"Serza": Το νέο εστιατόριο της Λέρου που πρέπει να δοκιμάσεις

Στη μοντέρνα ταβέρνα των Γιώργου Μητράκου και Θεοδόση Θεοδοσίου, απολαύστε εξαιρετικά πιάτα όπως χταποδοκεφτέδες με συνταγή από την Κάλυμνο και μελωμένο χταπόδι, σε συνδυασμό με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών.

Σέρζα

Δύο φίλοι και συνεργάτες, ο Γιώργος Μητράκος και ο σεφ Θεοδόσης Θεοδοσίου, βρήκαν στη Λέρο τον ιδανικό τόπο για να δημιουργήσουν από κοινού ένα μαγαζί όπως ακριβώς το είχαν ονειρευτεί. Η "Σέρζα" τους είναι μια ανοιχτόκαρδη μοντέρνα ταβέρνα σε ένα ήσυχο σημείο της Μερικιάς και στρώνει τα τραπέζια της σε μια μεγάλη αυλή με καταπραϋντική θέα στη θάλασσα.

Σέρζα
Γιώργος Μητράκος και Θεοδόσης Θεοδοσίου

Οι γεύσεις του Θεοδόση μένουν σε μεγάλο βαθμό πιστές στην παράδοση κάνοντας χώρο για μετρημένες μοντέρνες παρεμβάσεις και αλλάζουν συχνά, ακολουθώντας τις διαθέσιμες πρώτες ύλες που αγαπά να συλλέγει με πάθος. Εξαιρετικοί χταποδοκεφτέδες με τη συνταγή της Καλύμνου, μελωμένο χταπόδι μαγειρεμένο σε κρασί αλλά και ψάρι ημέρας πλακί σε φίνο, διαυγή ζωμό. Ο Γιώργος περιποιείται με ευγένεια και διαλέγει ωραία κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Σέρζα

Μερικιά, Λέρος, 6931590794, IG: @serza_leros

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.