Το -και του σαλονιού και του λιμανιού- bar restaurant που σε κατεβάζει στον Πειραιά

Μητροπολιτικό ambience, υπέροχος χώρος, μουσικές που έχουν κάτι να πουν και μία αστεράτη κουζίνα κάνουν τη διαφορά και τοποθετούν μία πινέζα-προορισμό στο μεγάλο λιμάνι.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά © Παναγιώτης Βουμβάκης

Ήταν σαν να έλειπε ένα μέρος τέτοιο από τον Πειραιά. Ξέρεις, κάθε εμπορικό κέντρο που γειτνιάζει με τη θάλασσα, χρειάζεται ένα μητροπολιτικό σημείο συνάντησης που απευθύνεται σε όλους και τους περιποιείται με ποιότητα, δίχως όμως να μοιάζει παράταιρο με τον λιμανίσιο χαρακτήρα αλλά παράλληλα να διατηρεί το φινίρισμά του σε κάθε συνθήκη. Το Yaboo, που από το περασμένο φθινόπωρο έκανε την εμφάνισή του στην Ακτή Κονδύλη είναι ακριβώς τέτοιο.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 10
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 22
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 5
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Τι ακριβώς εννοώ; Το εν λόγω μπαρ-εστιατόριο είναι κομψό και ζεστό. Αλλά όχι 'βαρύ'. Γήινο αλλά και φινετσάτσο. Ο χώρος του είναι εξαιρετικά καλαίσθητος, με ανοιχτή κουζίνα, εντυπωσιακή μπάρα -από τις πιο ιδιαίτερες της πόλης- και ένα touch από σοβαρά αντίστοιχα σποτ της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου ή της Σιγκαπούρης. Διατηρεί όμως την επαφή με το χωροταξικό περιβάλλον αλλά και τις ρίζες του δημιουργού του.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 24
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 25
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στην πρώτη συνθήκη, από τις μεγάλες τζαμαρίες ατενίζεις τον πειραιώτικο ορίζοντα, τα πήγαινε-έλα στα πέριξ του λιμανιού. Ακόμη και από το εξαιρετικά διαμορφωμένο πατάρι δε χάνεις την επαφή με το υπόλοιπο σκηνικό, εξασφαλίζοντας ωστόσο μία μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από τα του βασικού dining room χώρου, μπροστά από τη σε διαρκή κίνηση open kitchen.

Η δεύτερη, σχετίζεται με την καταγωγή του Κώστα Λαγού, του ανθρώπου που το εμπνεύστηκε και, τελικά, το έκανε πράξη. "Ξέρεις, ένιωθα ανέκαθεν πολύ όμορφα στα εστιατόρια, σε κάθε σημείο του κόσμου που έχω βρεθεί" μου λέει ο ίδιος, που διανύει μία πολλή σημαντική πορεία στο σύμπαν του shipping. Ξεκίνησε όμως από τη Χίο. Από εκεί προέρχεται και η λέξη γιαμπού: στη διάλεκτο της βόρειας πλευράς του νησιού, έτσι λέγεται το μέρος του χωριού -στην περίπτωσή μας στην Πισπιλούντα- όπου μαζεύονται οι παρέες για αυτοσχέδια παρεΐστικα τσιμπούσια.

Το Yaboo ενδείκνυται προφανώς για κάτι περισσότερο από τα τελευταία. Πολύ περισσότερο όταν τη γευστική επιμέλεια έχει αναλάβει η σημαντική σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη. Μεριμνά για μία κάρτα μοντέρνας μεσογειακής προσέγγισης, με στοιχεία ελληνικότητας αλλά και πινελιές που ξεφεύγουν γεωγραφικά από τα δικά μας. Καθημερινά βρίσκεις εδώ, επικεφαλής της απολαυστικής διεργασίας, τον ταλαντούχο Άγγελο Κοτσύρη, που εκτελεί με ακρίβεια και συνέπεια όσα λανσάρει η κάρτα. 

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 2
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 28
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάνεις δυνατή αρχή με ένα έξοχα κομμένο λαβράκι σασίμι, που αποκτά ένταση και βάθος από τη σάλτσα jalapeno και τη μαγιονέζα kosho, πριν επανέρθεις σε πιο οικείες γεύσεις όπως ο κλασικός μουσακάς ή το πεϊνιρλί-παστίτσιο με την πολύ ωραία ζύμη και τον πληθωρικό κιμά.

Διαβάστε Επίσης

Το ψάρι ημέρας (στην περίπτωσή μας λαβράκι) καταφθάνει με ψήσιμο στην εντέλεια και πολύ καλά χόρτα ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η cacio e pepe α λα γκρεκ με χυλοπίτες, φέτα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 7
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 8
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 6
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Αν αναζητάς λίγη Χίο στο μενού, θα τη βρεις στο μαστέλο με χειροποίητη μαρμελάδα λεμονιού που παίζει το ρόλο top σαγανακίου, με ιδανική ισορροπία αλμυρού-γλυκού-πικρού. 

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 9
© Παναγιώτης Βουμβάκης

Γκραν φινάλε με ένα 'εστιατορικό' γαλακτομπούρεκο με παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης, κρέμα σιμιγδάλι και κανέλα. Παράλληλα, αξιοπρόσεκτη η δουλειά στο μπαρ με twisted εκδοχές κλασικών cocktails και δυνατά bites. Ηχηρή υπογραφή όμως υπάρχει και στην οινική επιμέλεια, με τον Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW να δομεί μία άκρως ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών.

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 26
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το bar restaurant Yaboo στον Πειραιά 27
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως προσοχή έχει δοθεί εδώ και στον ήχο και τη μουσική, με τον γνωστό δημοσιογράφο, newscaster και DJ Προκόπη Δούκα να είναι εκείνος που φροντίζει για οτιδήποτε ακούγεται. Συχνά, τον βρίσκεις να παίζει μουσική εδώ, όπως επίσης και άλλους αγαπημένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Yaboo

Ακτή Κονδύλη 4, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/11/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Στο Κουκάκι, για την ελληνική κουζίνα μιας άλλης εποχής

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

Το Simul γίνεται 10 ετών και ετοιμάζεται να το γιορτάσει

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και μεριμνά για γεύση και πάρτι, με δυο ξεχωριστά events, στις 2 και 9 Δεκεμβρίου.

Το εστιατόριο-ναυαρχίδα των ελληνικών θαλασσών εξακολουθεί να πλέει στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

Και ξεχωρίζει, για όλους τους σωστούς λόγους, πάντοτε με έναν ικανότατο καπετάνιο στο πηδάλιο της κουζίνας του.

Τι γεύση μας αφήνει η 'Ντίβα' του Κολωνακίου

Το σέξι και ατμοσφαιρικό μπιστρό της Πατριάρχου Ιωακείμ φέρει τη μαγειρική σφραγίδα του σεφ Δημήτρη Κατσάνου και σερβίρει νόστιμα ποτά της Bar Etiquette.

Προσκύνημα στο 'Sushimou', τον omakase ναό της Σκούφου

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.