"Agora": Ένας ολοκαίνουριος fine dining προορισμός στη Σύμη

Το νέο εστιατόριο του boutique ξενοδοχείου «The Old Market» στο νησί των τριών Χαρίτων έχει fine dining προσανατολισμό με τον ταλαντούχο νέο σεφ Χρήστο Σιδηρόπουλο να κρατά το πηδάλιο στην κουζίνα.

AGORA ΣΥΜΗ

Μια φρέσκια ενδιαφέρουσα εστιατορική προσθήκη στη Σύμη, στο boutique ξενοδοχείο "The Old Market" έκανε πρεμιέρα πρόσφατα ονόματι "Agora" και τα ηνία στην κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Χρήστος Σιδηρόπουλος, σεφ με περγαμηνές στο ενεργητικό του που περιλαμβάνουν θητεία σε υψηλού προφίλ εστιατόρια του Λονδίνου και της Ελλάδας, με τελευταία στάση του την αθηναϊκή "Hytra", όπου συνεργάστηκε με εξαιρετικές επιδόσεις με τον Γιώργο Φελεμέγκα, στο ρόλο του Chef de cuisine.

Agora Σύμη

Agora Σύμη

"Η κουζίνα μας έχει σύγχρονη ταυτότητα και ελληνική καρδιά χωρίς όμως να περιοριζόμαστε σε "ταμπέλες” κλασικών ελληνικών πιάτων. Δίνουμε έμφαση στην άριστη εποχική και κυρίως στην τοπική παραγωγή ενώ η παρουσίαση, οι συνδυασμοί και οι τεχνικές συμπυκνώνουν τις διεθνείς μαγειρικές μας αναφορές σε fine dining μενού 9 πιάτων (προσφέρουμε και vegetarian μενού). Από το καλωσόρισμα δίνουμε μια βασική ιδέα του γαστρονομικού μας προφίλ, στου οποίου την ελληνικότητα εστιάζουμε με προτάσεις όπως το ταρτάκι με φέτα, μέλι και σουσάμι. Πιάτα που ξεχωρίζουν στο τρέχον μενού είναι το πεπόνι με πράσινη πιπεριά και συμιακό γαριδάκι, η σφυρίδα με σάλτσα μπουγιαμπέσας, υφές ελιάς και κολοκύθι, επίσης σε διάφορες υφές και ένα προ-επιδόρπιο με εξαιρετικό ντόπιο πρόβειο γιαούρτι, καρπούζι και γλυκάνισο. Επίσης, πριν ανοίξει το εστιατόριο, 6-8 σερβίρουμε aperitivo μενού με απεριτίφ και ενδεικτικά πιάτα του μενού σε μπουκιές δίνοντας μια πρόγευση του "Agora" ", αναφέρει στο "α" ο σεφ σε μια σύντομη περιγραφή του προφίλ του εστιατορίου. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα.  

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.