο προορισμό για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (aka πλατεία Τσαχπίνη), στη Νέα Ερυθραία. Το "Ιβιλάι" προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει χαλαρό vibe, ζεστή φιλοξενία και γεύσεις που σε ταξιδεύουν στον κόσμο της θάλασσας από την πρώτη μπουκιά. Με ιστορία που ξεκινά από ένα μικρό παραδοσιακό μεζεδοπωλείο και εξελίσσεται σε έναν σύγχρονο γαστρονομικό προορισμό, το "Ιβιλάι" επιβεβαιώνει διαρκώς τη φήμη του.

Ιβιλάι/ Νέα Ερυθραία/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Το μυστικό; Ποιότητα, δημιουργικότητα και ένας σεφ που ξέρει να ζωγραφίζει με τα "χρώματα" της θάλασσας. Το μενού είναι μια ωδή στις γεύσεις της θάλασσας, με πιάτα που τα συνδυάζουν όλα: ελληνική παράδοση, διεθνείς επιρροές και μια δόση σύγχρονης γαστρονομίας. Δοκιμάζεις δίχως δεύτερες σκέψεις το πλατό των ωμών, το καπνιστό μπαρμπούνι σε fermentation σόγιας, με κρέμα σελινόριζας, 
χώμα παντζαριού και ταμπάσκο, το λινγκουίνι του ψαρά με λευκή σάλτσα σελινόριζας και οποιαδήποτε παρασκευή με φρέσκο ψάρι, όπως το εξαιρετικό Fricassée.

Tip: Το "Ιβιλάι" μπορεί να αποδειχθεί και ένα έξοχο μέρος για κάθε κοινωνική ή επαγγελματική σας εκδήλωση

Κολοκοτρώνη 1 & Κύπρου, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Τσαχπίνη), Νέα Ερυθραία,  2108002031, 2108072926, ivilai.gr, FB: Ιβιλάι, IG:@ivilai_athens

Το Ουζερί του Μήτσου: Ο κλασικός μεζές στα καλύτερά του

Το Ουζερί του Μήτσου/ Χαλάνδρι/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Στην Πλατεία Ελευθερωτών δεσπόζει αγέρωχο αυτό το ιστορικό πόστο, στην ίδια τοποθεσία από το 1950. Νόστιμο, γουστόζικο και με την παράδοση στο DNA του, σερβίρει φαγητό οικείο και νόστιμο χωρίς έξτρα φιοριτούρες. Δεν τις χρειάζεται άλλωστε. Αναβιώνοντας τα παλιά αθηναϊκά στέκια εποχής, θα απολαύσετε ταπεινά μικρόψαρα και μαλάκια αέρινα τηγανισμένα, αλλά και πιατάκια με θαλασσινή αύρα σε φιλικό και καλόγουστο περιβάλλον.

Το Ουζερί του Μήτσου/ Χαλάνδρι/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Αφού τσουγκρίσετε με ούζο, κρασί και τσίπουρο, θα τσιμπολογήσετε χταπόδι βραστό, πικάντικα μύδια σαγανάκι, μπακαλιαράκια, γαρίδες και καλαμαράκια περασμένα από το τηγάνι και ραντισμένα με μπόλικο λεμόνι, φρέσκες σαρδέλες, λαβράκι και γαρίδες ψημένες στο φούρνο και, φυσικά, τη σπέσιαλ κοκκινιστή σουπιά, σε διπλή μερίδα, για να βουτήξετε το ψωμάκι σας στην ντοματένια σάλτσα της. Εννοείται φυσικά ότι αλίπαστα όπως ο σκορδάτος γαύρος, το καπνιστό σκουμπρί και η λακέρδα δεν θα λείψουν από το τραπέζι. 

Tip: Αλοιφές όπως τυροκαυτερή, σκορδαλιά, ταραμοσαλάτα και μελιτζανοσαλάτα είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που πρέπει να τιμήσετε δεόντως.

Πλ. Ελευθερωτών 8 Χαλάνδρι, 2106840229,FB: Ουζερί ο Μήτσος, IG: ouzeriomitsos

"Ψ…Art": Η τέχνη του ψαριού

Ψ..art/Πειραιάς/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Βαθύ γαλάζιο στο φόντο και ολόφρεσκη πρώτη ύλη με σωστή διαχείριση: αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές σε ένα από τα πιο γνωστά ψαροφαγικά εστιατόρια της Καστέλλας. Στο "Ψ…Art με θέα", ο σεφ και ιδιοκτήτης Αρτέμης Δαρζέντας δουλεύει με ξεχωριστή ματιά και βαθιά γνώση τους θησαυρούς της θάλασσας, αναδεικνύοντας έτσι τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους. Ψαριές ημέρας, κυρίως από Ικαρία και Αντίπαρο, καταφθάνουν στην κουζίνα του για να καπνιστούν, να τηγανιστούν αέρινα, να περάσουν από τη σχάρα ή απλώς να φιλεταριστούν και να μαριναριστούν με φινέτσα και ουσία.

Ψ..art/Πειραιάς/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Στα όμορφα στημένα τραπέζια με τη θαλασσινή θέα θα απολαύσετε άρωμα και γεύση του ιωδίου, τα χρυσοτηγανισμένα μικρόψαρα με τις κρατσανιστές ουρές, τον μπαχαράτο θαλασσινό παστουρμά με πολλές γουλιές ούζο, τα όξινα σεβίτσε των οστρακόδερμων και, αφού θαυμάσετε τα πλούσια καλούδια στις πιατέλες τους, θα διαλέξετε αυτά που θα φτάσουν στο πιάτο σας. 

Tip: Τα αποστάγματα που προτείνει η ενημερωμένη κάβα τους θα τα συνδυάσετε με μεζέδες κλασικούς,αλλά και λίγο πιο ασυνήθιστους.

Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 60, Πειραιάς, 2103466896, FB:Ψ..art, IG: psartmethea

"Παπαλίνα": Η Μυτιλήνη στο πιάτο σας!

Παπαλίνα/ Κουκάκι/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Ίσως το σημαντικότερο πράγμα που εξασφαλίζει τη νόστιμη ψαροφαγία είναι η αγνή πρώτη ύλη. Κι αυτό ακριβώς προσφέρει η "Παπαλίνα",χάρη στα ψάρια και θαλασσινά της που έρχονται ολόφρεσκα από τη Μυτιλήνη. Η ψαροταβέρνα βρίσκεται στην urban αλλά και ταυτόχρονα χαλαρή πλατεία Ελπίδας στο Κουκάκι και είτε καθίσετε μέσα, στο fun αλλά και κομψό εσωτερικό της, είτε έξω, σε ένα σκηνικό με λευκές καρέκλες που θυμίζει καλοκαίρι, ένα είναι σίγουρο: θα ευχαριστηθείτε τις ιωδιούχες προτάσεις του μαγαζιού.

Παπαλίνα/ Κουκάκι/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Για σαλάτα,προτιμήστε αυτή με το σπανάκι και το καψαλισμένο κατσικίσιο τυρί ή τα χόρτα εποχής. Εκλεκτή φάβα, σκορδαλιά ή ταραμοσαλάτα θα συνοδεύσουν άψογα το γεύμα σας, από το οποίο δεν πρέπει να λείψει το συνονόματο με το μαγαζί πιάτο: η παραδοσιακή σαρδέλα της Μυτιλήνης που παστώνεται σε χοντρό αλάτι κι ύστερα σερβίρεται αφράτη και βουτυρένια. Δοκιμάστε, επίσης, απαραιτήτως τα αχνιστά μύδια, τον κοκκινιστό σολομό, τις ψητές γαρίδες, αλλά και την αχνιστή ψαρόσουπα βελουτέ.

Tip:  Απογειώστε την ψαρο-απόλαυση, επιλέγοντας από ζυμαρικά το κριθαρότο καραβίδας και από τις ωμές παρασκευές το λαβράκι καρπάτσιο. 

Πραμάντων 20, Κουκάκι, FB: Seafood Papalina, IG: @papalina.seafood

"Belon": Θάλασσα με twist

Belon/ Κηφισιά/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Tο "Belon", το κομψό seafood bar-restaurant της Κηφισιάς, έκανε την είσοδό του στην αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή την περασμένη άνοιξη, φέρνοντας έναν αέρα εκλεπτυσμένης ψαροφαγίας. Με γνώμονα την απόλυτη φρεσκάδα και την υψηλή ποιότητα πρώτων υλών, το "Belon" ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική θαλασσινή κουζίνα και στις σύγχρονες γευστικές ανατροπές. Ο ταλαντούχος σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος και η ομάδα του δημιουργούν ένα μενού που αναδεικνύει την ουσία της premium ψαροφαγίας, με έμπνευση από την ελληνική και διεθνή γαστρονομία.

Belon/ Κηφισιά/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Στην κάρτα του, λοιπόν, θα ξεκινήσεις με εμπνευσμένα ορεκτικά και εξαιρετικά ωμά, προτού περάσεις στα βαριά χαρτιά, που ενσωματώνουν άλλωστε και τη δημιουργικότητα του χαρισματικού γευσιπλάστηΚοντόπουλου. Ακριβώς τέτοια είναι ο μπακαλιάρος μπιάνκο, η ψητή γλώσσα, όλα στο josper, καθώς και εκλεκτές επιλογές σε pasta σαν τα πάκερι με λεμονάτο ροφό. Τέλος, και οι ορκισμένοι κρεατοφάγοι θα μείνουν εξίσου ικανοποιημένοι από την έξοδο,μιας και στο μενού του "Belon" θα βρουν και ιδιαίτερα κρεατικά, όπως καλοφτιαγμένη μοσχαρίσια ταλιάτα. 

Tip:  Για να ολοκληρωθεί η εμπειρία, το "Belon" διαθέτει μια εξαιρετική cocktail list, επιμελημένη από τον mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου. Signature cocktails, premium και deluxe ποτά, καθώς και σπιτικά in-house λικέρ συνοδεύουν ιδανικά τις θαλασσινές γεύσεις.

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, 2106231003, thebelon.gr, FB:Belon Bar Restaurant, IG: @belon.athens

"Δημαρχείο": Θαλασσινές μεζεδοκαταστάσεις

Δημαρχείο/ Καλλιθέα/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Aπέναντι ακριβώς από το δημαρχείο της Καλλιθέας, στην όμορφη περαντζάδα, βρίσκεται το "Δημαρχείο", ένα παρεΐστικο στέκι που αγαπά –μεταξύ πολλών άλλων– και τους νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Το μενού προτείνει καλοφτιαγμένα πιάτα και μεζεκλίκια γνώριμα, με τις κατσαρόλες, τα κάρβουνα και τα τηγάνια να δουλεύουν στο φουλ, προσφέροντας όλα τα καλά του ελληνικού εδεσματολογίου.

Δημαρχείο/ Καλλιθέα/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Μεσημέρι και βράδυ λοιπόν εδώ, με τα ποτήρια γεμάτα ούζο, ρακί και κρασί, θα τσιμπολογήσετε καλαμάρια ψητά, αχνιστά μύδια, χταπόδι σχάρας ή ξιδάτο, μπακαλιάρο με αφράτη σκορδαλιά, γαρίδες σαγανάκι ή τηγανητές, σαρδέλες ψημένες στη σχάρα, αλλά και ποικιλίες φουλ ιωδιούχες, μικρές ή και πιο χορταστικές. Τυροκαυτερή, αψύ τζατζίκι, ταραμοσαλάτα και ντάκος θα κάνουν εξαιρετική παρέα με τα παραπάνω, ενώ δεν θα παραλείψετε να βάλετε στο τραπέζι μια μικρή ποικιλία τυριών, όπως ψητό ταλαγάνι, ψητή φέτα και μπουγιουρντί.

Tip: Δεν εξειδικεύονται μόνο στη θαλασσοφαγία, οπότε εδώ θα βρείτε και ωραιότατα μαγειρευτά, ποικιλίες και πιάτα της ώρας, που καλύπτουν μια χαρά και τους κρεατοφάγους αλλά και τους χορτοφάγους της παρέας.

Ματζαγριωτάκη 103, Καλλιθέα, 2112168000, todimarxio.gr, FB:Το Δημαρχείο, IG: @dimarxeio

"Βαρκούλες": Θαλασσινή αύρα στα στενά της Νέας Ιωνίας

Βαρκούλες/ Νέα Ιωνία/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Σε μια ιστορική γειτονιά, στα μέρη του Στέλιου Καζαντζίδη, θα βρείτε τις "Βαρκούλες" οι οποίες "πλέουν" εδώ και 17 χρόνια! Το ιδιαίτερο μαγαζί, που μοιάζει να έχει μεταφερθεί εδώ απευθείας απ’ το Αιγαίο, φέρνει στη Νέα Ιωνία κυκλαδίτικο αέρα και θαλασσινές γεύσεις που καλύπτουν κάθε ώρα της ημέρας. Το μεσημεριανό ουζάκι θα το συνοδέψει σκουμπρί καπνιστό, λακέρδα ή λαχταριστός παστουρμάς θαλασσινών.

Βαρκούλες/ Νέα Ιωνία/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

 Οι πιο μερακλήδες θα βρουν εδώ το κάτι παραπάνω: περιποιημένο σεβίτσε από λαβράκι, ταρτάρ φρέσκου τόνου, τα πολύ δημοφιλή arancini με γαύρο και, κυρίως, φρέσκο ψητό ψάρι. Φυσικά από το τραπέζι σας δεν πρέπει να λείψουν αγαπημένα κλασικά πιάτα, όπως το κριθαρότο γαρίδας και ο φημισμένος μουσακάς τόνου, που κάνειτους επισκέπτες να επιστρέφουν εδώ. Στα συν, το πολύ γρήγορο, κατατοπιστικό και ευγενικό σέρβις, αλλά και τα καλοδιαλεγμένα αποστάγματα. Μην απορήσετε αν φεύγοντας μείνετε με την αίσθηση ότι μόλις κάνατε τις διακοπές σας σε κάποιο ελληνικό νησί.

Tip: Ρωτήστε για τα μικρά και μεγάλα ψάρια ημέρας, καθώς και για τον τρόπο  μαγειρέματος που προτείνει ο σεφ, ώστε να δοκιμάσετε μια κορυφαία γευστική εμπειρία.

Αλαίας 2, Νέα Ιωνία, 2130358767, varkoules.gr, FB: Βαρκούλες – Varkoules, IG: @seafood_varkoules

"Λαγουδέρα": Στέκι για γνώστες

Λαγουδέρα/ Πέραμα- Βοτανικός/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Oι λάτρεις των ψαρικών πιθανότατα γνωρίζουν ήδη από καιρό τη "Λαγουδέρα", που σερβίρει σε δύο off radar τοποθεσίες –επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Πέραμα και εντός του Προμηθευτικού Ομίλου Ναυτικού στον Βοτανικό– τις πρωτότυπες θαλασσινές συνταγές της. Δίνοντας προτεραιότητα στις ποιοτικές πρώτες ύλες και στα ολόφρεσκα ψάρια, αυτό το ουζερί έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για κάθε γνώστη της ψαροφαγίας.

Λαγουδέρα/ Πέραμα- Βοτανικός/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Ανάμεσα στα μαγειρευτά που κλέβουν την παράσταση, θα βρείτε πεσκανδρίτσα στιφάδο, χουνκιάρ μπεγιεντί με χταπόδι και τόνο λεμονάτο με μανιτάρια, ενώ μεγάλο μέρος της επίσκεψης στη "Λαγουδέρα" είναι οι αναφορές στην Κρήτη με εμπνευσμένα ορεκτικά, όπως σφακιανές πίτες, μυζηθροπιτάκια, μαραθοπιτάκια και τους must try γεμιστούς κολοκυθανθούς. Πρωταγωνιστές του μενού τα παστά ψάρια (βλέπε "παστουρμάς θαλάσσης", σκουμπρί, μαρινάτος γαύρος), αλλά και εκλεκτοί μεζέδες όπως οι κρασάτες σουπιές, το μπιφτέκι τόνου και το σουβλάκι πέρκας.

Tip: Όλα αυτά, φυσικά, συνοδεύονται από εκλεκτό ούζο ή τσίπουρο, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψαροφαγίας.

Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα, 2104414154, FB: Λαγουδέρα, IG: lagoudera_perama /Εντός Π.Ο.Ν, Ιερά Οδός, Βοτανικός, 2104410059, FB: ΛΑΓΟΥΔΕΡΑ - Εντός Π.Ο.ΝIG: lagoudera_pon

"Ουζερί ο Αράπης": Μεζέδες με ουσία

Ουζερί ο Αράπης/ Αγ. Βαρβάρα/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Στα τραπεζάκια του αθηναϊκού ουζερί στα σύνορα της Αγίας Βαρβάρας με το Αιγάλεω, που μετρά μισό αιώνα λειτουργίας, σουλατσάρουν μικρόψαρα, μαλάκια και οστρακοειδή, σε απλά πλην τίμια μεζεδάκιαπου αποζητούν ούζο και τσίπουρο στις συναντήσεις της παρέας. Δεν θέλεις εξάλλου πολλά για να περάσεις όμορφα, τσουγκρίζοντας με οικογένεια και φίλους· μόνο μια γωνιά σε ένα τραπέζι στρωμένο με καρό τραπεζομάντιλο, ωραίες μουσικές και πιατάκια με καλούδια όπως χταπόδι, γαρίδες, καλαμαράκια, καραβίδες και ψάρια, με όλα τα παρελκόμενα δίπλα τους.

Ουζερί ο Αράπης/ Αγ. Βαρβάρα/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Στον "Αράπη" θα τα βρεις όλα αυτά και θα παραγγείλεις σίγουρα γαριδοσαλάτα και παντζάρια βραστά με λίγο σκορδάκι και ξίδι, τουλάχιστον μια τηγανιά πατάτες, γαρίδες σαγανάκι, μπουγιουρντί και πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα για αρχή και, συνεχίζοντας, τον περιποιημένο μπακαλιάρο τους με την αψάδα της απαλής σκορδαλιάς να τον συνοδεύει πιστά, ένα ωραίο μυδοπίλαφο,καβούρια με μπόλικο λαδολέμονο και φυσικά τις φημισμένες του γαρίδες με μουστάρδα.

Tip: Δώστε χώρο και στην πλούσια μακαρονάδα του ψαρά τους· η θαλασσινή νοστιμιά της δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι.

Μ. Αλεξάνδρου 113, Αγ. Βαρβάρα, 2105447453

"Fish Market": Θαλασσινή έμπνευση στη Μαβίλη

Fish Market / πλ. Μαβίλη/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Kαθημερινή φρεσκάδα και κορυφαία πρώτη ύλη είναι το δίπολο πάνω στο οποίο κινείται το "Fish Market", σε έναν φωτεινό και φιλόξενο χώρο, λίγα βήματα από την πλατεία Μαβίλη. Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των θαλασσινών, σερβίρει μια αληθινή εμπειρία γεύσης, με τη φρεσκάδα και τη δημιουργικότητα να συναντιούνται με όλα τα προαναφερθέντα, σε ένα μέρος που ερμηνεύει υπέροχα τα καλούδια του αφρού και του βυθού. Στην καρδιά του χώρου δεσπόζει η εντυπωσιακή ψαριέρα, η οποία δεν αποτελεί μόνο σημείο αναφοράς του μαγαζιού, αλλά και το απόλυτο statement για την "ψαριά" που κάθε φορά φιλοξενεί.

Fish Market / πλ. Μαβίλη/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Ο σεφ Μιχάλης Σμιάρης μεταμορφώνει αυτή την υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη σε απολαυστικά πιάτα, από λεπτεπίλεπτα sashimi και δροσερά carpaccio μέχρι εκλεπτυσμένα tiradito, πάντα με έμφαση στις τοπικές γεύσεις και τις εποχικές προσαρμογές. Το μενού ισορροπεί ανάμεσα στην προσεγμένη, κλασική ψαροφαγία και σε πιο σύγχρονες γαστρονομικές προτάσεις με ασιατικές επιρροές, δημιουργώντας ένα μοναδικό fusion. 

Tip: Μη διστάσεις να δοκιμάσεις το μενού γευσιγνωσίας που πλαισιώνεται μάλιστα από πολύ ενδιαφέρον wine pairing.

Δορυλαίου 7, πλ. Μαβίλη, 2106918991, fish-market.gr, FB: Fish-Market, IG: @fishmarket.restaurant

"Αρχοντικόν": Από τη θάλασσα στο πιάτο

Αρχοντικόν/ Αρτέμιδα- Περιστέρι/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Aν είστε λάτρεις των ιωδιούχων απολαύσεων, τα μουσικά μεζεδοπωλεία που γράφουν ιστορία σε Περιστέρι και Αρτέμιδα είναι ιδανικά για να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις σε ένα χώρο που συνδυάζει παράδοση και φρεσκάδα. Τόσο οι σαλάτες όσο και τα ορεκτικά μάς βάζουν γρήγορα στο κλίμα, από την εκλεκτή γαριδοσαλάτα και τα μανιτάρια πλευρότους μέχρι το ξιδάτο χταπόδι, την ταραμοσαλάτα και τα αχνιστά μύδια που φέρνουν αέρα θάλασσας στο τραπέζι.

Αρχοντικόν/ Αρτέμιδα- Περιστέρι/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Τα φρέσκα ψάρια στη σχάρα, συνοδευμένα με βραστά λαχανικά, είναι μια επιλογή που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ενώ τα τηγανητά θαλασσινά, όπως οι κουτσομούρες, οι γαρίδες και τα μπαρμπούνια, προσφέρουν γνήσιες γεύσεις Αιγαίου. Αν ψάχνετε για κάτι πιο ιδιαίτερο, το γεμιστό θράψαλο ή το φιλέτο σολομού με φάβα αποτελεί την τέλεια επιλογή. Σημειώστε ότι τα δύο μεζεδοπωλεία αγαπούν την καλή μουσική και φιλοξενούν live σχήματα καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Tip: Αδιαφιλονίκητο φαβορί του θαλασσοφαγικού μενού οι ποικιλίες δύο και τεσσάρων ατόμων που δίνουν τη δυνατότητα για χαλαρό τσιμπολόγημα "στη μέση".

Αρτέμιδα (Λούτσα), Λεωφ. Βραυρώνος 12, 2294084434,FB: Αρχοντικόν Αρτέμιδα
IG: arhontikon.artemida / Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι, 2105743525, FB: Το Αρχοντικόν, IG: arxontikon_mpournazi 

"Το Ψαροκοκκαλο της Αννας": "Γάτα" στο ψάρι

Το Ψαροκοκκαλο της Αννας/Κερατσίνι/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Η καθαρόαιμη αυτή ψαροταβέρνα, από τα επτασφράγιστα μυστικά του Κερατσινίου, είναι η επιτομή αυτού που λέμε "ταβερνάκι με ψυχή". Με πρώτες ύλες που φυσάνε και την ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα της ταβέρνας κ. Άννα, που έχει πολύ καλή γνώση γύρω από ό,τι αφορά το κεφάλαιο του ψαριού, η επιτυχία για το όμορφο αυτό στέκι ήταν μονόδρομος. Τα μπαρμπούνια μπαίνουν ολόφρεσκα στο τηγάνι, οι σαργοί ψήνονται άψογα φτάνοντας στο τραπέζι με τους χυμούς τους, το χταπόδι από τα Κουφονήσια έρχεται μαστιχωτό,κρουστό, ξεχειλίζοντας θάλασσα, ενώ τα αχνιστά καβούρια, τα όστρακα και τα μύδια μοσχοβολούν ιώδιο.

Το Ψαροκοκκαλο της Αννας/Κερατσίνι/Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Η κ. Άννα έχει χέρι νόστιμο. Μαγειρεύει με την ψυχή της εξαίσιες θαλασσινές μακαρονάδες με αστακό, γαρίδες, καραβίδες και όστρακα και θεσπέσιο μυδοπίλαφο, περνάει "παϊδάκια" καβουριού από τη σχάρα, σερβίρει ψαριές ημέρας με λαδολέμονο πρωτόλαδου, κάνει τη φρέσκια καραβίδα ταρτάρ και τα θαλασσινά σεβίτσε, παίζοντας ωραία με τις οξύτητες και χωρίς να φλυαρεί μαγειρικά. 

Tip: Ρωτήστε για τις σπεσιαλιτέ της ημέρας, που πάντα εκπλήσσουν ευχάριστα ενώ κάνουν εξαιρετική παρέα με ένα καραφάκι ούζο

Τσακάλωφ & Βίκτωρος Ουγκώ, Κερατσίνι, 2104323010, psarokokkaloannas.gr
 FB: Ψαροκοκκαλο της Αννας Ψαροταβερνα, IG: @psarokokkalo_tis_annas

"Ψαράδες": Μπαρκάροντας στο Παλαιό Φάληρο

Ψαράδες/ Παλαιό Φάληρο/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Oι θαλασσινές σπεσιαλιτέ του γνωστού εστιατορίου της οικογένειας Βουλγαράκη δίνουν καθημερινά ηχηρό "παρών" στη φωτεινή καλαίσθητη σάλα του στο Παλαιό Φάληρο, με τον σεφ Κώστα Τσιτσάνη να ηγείται της κουζίνας. Σε περιβάλλον με casual αύρα, σερβίρονται ραφιναρισμένες συνταγές με οδηγό την ιωδιούχα φρεσκάδα της πρώτης ύλης και δημιουργικές ιδέες. Φίνα χτένια περασμένα από τη σχάρα, ραντισμένα με κίτρο και μοσχολέμονο, στρείδια με λεπτό, πολύπλοκο γευστικό προφίλ και διακριτικό "μεταλλικό" τελείωμα, φιλέτο καρδιάς τόνου μαριναρισμένο με ponzu,lemongrass και καπνιστό αλάτι και ένα μαεστρικά φτιαγμένο σεβίτσε θαλασσινών γράφουν, μεταξύ άλλων, την αρχή.

Ψαράδες/ Παλαιό Φάληρο/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Ο γύρος με ψάρι ημέρας και τραγανές λαδόπιτες και το σαγανάκι γαρίδας με σταμνοτύρι και ντοματίνια κονφί δίνουν ωραία πάσα στις φρέσκες παπαρδέλες με ραγού σκορπίνας, στο φρικασέ με ψάρι ημέρας, στο μαρουλοντολμά καραβίδας αλλά και στην ψαριέρα τους όπου θα βρείτε όλα τα καλά. Με λίγα λόγια, εδώ θα βρείτε όλους τους αγαπημένους, φροντισμένους μεζέδες που φέρουν την υπογραφή της οικογένειας Βουλγαράκη, η οποία συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη πορεία της. 

Tip: Το sushi menu, με ποικιλία από nigiri και rolls, είναι ένας έξτρα λόγος επίσκεψης.

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, psarades-restaurant.gr, FB: Psarades, IG: @psarades.resto

"Μικρές Κυκλάδες": Από την Ηλιούπολη στο αυθεντικό Αιγαίο

Μικρές Κυκλάδες/Ηλιούπολη/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Σαν μια μικρή κρυμμένη θαλασσινή όαση μακριά από τα μεγάλα φώτα της πόλης, οι "Μικρές Κυκλάδες" στην Ηλιούπολη είναι η επιτομή της απλότητας και της σπιτικής φροντίδας – ακριβώς όπως θα τις βίωνε κανείς στα μικρότερα νησιά του Αιγαίου. Εδώ δεν έχουν θέση οι φανφάρες και οι εντυπωσιασμοί, παρά μόνο το καλό φαγητό, η χαλαρή ατμόσφαιρα και μια αύρα από νησιώτικη νοσταλγία.

Μικρές Κυκλάδες/Ηλιούπολη/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Οι "Μικρές Κυκλάδες" φέρνουν στο πιάτο σου τη φιλοσοφία του ιδιοκτήτη, Αντώνη Κωβαίου, που με καταγωγή από τη Σχοινούσα, μεταφέρει το πάθος του για την απλή, τίμια κουζίνα και τις αναμνήσεις του από το πρώτο τουκατάστημα εστίασης πίσω στο 1995, κατευθείαν στην καρδιά της Ηλιούπολης. Βασικές αξίες του, οι πρώτες ύλες με ποιότητα χωρίς κανέναν συμβιβασμό και μια βαθιά αίσθηση ισορροπίας και φροντίδας σε κάθε πιάτο. Η εμπειρία εδώ ξεκινά με κακαβιά από πετρόψαρα, συνεχίζεται με αχινοσαλάτα, καρπάτσιο ψαριού ή καραβίδας, προχωρά με θαλασσινά ντολμαδάκια, καραβιδόψιχα με κάππαρη ή χταπόδι στιφάδο με φάβα Σχοινούσαςκαι κορυφώνεται με σχάρα και αχνιστά, συν θαυμάσιες προτάσεις σε pasta.

Tip: Μη διστάσεις να εξερευνήσεις την περιεκτική λίστα κρασιών, με προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.

Πανταζή 56, Ηλιούπολη, 2109709150, mikreskyklades.gr, FB: Μικρές Κυκλάδες, IG: @mikreskyklades_ilioupoli

"Λαβράκι": Αγκίστρι στη γεύση

Λαβράκι/ Σαρωνίδα/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Aπό το όνομα και μόνο του μαγαζιού καταλαβαίνετε ότι θα πετύχετε… "Λαβράκι" αν το προτιμήσετε για τις ψαροφαγικές σας εξορμήσεις. Κι αυτό επειδή στο εστιατόριο της Σαρωνίδας η καλή πρώτη ύλη και η νοστιμιά συνδυάζονται με τις ψαγμένες γευστικές προτάσεις, έχοντας ως φόντο ένα υπέροχο σκηνικό. Με θέατη θάλασσα, που είναι ακριβώς απέναντι, και με ένα ντεκόρ άκρως νησιώτικο, οι θαμώνες στο "Λαβράκι" απολαμβάνουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά που ενθουσιάζουν.

Λαβράκι/ Σαρωνίδα/ Εστιατόρια, ταβέρνες και ουζερί για ψάρι

Η σχάρα και το τηγάνι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ την απόλαυση απογειώνουν τα αλίπαστα. Από γαύρο μαρινάτο, χταποδάκι ξιδάτο, μύδια αχνιστά αλλά και σεβίτσε λαβράκι και καρπάτσιο κόκκινου τόνου, μέχρι ζουμερό θράψαλο με λαδολέμονο, μπακαλιάρο σκορδαλιά ή τα "καϊκίσια" ψάρια, η επιλογή είναι δική σας! Απαραίτητη είναι, φυσικά, και μια δροσερή σαλάτα, τα περιποιημένα συνοδευτικά, όπως η λαχταριστή φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, αλλά και το ουζάκι ή το τσίπουρο.

Tip: Μην παραλείψετε να ενδώσετε στον πειρασμό του σπυρωτού και κρεμώδους  κριθαρότο με γαρίδα

Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου 46o χλμ, Σαρωνίδα, 2291055171, lavrakisaronida.gr
 FB: Λαβράκι σαρωνίδας - lavraki saronidasIG: @lavraki_saronida

"5 γύρες": Το βολιώτικο τσιπουράδικο στην Αθήνα

5 γύρες

Η κουλτούρα των "τσιπουροκατανύξεων" έπιασε πόστο στην Αγία Παρασκευή στο χαλαρό στέκι που αγαπά την ψαροφαγία με μεζέδες που σερβίρονται σε… "γύρες". Η ομάδα πίσω από τα δημοφιλή εστιατόρια "Τα Ρωμανάκια" και "Figo Pasta-bar" επενδύει σοβαρά στο μεζέ και την καλύτερη παρέα του, που δεν είναι άλλη από το εθνικό μας απόσταγμα, το τσίπουρο. "Στις 5 Γύρες", έναν όμορφο χώρο με νησιώτικες αναφορές, θα καθίσεις, θα χαλαρώσεις, θα τσουγκρίσεις πολλές φορές, θα τσιμπολογήσεις καλοφτιαγμένες προτάσεις που θα μοιραστείς με φίλους, θα χαρείς με όλη σου την ψυχή μια απλή καθημερινή έξοδο, πιάτο-πιάτο.

5 γύρες

Το μενού επικεντρώνεται στο ψάρι και τα θαλασσινά, με προτάσεις όπως ψαροκεφτέδες, γαρίδες σαγανάκι και χταπόδι σχάρας με πατατοσαλάτα ενώ αν το αφήσετε στην κουζίνα, σε κάθε γύρα με τσίπουρο καταφθάνουν 3 τυχαία πιάτα και στις 4 γύρες ακολουθεί η κερασμένη πέμπτη. Απολαυστική και η αστακομακαρονάδα τους, που πρέπει φυσικά να παραγγείλετε έγκαιρα ενώ από το το μαύρο ριζότο με σουπιά και φράσκα μυρωδικά δεν θα μείνει πιρουνιά. Θα γλυκαθείτε με πορτοκαλόπιτα, έναν σοκολατένιο "πειρασμό" και cheesecake. 

Tip: Η ομώνυμη με το μαγαζί σαλάτα δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι όπως και αλείμματα όπως η μελιτζανοσαλάτα, ο λευκός ταραμάς και το "τζατζίκι για φίλημα". 

Πλ. Κοραή 7, Αγ. Παρασκευή, 21 0652 2299, FB: Στις 5 Γύρες - Βολιώτικο Τσιπουράδικο, IG: @stis5gires.gr, stis5gires.gr/portal
 

Περισσότερες πληροφορίες

Καστελόριζο

Λεωφ. Ποσειδώνος, Λιμανάκια Βάρκιζας
  • Εστιατόρια

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ιβιλάϊ

Κολοκοτρώνη 1 & Κύπρου, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Τσαχπίνη), Νέα Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Καστελόριζο

Πλατάνων 2, Πλ. Νέας Κηφισιάς
  • Εστιατόρια

Ψάριστον

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αρχοντικόν (το)

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 94, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες

Παύλου Μελά 13, Βύρωνας
  • Εστιατόρια

Μικρές Κυκλάδες

Πανταζή 56, Ηλιούπολη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ουζερί του Μήτσου

Πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λαγουδέρα

Λεωφ. Δημοκρατίας 33, Πέραμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βαρκούλες

Αλαΐας 2, Νέα Ιωνία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Ιλισίων 27, Νέα Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράδες

Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Ψαράκια & Θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαροκόκκαλο

Ελ. Βενιζέλου 19, Μελίσσια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Αφρόψαρο

Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο
  • Εστιατόρια

Ψ...art με θέα

Παπαναστασίου 60, Καστέλλα
  • Εστιατόρια

Παπαλίνα

Πραμάντων 20, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λαβράκι

Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου 46o χιλ, Σαρωνίδα
  • Εστιατόρια

Fish market

Δορυλαίου 7, πλ. Μαβίλη
  • Εστιατόρια

Polpo

Τζoν Κένεντι 6, Αγ. Ιωάννης Ρέντης
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Στις 5 Γύρες - Βολιώτικο Τσιπουράδικο

Πλ. Κοραή 7, Αγ. Παρασκευή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Astakos

Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Belon

Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Psaropoula Fish Meze

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Αρχοντικόν (το)

Λεωφ. Βραυρώνος 12, Άρτεμις
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαροκόκκαλο της Άννας (Το)

Τσακάλωφ και Βίκτωρος Ουγκώ, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δημαρχείο

Μαντζαγριωτάκη 103, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Χήρα (Η)

Ανδρούτσου 1, Άρτεμις
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Λαγουδέρα

Ιερά οδός 102Α (εντός Π.Ο.Ν), Βοτανικός
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ουζερί ο Αράπης

Μ.Αλεξάνδρου 113 Αγ. Βαρβάρα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρέμα Φλόγα: ο Γιάννης Λουκάκης ανάβει φωτιές στην Πάρο!

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ__
23/06/2025

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.