Τα νέα σουβλάκια της Αθήνας

Κλασικά, ρουστίκ, πρωτοποριακά. Τα φρέσκα σποτ που τιμούν το εθνικό street food.

Το Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 2 © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν ήμουν γνωστός κωμικός που συνηθίζει τα ατυχή λογοπαίγνια, θα έκανα λόγο για "σουβλακο-αφίξεις". Δε θα το κάνω. Θα σου πω μόνο πως παρακάτω θα βρεις μερικά νέα σουβλάκια της Αθήνας (ή πιο ορθά, σουβλατζίδικα) που έχουν κάτι να πουν και μπήκαν στις ζωές μας τους τελευταίους μήνες.

"Το Σουβλάκι της Πετμεζά"

Ξεκινάμε με την πιο πρόσφατη άφιξη που ακούσει στο όνομα "Το Σουβλάκι της Πετμεζά". Αρχής γενομένης από τον περασμένο Ιούλιο, το εν λόγω σημείο στο Κουκάκι συστήνεται ως ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο, όπου τα πάντα είναι χειροποίητα, λιτά και εξόχως γευστικά.

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο κρεάτινος με ελάχιστα μπαχαρικά χοιρινός γύρος (τόσο σε τυλιχτό όσο και σε μερίδα, συνοδευόμενος από γιαούρτι, ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι) αποτελεί ένα από τα best sellers, ποντάροντας στην ποιότητα της πρώτης ύλης - κάτι που επιβεβαιώνει το γεγονός πως εξαφανίζεται προτού καλά-καλά νυχτώσει. 

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 5
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Σουβλάκι της Πετμεζά στο Κουκάκι 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο γύρος δεν είναι το μόνο ατού, καθώς φιλοδοξίες πρωτοκαθεδρίας στις προτιμήσεις του κοινού εμφανίζει και το 'καθαρό' από μπαχαρικά, σαν patty burger, μπιφτέκι, το οποίο πηγαίνει όμορφα με τη σπιτική, πικάντικη κόκκινη σάλτσα. (Info: Πετμεζά 2, Κουκάκι, τηλ. 211 110 0893/ Ανοιχτά Τρ.-Σαβ. 14.00-22.00

"ΛόρδΑ"

Λίγο νωρίτερα... έπεσε "ΛόρδΑ" στα Εξάρχεια. Έτσι ακριβώς ονομάζεται η έτερη, νεοσύστατη σουβλακερί με την προχώ αισθητική άποψη και την ειδίκευση στα ζουμερά καλαμάκια. Τα τελευταία ξαπλώνουν στη σχάρα άμα τη παραγγελία και αποζημιώνουν απόλυτα όλους όσοι είναι διατεθειμένοι να περιμένουν να ψηθούν. 

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το σουβλατζίδικο Λόρδα στα Εξάρχεια 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Top το μοσχαρίσιο, από κοντά το χοιρινό, δυνατό το κοτόπουλο (είτε από μπούτι είτε από στήθος). Για τους μύστες υπάρχει και η προβατίνα. (Info: Σπ. Τρικούπη 3, Εξάρχεια, τηλ. 210 3807277/ Ανοιχτά καθημερινά 12.30-01.30, Παρ. & Σαβ. έως 02.30)

Διαβάστε Επίσης

"Κάψα"

Προφανώς και έχεις ακούσει πολλά για το σουβλατζίδικο που άνοιξε τον Ιούνιο στο μικρό στενό της Σκουλενίου από την οικογένεια Πιτσιλή, τον Κωνσταντίνο Μπαμά και τον πολυβραβευμένο σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Ζωγραφισμένη στο χέρι με κάρβουνο η ταμπέλα με το όνομα "Κάψα", αφήνει να φαίνεται από πίσω της η σούβλα του γύρου η οποία περιχαρακώνεται από διαφορετικά επίπεδα γεμάτα κάρβουνα.

Κάψα

Κάψα

Κάψα

Εδώ, δεν ψήνονται μονάχα τα καλαμάκια και τα κεμπάπ στα κάρβουνα αλλά και ο ίδιος ο γύρος. Πέρα από τον γύρο, στην "Κάψα" θα βρεις καλαμάκια κοτόπουλο και χοιρινό, αλλά και ζουμερό κεμπάμπ, να σερβίρονται σε τυλιχτά ή ως μερίδες. Όπως κάθε κλασικό σουβλατζίδικο που σέβεται τον εαυτό του θα βρεις διαφορετικές σος, με πρωταγωνιστές εδώ τα τζατζίκι, μαγιονέζα με κάρι, σος μουστάρδας, πικάντικη σάλτσα πράσινης πιπεριάς ή και ντομάτας, σος αβοκάντο και κρέμα φέτας. (Info: Πραξιτέλους 34 και Σκουλενίου, Αθήνα, τηλ. 210 3231366/ Ανοιχτά καθημερινά 12.30-00.30)

"Νικαράγουα"

Γαλαζοπράσινα παράθυρα, αίσθηση διαφορετική και όνομα που παραπέμπει ξεκάθαρα αλλού. Κι όμως η πειραιώτικη "Νικαράγουα" είναι ξεκάθαρα οικεία κι αυτό θα το αντιληφθείς από την πρώτη κιόλας δαγκωνιά στο έξοχο σουβλάκι της. Δε βάζει πατάτες στο τυλιχτό (και μπράβο της γι' αυτό), έχει όμως συννεφένια πίτα, μερακλίδικο χειροποίητο μπιφτέκι, αρμένικο σουτζούκι, σπιτικό τζατζίκι, σένια καυτερή σάλτσα και αρκετά αξιόλογο χοιρινό καλαμάκι. Σερβίρει από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού. (Info: Οδ. Ανδρούτσου 149, Πειραιάς, τηλ. 213 0992200/ Ανοιχτά Τρ.-Παρ. 13.00-22.00, Σαβ. 12.30-18.00)

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.