Tα 4 Στοιχεία είναι ο Kendrick Lamar του αθηναϊκού street food

Smash burgers, μικροζυθοποιίες και ραπ μουσικές στο επόμενο viral street food των Εξαρχείων.

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια © Λεωνίδας Τούμπανος

Ok, το ομολογώ, υπερβάλλω λίγο στον τίτλο αλλά πάντα ήθελα να βάλω το όνομα του ίσως σπουδαιότερου εν ζωή ράπερ σε ένα άρθρο που μιλά για φαγητό και εστιατόρια. Και αν δεν το έκανα για το μοναδικό street food της πόλης που αγαπά την χιπ χοπ και ραπ μουσική, τότε πού; Τα 4 Στοιχεία λοιπόν έκαναν πρεμιέρα στα μέσα Ιανουαρίου στα Εξάρχεια και την αφετηρία της οδού Μεσολογγίου, μπλεντάροντας τους προαναφερθέντες ήχους (με μεγάλη αδυναμία στην εγχώρια μάλιστα σκηνή), με φροντισμένα burgers και σάντουιτς, συν ψαγμένες μπύρες από μικροζυθοποιίες. 

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Τα 4 Στοιχεία αντλούν το όνομά τους από τις μουσικές τους αναφορές (Breakdancing/ MCing/ DJing/ Graffiti), με τον συν-δημιουργό τους (παρέα με τους Σταύρο Παπαδάκο, Χρήστο Βάθη και Γιάννη Ατσαλή), Γιάννη Παπαδάκο να αναφέρει πως το εμπνεύστηκε καθώς διαπίστωσε ότι οι εν λόγω ήχοι απουσιάζουν γενικότερα από τα αθηναϊκά μαγαζιά. Το αυτό ισχύει και για την αισθητική.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο εδώ, είναι επίσης ο α λα μπαρ τρόπος λειτουργίας -ή σαν κλασικό σουσάδικο στην Ιαπωνία αν προτιμάς- όπου όλα ετοιμάζονται on the spot στη μπάρα του μικρού εσωτερικού, ακριβώς μπροστά στον επισκέπτη. 

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στα του ευ τρώγειν δεδομένα εδώ, ακολουθείται η λογική των smash burgers, που όσο να πει κανείς διανύει περίοδο δόξης λαμπρής το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Πολλές από τις παρασκευές μάλιστα διαθέτουν ιντριγκαδόρικα ονόματα, επιλεγμένα με χιούμορ και δίχως καμία περίεργη πρόθεση.

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 11
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 13
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Δοκιμάζεις άφοβα το flagship burger (θα το καταλάβεις, πίστεψέ με) με 2 μπιφτέκια, διπλό cheddar, χειροποίητη μαρμελάδα bacon, καραμελωμένο κρεμμύδι, πίκλα αγγούρι και χειροποίητη κρεολ σος, το ομώνυμο του καταστήματος, επίσης με 2 μπιφτέκια, truffle mayo και μετσοβόνε σκορδομανίταρο.

Διαβάστε Επίσης

Αν θέλεις να επεκταθείς και στο τερέν του σάντουιτς, το Χοιροσίμα (με χειροποίητο ψωμί, ψιλοκομμένο μπριζολάκι μαριναρισμένο, ντομάτα, κρεμμύδι, σος γιαούρτι, καπνιστό gouda και πατάτες) είναι μια άκρως αντιπροσωπευτική πρόταση. Για τους fans του κοτόπουλου υπάρχει και το Kenchi, με μαριναρισμένο στήθος, hannibal και aioli σος, cheddar, μπέικον και πατάτες.

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 17
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το νέο street food 4 Στοιχεία στα Εξάρχεια 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

By the way -αν και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση μέτρο για οτιδήποτε, απλά σημείο αναφοράς- τα 4 Στοιχεία είναι εσχάτως ένα από τα TikTok darlings της foodie σκηνής. Και δείχνουν τα πράγματα εδώ μοιάζουν επί της όποιας οθόνης αβίαστα απολαυστικά και μυστηριωδώς ενδιαφέροντα.


Info

Μεσολογγίου 1, Εξάρχεια
Τηλ. 210 3803529
Ανοιχτά Τρ. - Κυρ. από τις 18.30

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
18/12/2025

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.