Στο 'Fellos' για κρασί, spritz και μικρά πιάτα

Ένα νέο σποτ στο αθηναϊκό κέντρο μεριμνά για τις πρώτες εξόδους της σεζόν.

Fellos Athens νέο wine bar στο κέντρο

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και (σχεδόν) στο σημείο που η Κολοκοτρώνη ακουμπά την Αιόλου, εμφανίστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα σποτ στην Αθήνα. Ο 'Fellos΄κάνει ξεκάθαρες τις οινικές του προθέσεις ήδη από το άκουσμα του ονόματός του αλλά δεν περιορίζεται εκεί, καθώς δίπλα από την ενδιαφέρουσα ενασχόλησή του με το κρασί, προσθέτει το πεδίο των spritzes και πλαισιώνει τα δύο προαναφερθέντα με μία προσεκτικά δομημένη κουζίνα μικρών πιάτων.

Fellos Athens νέο wine bar 6

Fellos Athens νέο wine bar 7

Στο ισόγειο του χαρακτηριστικού για τη γειτονιά κτιρίου, βρίσκει πόστο στον χώρο ενός παλιού υφασματάδικου, δίνοντας ξανά ζωή στο μέρος μετά από μία δεκαετία. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η σχεδιαστική επιμέλεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Mutiny, που διατηρώντας μπόλικα από τα δομικά στοιχεία, φρόντισε για ένα σημείο με μοντέρνο ύφος και urban χαρακτήρα. Ωραίο vibe και εσάνς αβίαστης φιλοξενίας πλαισιώνουν.

Fellos Athens νέο wine bar 55

Το κρασί στο 'Fellos΄ έχει -προφανώς- ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι που μεταφράζεται σε 40 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, με 10 επιλογές κάθε φορά σε ποτήρι, σε μία λίστα που θα ανανεώνεται τακτικά. Η επιλογή των κρασιών γίνεται από την πολύ καλή σομελιέ Βασιλική Γαλάνη. 

Fellos Athens νέο wine bar 2

Στο πεδίο της μπάρας, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, βρίσκεις spritzes και aperitivo ποτά, που φέρουν την επιμέλεια της πολύ αξιόλογης ομάδας της Etiquette, με τον Δημήτρη Νάκα να είναι εκείνος που μεριμνά για οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι σου. Δοκιμάζεις Negroni Ni Greco, με τσίπουρο αρωματισμένο με κόκκους καφέ και juniper berries, το δικό τους λευκό Americano καθώς και Aegean Spritz με μιξ λιμοντσέλο-μαστίχα. 

Fellos Athens νέο wine bar 4

Fellos Athens νέο wine bar 3

Fellos Athens νέο wine bar 5

Περνώντας στα της κουζίνας, η επιμέλεια εδώ ανήκει στον Ηλία Μπαλάσκα (που ίσως γνωρίζεις από το 'Seawolf' στο Κουκάκι), ενώ ο άνθρωπος που εκτελεί με ακρίβεια εντός είναι ο Αντώνης Μωραΐτης. Μικρά πιάτα με καλή πρώτη ύλη όπως γαύρος μαρινάτος με τσάτνεϊ πιπεριάς και βερίκοκο, γαρίδα σουβλάκι με ντοματίνια και γουακάμε και burger τόνου με γουασάμπι θα φροντίσουν να συντροφεύσουν ιδανικά το ποτό σου - συν ασφαλώς ελληνικά τυριά και αλλαντικά.  

Διαβάστε Επίσης


 


Info

Κολοκοτρώνη και Βασιλικής, Αθήνα

Τηλ. 210 3231187

Καθημερινά από τις 18.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Fellos Athens

Κολοκοτρώνη και Βασιλικής, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
23/10/2025

Deos Athens

Με γαστρονομική κατεύθυνση εστιασμένη στην ελληνική κουζίνα με μοντέρνες comfort πινελιές και επιλεγμένα τοπικά υλικά, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο στα ψηλά του Πύργου Απόλλων κρατά στο προσκήνιο όχι μόνο την πανοραμική θέα, αλλά και τη γεύση.

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.