Πάρτι μετά φαγητού σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας

H high volume διασκέδαση περνά από το στομάχι και τα παρακάτω μέρη ενώνουν το γαστρονομικό σύμπαν με τα κεφάτα ντεσιμπέλ.

Πάρτι μετά φαγητού σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας © Forte

Ίσως είναι τάση. Ίσως ανάγκη για πιο upbeat πράγματα. Ίσως για έναν διαφορετικό τρόπο έκφρασης της εστιατορικής κοινωνικότητας. Πολλά δημοφιλή σημεία της Αθήνας δεν ντρέπονται πια να δείξουν το πιο αλέγρα εξωστρεφές πρόσωπό τους, ποντάροντας πέρα από το προσεγμένο φαγητό και στη διασκέδαση που δε φοβάται να δυναμώσει τα ντεσιμπέλ. Είτε μιλάμε για πολυσυλλεκτικά feelgood vibes, είτε για πιο ελληνόστροφη μουσική υπόκρουση, τα παρακάτω μέρη ενδείκνυνται για party dining.

Forte

Στα... φόρτε του εξακολουθεί να παραμένει το δημοφιλές σημείο του Κολωνακίου που κινείται σε ρυθμούς ελληνικούς τόσο στους ήχους, όσο και στο φαγητό. Στη Χάριτος λοιπόν, πέρα από τα πιάτα που επιμελείται ο βραβευμένος Δήμος Μπαλόπουλος, θα βιώσεις μια high volume ατμόσφαιρα, με κορωνίδα της διασκεδαστικής διαδικασίας τις Πέμπτες με τον Γιώργο Παπαδόπουλο live. 

Psaropoula Fish Meze

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός που το αλέγρο στέκι της Καλλιθέας αγκυροβόλησε στη στοά Μπολάνη και τον χώρο που μέχρι πρότινος φιλοξενούσε το εμβληματικό μπαρ 42. Το εσωτερικό έχει διαφοροποιηθεί πλήρως -με το χρωματικό δίπολο του σκούρου μπλε με το αστραφτερό λευκό να κυριαρχεί- και απλώνει ιδανικό τερέν για όλα όσα έχει να προσφέρει ο νέος του ένοικος. Η Psaropoula εν Αθήναις λοιπόν φέρνει μαζί της θαλασσινές γεύσεις της μοιρασιάς και ξεκάθαρη διάθεση για κέφι. Τα διάσημα κυριακάτικα γλέντια με κόνσεπτ "όλα ελληνικά" συνεχίζονται προφανώς και στη νέα έδρα του μαγαζιού, αν και το κέφι δεν απουσιάζει και άλλες μέρες της εβδομάδας, όπως τις Πέμπτες. 

Κοκέτα

Πιστή στη δέσμευσή της για greek cuisine & opa, η μοντέρνα ταβέρνα με το ηχηρό μπρίο στη Λεωφόρο Κηφισίας εξακολουθεί να παντρεύει το ελληνόστροφο κέφι με τις προσεγμένες ελληνικές γεύσεις. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου -εκεί γύρω στα μεσάνυχτα- είναι must, ενώ το ίδιο κεφάτα ντεσιμπέλ παίζουν και στα περίφημα... σουαρέ της Κυριακής.

Sea Satin

Οποιαδήποτε χωροχρονική ή καιρική συνθήκη δεν εμποδίζει το Sea Satin Athens να στήνει το δικό του μικρό καλοκαίρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, στο κομψό παρά θίν' αλός σκηνικό, στη Βούλα. Το σποτ του Ζαννή Φρατζέσκου και του Σάμι Ιμπραήμ -των ανθρώπων πίσω από το mega brand του Nammos- φέρνει κάτι από την εσάνς των μυκονιάτικων 90s στα ΝΠ εδώ και λίγους μήνες. Η αθηναϊκή εκδοχή του εμβληματικού μυκονιάτικου brand μιξάρει μπιτάτη, άκρως κοσμική ατμόσφαιρα και προσεγμένη ψαροφαγική πρόταση, και κρατά ψηλά το γευστικό πήχη παρά το λαϊκό προσκύνημα που γίνεται στα τραπέζια του, ιδίως τα μεσημέρια/ απογεύματα της Κυριακής.

Barbarossa Athens

Το θερινό brand name που ακούει στο όνομα 'Barbarossa', πιάνει πόστο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και το '91 Athens Riviera' με κυκλαδίτικο ύφος, εσάνς από τη Νάουσα της Πάρου και γεύση εμπνευσμένη από τη Μεσόγειο, με επικεφαλής τον σεφ Δημήτρη Νικολή. Προφανώς και δεν απουσιάζουν τα κεφάτα vibes, με τα λευκά trademark μαντίλια να κάνουν τακτικά την εμφάνισή τους, ειδικά κατά τα κυριακάτικα σέσιον.

Διαβάστε Επίσης

Lolita's

Το στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ και κινηματογραφική αύρα - όλα άμεσα αντιληπτά χάρη στο μοτίβο που δημιουργούν οι μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες, σκεπασμένες με αυτό το λευκό ντεμί κουρτινάκι των μπιστρό, που όσο διακριτικό είναι, άλλο τόσο σε προκαλεί να κρυφοκοιτάξεις για να δεις ποιοι κρύβονται από πίσω, συν τις βαριές κουρτίνες στην είσοδο που προστατεύουν τη μεγάλη, κομψή σάλα από τα αδιάκριτα βλέμματα. Σε αυτά προσθέτεις ωραίες ιδέες στην κουζίνα του, που κοιτάζουν κυρίως προς την Ιταλία αλλά και κεφάτη διάθεση. Η τελευταία ερμηνεύεται τα βράδια της Παρασκευής και Σαββάτου, με το καμπαρέ του υπογείου σε πλήρη ανάπτυξη.

Sister

Εδώ και λίγες εβδομάδες, το thai bar restaurant του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη, το Sister στο Ψυχικό, τη βλέπει λαϊκά, κάθε Κυριακή. Μελωδίες του Χιώτη και του Ζαμπέτα και Κυριακές με λαϊκά, Γαβαλά και Πόλυ Πάνου στα μωσαϊκά δίνουν ραντεβού με το κοινό, σε μία αν μη τι άλλο εντελώς ξεχωριστή εμπειρία. Το μπουζούκι συναντά την ασιατική, και όχι μόνο, κουζίνα σε δειλινά γεμάτα αναμνήσεις και unique κέφι.

Enkelt

"Eatery. Drinkery. No worry'. Το motto που συνοδεύει το λογότυπο του "Enkelt" περιορίζεται σε 4 μόλις λέξεις αλλά είναι κάτι περισσότερο από επαρκές για να περιγράψει τη γενικότερη φιλοσοφία του urban all day μπιστρό στο Χαλάνδρι, που δε διστάζει -ή πολύ περισσότερο ντρέπεται- να ξεφύγει από εκεί. Έτσι, τα απογεύματα της Κυριακής ενισχύεται με πάρτι διάθεση και σκορπά ελληνικές μελωδίες από τα ηχεία του. 

Λυκόβρυση Glyfada

Το πολύ επιτυχημένο concept του Κολωνακίου μετρά λίγο διάστημα ύπαρξης και στα ΝΠ, με το Lykovrisi Glyfada να έχει ήδη καθιερωθεί σαν ένας προορισμός απόλαυσης και διασκέδασης. Τα lives δεν απουσιάζουν στο αστραφτερό σποτ της Γρηγορίου Λαμπράκη. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Forte

Χάρητος 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Enkelt Eatery Drinkery

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Lolita's

Λ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Sister

Περικλέους 11, Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Barbarossa Athens

Αλκυονίδων 4, Βούλα - Α' Πλαζ
  • Εστιατόρια

Sea Satin Athens Riviera

Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 14, Βούλα
  • Εστιατόρια

Psaropoula Fish Meze

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.