Foodon: Η ακαδημία μαγειρικής που μεταμορφώνει ζωές

Η Foodon προσφέρει δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε οικονομικά ευάλωτα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον χώρο της εστίασης και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

Food On

Η Foodon είναι η πρώτη επαγγελματική ακαδημία μαγειρικής στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε οικονομικά ευάλωτα άτομα την ευκαιρία να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μαγειρική και τον χώρο της εστίασης, χωρίς δίδακτρα. Οραματιστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Αργύρης Ζαννιάς, ο οποίος, έχοντας μεγαλώσει σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυσκολία και τον πόνο που μπορεί να βιώσει κάποιος που στερείται βασικών ευκαιριών.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, μεγάλωσε με δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνει η ζωή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η παιδική του ηλικία και τα νεανικά του χρόνια ήταν γεμάτα από στερήσεις, οι οποίες όχι μόνο τον διαμόρφωσαν αλλά του έδωσαν και το πάθος για προσφορά. Ως ενήλικας, ο Ζαννιάς αφοσιώθηκε στον εθελοντισμό, ένα έργο που έμελλε να γίνει η έμπνευση για τη δημιουργία της Foodon.

Σήμερα, η Foodon είναι πολλά περισσότερα από μια ακαδημία μαγειρικής. Μέσα από το πρόγραμμα Social Dining, η ακαδημία ενώνει ανθρώπους από διάφορα κοινωνικά υπόβαθρα, προωθώντας τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη γύρω από ένα κοινό τραπέζι. Στην ουσία, η Foodon δεν προσφέρει απλά μαγειρικές γνώσεις, αλλά επενδύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενδυναμώνοντας τα άτομα που συμμετέχουν να δημιουργήσουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Ο ίδιος ο Ζαννιάς λέει χαρακτηριστικά: "Δώσε σε κάποιον ένα πιάτο φαγητό και θα ζήσει μια μέρα. Μάθε του να μαγειρεύει και θα ζήσει μια ζωή". Αυτή η φράση ενσαρκώνει το όραμα της Foodon – να δώσει στους ανθρώπους όχι μόνο ένα γεύμα αλλά και τη γνώση και τις δεξιότητες να στηριχτούν και να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τομέα της εστίασης.

Η εκπαίδευση που προσφέρει η Foodon είναι δωρεάν, δίνοντας πρόσβαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δημιουργώντας μια πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή. Οι βασικές αξίες της ακαδημίας – ακεραιότητα, συμπερίληψη και ενδυνάμωση – καθοδηγούν κάθε της βήμα, εξασφαλίζοντας ότι η αλλαγή που προσφέρει είναι βαθιά και ουσιαστική.

Η Foodon συνεργάζεται με κορυφαίους σεφ όπως οι Χρόνης Δαμαλάς, Γωγώ Δελογιάννη, Νίκος Θωμάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λευτέρης Λαζάρου, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γιώργος Παπακώστας, και Χριστόφορος Πέσκιας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/12/2025

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.

Το brunch που έγινε iconic επιστρέφει στο NEW Hotel

To NEW Hotel επαναφέρει το brunch που καθόρισε μια αγαπημένη συνήθεια και σύστησε στους Αθηναίους τη χαρά του κυριακάτικου πρωινού με στυλ.

"Athens Capital Hotel": Κρέπες, γαλέτες και lifestyle αλά γαλλικά στην καρδιά της πόλης

Aνακαλύψτε στο Galerie Café, στο lobby του "Athens Capital Hotel", ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη γαλλική παράδοση με την αθηναϊκή κομψότητα.