Foodon: Η ακαδημία μαγειρικής που μεταμορφώνει ζωές

Η Foodon προσφέρει δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε οικονομικά ευάλωτα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον χώρο της εστίασης και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

Food On

Η Foodon είναι η πρώτη επαγγελματική ακαδημία μαγειρικής στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε οικονομικά ευάλωτα άτομα την ευκαιρία να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μαγειρική και τον χώρο της εστίασης, χωρίς δίδακτρα. Οραματιστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Αργύρης Ζαννιάς, ο οποίος, έχοντας μεγαλώσει σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυσκολία και τον πόνο που μπορεί να βιώσει κάποιος που στερείται βασικών ευκαιριών.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, μεγάλωσε με δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνει η ζωή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η παιδική του ηλικία και τα νεανικά του χρόνια ήταν γεμάτα από στερήσεις, οι οποίες όχι μόνο τον διαμόρφωσαν αλλά του έδωσαν και το πάθος για προσφορά. Ως ενήλικας, ο Ζαννιάς αφοσιώθηκε στον εθελοντισμό, ένα έργο που έμελλε να γίνει η έμπνευση για τη δημιουργία της Foodon.

Σήμερα, η Foodon είναι πολλά περισσότερα από μια ακαδημία μαγειρικής. Μέσα από το πρόγραμμα Social Dining, η ακαδημία ενώνει ανθρώπους από διάφορα κοινωνικά υπόβαθρα, προωθώντας τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη γύρω από ένα κοινό τραπέζι. Στην ουσία, η Foodon δεν προσφέρει απλά μαγειρικές γνώσεις, αλλά επενδύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενδυναμώνοντας τα άτομα που συμμετέχουν να δημιουργήσουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Ο ίδιος ο Ζαννιάς λέει χαρακτηριστικά: "Δώσε σε κάποιον ένα πιάτο φαγητό και θα ζήσει μια μέρα. Μάθε του να μαγειρεύει και θα ζήσει μια ζωή". Αυτή η φράση ενσαρκώνει το όραμα της Foodon – να δώσει στους ανθρώπους όχι μόνο ένα γεύμα αλλά και τη γνώση και τις δεξιότητες να στηριχτούν και να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τομέα της εστίασης.

Η εκπαίδευση που προσφέρει η Foodon είναι δωρεάν, δίνοντας πρόσβαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δημιουργώντας μια πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή. Οι βασικές αξίες της ακαδημίας – ακεραιότητα, συμπερίληψη και ενδυνάμωση – καθοδηγούν κάθε της βήμα, εξασφαλίζοντας ότι η αλλαγή που προσφέρει είναι βαθιά και ουσιαστική.

Η Foodon συνεργάζεται με κορυφαίους σεφ όπως οι Χρόνης Δαμαλάς, Γωγώ Δελογιάννη, Νίκος Θωμάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λευτέρης Λαζάρου, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γιώργος Παπακώστας, και Χριστόφορος Πέσκιας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
08/05/2025

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.