Στο 'Fellos' για κρασί, spritz και μικρά πιάτα

Ένα νέο σποτ στο αθηναϊκό κέντρο μεριμνά για τις πρώτες εξόδους της σεζόν.

Fellos Athens νέο wine bar στο κέντρο

Σε απόσταση αναπνοής από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και (σχεδόν) στο σημείο που η Κολοκοτρώνη ακουμπά την Αιόλου, εμφανίστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα σποτ στην Αθήνα. Ο 'Fellos΄κάνει ξεκάθαρες τις οινικές του προθέσεις ήδη από το άκουσμα του ονόματός του αλλά δεν περιορίζεται εκεί, καθώς δίπλα από την ενδιαφέρουσα ενασχόλησή του με το κρασί, προσθέτει το πεδίο των spritzes και πλαισιώνει τα δύο προαναφερθέντα με μία προσεκτικά δομημένη κουζίνα μικρών πιάτων.

Fellos Athens νέο wine bar 6

Fellos Athens νέο wine bar 7

Στο ισόγειο του χαρακτηριστικού για τη γειτονιά κτιρίου, βρίσκει πόστο στον χώρο ενός παλιού υφασματάδικου, δίνοντας ξανά ζωή στο μέρος μετά από μία δεκαετία. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η σχεδιαστική επιμέλεια του αρχιτεκτονικού γραφείου Mutiny, που διατηρώντας μπόλικα από τα δομικά στοιχεία, φρόντισε για ένα σημείο με μοντέρνο ύφος και urban χαρακτήρα. Ωραίο vibe και εσάνς αβίαστης φιλοξενίας πλαισιώνουν.

Fellos Athens νέο wine bar 55

Το κρασί στο 'Fellos΄ έχει -προφανώς- ιδιαίτερη βαρύτητα, κάτι που μεταφράζεται σε 40 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, με 10 επιλογές κάθε φορά σε ποτήρι, σε μία λίστα που θα ανανεώνεται τακτικά. Η επιλογή των κρασιών γίνεται από την πολύ καλή σομελιέ Βασιλική Γαλάνη. 

Fellos Athens νέο wine bar 2

Στο πεδίο της μπάρας, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, βρίσκεις spritzes και aperitivo ποτά, που φέρουν την επιμέλεια της πολύ αξιόλογης ομάδας της Etiquette, με τον Δημήτρη Νάκα να είναι εκείνος που μεριμνά για οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι σου. Δοκιμάζεις Negroni Ni Greco, με τσίπουρο αρωματισμένο με κόκκους καφέ και juniper berries, το δικό τους λευκό Americano καθώς και Aegean Spritz με μιξ λιμοντσέλο-μαστίχα. 

Fellos Athens νέο wine bar 4

Fellos Athens νέο wine bar 3

Fellos Athens νέο wine bar 5

Περνώντας στα της κουζίνας, η επιμέλεια εδώ ανήκει στον Ηλία Μπαλάσκα (που ίσως γνωρίζεις από το 'Seawolf' στο Κουκάκι), ενώ ο άνθρωπος που εκτελεί με ακρίβεια εντός είναι ο Αντώνης Μωραΐτης. Μικρά πιάτα με καλή πρώτη ύλη όπως γαύρος μαρινάτος με τσάτνεϊ πιπεριάς και βερίκοκο, γαρίδα σουβλάκι με ντοματίνια και γουακάμε και burger τόνου με γουασάμπι θα φροντίσουν να συντροφεύσουν ιδανικά το ποτό σου - συν ασφαλώς ελληνικά τυριά και αλλαντικά.  

Διαβάστε Επίσης


 


Info

Κολοκοτρώνη και Βασιλικής, Αθήνα

Τηλ. 210 3231187

Καθημερινά από τις 18.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Fellos Athens

Κολοκοτρώνη και Βασιλικής, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.