Foodon: Η ακαδημία μαγειρικής που μεταμορφώνει ζωές

Η Foodon προσφέρει δωρεάν επαγγελματική εκπαίδευση σε οικονομικά ευάλωτα άτομα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ακολουθήσουν το όνειρό τους στον χώρο της εστίασης και να χτίσουν μια καλύτερη ζωή.

Food On

Η Foodon είναι η πρώτη επαγγελματική ακαδημία μαγειρικής στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε για να προσφέρει σε οικονομικά ευάλωτα άτομα την ευκαιρία να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μαγειρική και τον χώρο της εστίασης, χωρίς δίδακτρα. Οραματιστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Αργύρης Ζαννιάς, ο οποίος, έχοντας μεγαλώσει σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, γνωρίζει από πρώτο χέρι τη δυσκολία και τον πόνο που μπορεί να βιώσει κάποιος που στερείται βασικών ευκαιριών.

Ο Αργύρης Ζαννιάς, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, μεγάλωσε με δυσκολίες, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις που φέρνει η ζωή κάτω από τα όρια της φτώχειας. Η παιδική του ηλικία και τα νεανικά του χρόνια ήταν γεμάτα από στερήσεις, οι οποίες όχι μόνο τον διαμόρφωσαν αλλά του έδωσαν και το πάθος για προσφορά. Ως ενήλικας, ο Ζαννιάς αφοσιώθηκε στον εθελοντισμό, ένα έργο που έμελλε να γίνει η έμπνευση για τη δημιουργία της Foodon.

Σήμερα, η Foodon είναι πολλά περισσότερα από μια ακαδημία μαγειρικής. Μέσα από το πρόγραμμα Social Dining, η ακαδημία ενώνει ανθρώπους από διάφορα κοινωνικά υπόβαθρα, προωθώντας τη συμπερίληψη και την αλληλεγγύη γύρω από ένα κοινό τραπέζι. Στην ουσία, η Foodon δεν προσφέρει απλά μαγειρικές γνώσεις, αλλά επενδύει στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ενδυναμώνοντας τα άτομα που συμμετέχουν να δημιουργήσουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Ο ίδιος ο Ζαννιάς λέει χαρακτηριστικά: "Δώσε σε κάποιον ένα πιάτο φαγητό και θα ζήσει μια μέρα. Μάθε του να μαγειρεύει και θα ζήσει μια ζωή". Αυτή η φράση ενσαρκώνει το όραμα της Foodon – να δώσει στους ανθρώπους όχι μόνο ένα γεύμα αλλά και τη γνώση και τις δεξιότητες να στηριχτούν και να εξελιχθούν στον επαγγελματικό τομέα της εστίασης.

Η εκπαίδευση που προσφέρει η Foodon είναι δωρεάν, δίνοντας πρόσβαση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και δημιουργώντας μια πλατφόρμα για μια καλύτερη ζωή. Οι βασικές αξίες της ακαδημίας – ακεραιότητα, συμπερίληψη και ενδυνάμωση – καθοδηγούν κάθε της βήμα, εξασφαλίζοντας ότι η αλλαγή που προσφέρει είναι βαθιά και ουσιαστική.

Η Foodon συνεργάζεται με κορυφαίους σεφ όπως οι Χρόνης Δαμαλάς, Γωγώ Δελογιάννη, Νίκος Θωμάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λευτέρης Λαζάρου, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γιώργος Παπακώστας, και Χριστόφορος Πέσκιας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/10/2025

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.

Στο Ovio για την World Pasta Day

Το δημοφιλές εστιατόριο προσκαλεί τους λάτρεις των ζυμαρικών σε μια μοναδική εμπειρία γεύσης και ατμόσφαιρας.

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.