"Μαργαρώ": Ένα τηγανιτζίδικο με 80 χρόνια ιστορίας

Μαργαρώ

H ψαροταβέρνα-οινοπωλείο της οικογένειας Χανιώτη μάς μεταφέρει πίσω στο μακρινό 1937. Στην οδό Χατζηκυριακού, βέβαια, άνοιξε ξανά μεταπολεμικά, το 1944, και έκτοτε αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Πειραιά και τα πέριξ, αφού φημίζεται όχι μόνο για τη μακρά ιστορία της αλλά, κυρίως, για το μαστόρικο τηγάνι της. Η ουσία της "Μαργαρώς", που παραμένει μέχρι σήμερα οικογενειακή υπόθεση, βρίσκεται στη λιτή προσέγγιση της ψαροφαγίας: φρέσκο ψάρι και θαλασσινά αλευρωμένα και τηγανισμένα στην εντέλεια.

Μαργαρώ

Από τα γύρω γύρω σερβίρουν μόνο χωριάτικη και παραδοσιακή φέτα. Κουτσομούρες, μπουρμπουνάκι και γαρίδες είναι τα κλασικά που θα βρείτε στο αγαπημένο ταβερνάκι λιτά αρτυμένα με λεμόνι, χωρίς περιττές φιοριτούρες. Ανάλογα με την εποχή και αν βρεθεί κάποιο άλλο ψαράκι περιωπής, όπως λυθρίνι, φαγκρί ή και καραβίδες, το περιποιούνται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Σαββατιανό, παγωμένες μπίρες και περιποιημένα ουζάκια και τσιπουράκια κάνουν τέλεια παρέα με τους εκλεκτούς μεζέδες που βγαίνουν από το καυτό λάδι και σας περιμένουν για έξοδο όπως παλιά, ανεξαρτήτως εποχής.

Μαργαρώ

Χατζηκυριάκου 126 και Αθανασίου Μιαούλη, Πειραιάς, 2104514226, FB: Ψαροταβέρνα Μαργαρώ

Περισσότερες πληροφορίες

Μαργαρώ

Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Στου Ψυρρή παίζει ένα από τα πιο urban cool μέρη της Αθήνας

Νόστιμη κουζίνα, listening bar, ανοιχτόκαρδος χώρος, κοσμοπιλίτικη εσάνς, όμορφη αυλή, όλα σε ένα.

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.