Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά bar restaurants της πόλης διατηρεί ατόφια τα ατού του και επενδύει περαιτέρω σε αυτά.

Το 'Albion' παραμένει σουξέ του Ψυχικού

Έχει τη δική ξεχωριστή αύρα το 'Albion'. Μοιάζει σα να υπήρχε από πάντοτε στην πιάτσα που σχηματίζεται στα πέριξ του Φάρου Ψυχικού - κι όμως μόλις φέτος συμπλήρωσε 13 χρόνια ζωής στην εν λόγω γεωγραφική πινέζα της πόλης.

Ένα από τα βασικότερα ατού του all day bar restaurant, το άμεσο αίσθημα οικειότητας που αποπνέει ο εσωτερικός του χώρος, κάνοντας τον επισκέπτη να νιώθει πως βρίσκεται στο σπίτι του - ή σε μία προέκταση αυτού, χάρη στην αύρα του παλιού κτίσματος και τη γενικότερη διαμόρφωσή του. Στο εξωτερικό, η πάντοτε φροντισμένη αυλή του αποτελεί διαχρονικό ολοημέρο προορισμό, ειδικά όταν ο καιρός ανοίγει και οι πιο ανέμελες ημέρες του έτους -λέγε με καλοκαίρι- πλησιάζουν.  

Albion 1

Γενικά, είναι να βγάζεις το καπέλο στους Παύλο Γιαβή και Νεκτάριο Νικολόπουλο για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει στην αναπαλαιωμένη νεοκλασική κατοικία του 19ου αιώνα. 

Albion 5

Έπειτα, η γεύση αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο. Οι δίδυμοι Γιώργος και Στέφανος Νούσιας επιμελούνται από την day 1 -κυριολεκτικά- την κουζίνα του, που καλύπτει μεγάλη γκάμα γούστων και προτιμήσεων, ισορροπώντας ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα (και με τις απαραίτητες προτάσεις σε πάστα και πίτσα). Πάντοτε όμως με απαραίτητη προϋπόθεση την ποιοτική πρώτη ύλη και την προσαρμογή στην εποχικότητα.

Γιώργος και Στέφανος Νούσιας

Albion 2

Albion 8

Το δίπτυχο των ταρτάρ σε κάνει να αντιληφθείς πλήρως τη γαστρονομική κατεύθυνση εδώ: Το -όμορφα διαμορφωμένο- μοσχαρίσιο με σαμπαγιόν πιπεριού, κάπαρη άγριου σκόρδου, ντοματίνι κονφί, μυρώνια και πίτα naan πραγματοποιεί όλα όσα υπόσχονται τα υλικά του, ενώ η αντίστοιχη παρασκευή με γαρίδα, μαγιονέζα στρειδιών, αυγοτάραχο, τσίλι και κράκερ ενεργού άνθρακα παντρεύει θάλασσα με δημιουργικότητα. 

Το τελευταίο πιστοποιείται από τα καλά χτένια με κολοκύθα, κουνουπίδι και αφρό μαύρου σκόρδου και χτίζεται ακόμη περισσότερο με την προσεγμένη σφυρίδα με σάλτσα από παλαιωμένο σάκε, πουρέ από μπροκολίνι και καπνιστά μύδια.

Αν πάλι, θέλεις κάτι πιο καρνιβορικό, τα πιάτα με κρέας (ειδικά τα μάγουλα μαύρου χοίρου με πουρέ καρότου, κυδωνόπαστο και ζου) ή, πολύ περισσότερο, οι κοπές, θα τικάρουν κάθε κουτάκι επιθυμιών σου. Ιδανικό φινάλε με κρέμα λεμονιού με κέικ παπαρουνόσπορου και κραμπλ λευκής σοκολάτας ή Albion Black Forest. 

Albion 4

Albion 6

Δε θα μπορούσα να μην αναφέρω τα φροντισμένα ποτά του και τις ενδιαφέρουσες επιλογές σε κρασί. Για τους φίλους του high volume χαρακτήρα του, το καθιερωμένο απογευματινό party του Σαββάτου, θα τους κρατά συντροφιά μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε Επίσης

Προσεχώς, το 'Albion' θα ανανεώσει αισθητά τον κήπο και το μενού του, θα ανοίγει από το πρωί για breakfast ενώ θα ανακοινωθεί και μία πολύ δυνατή συνεργασία στο κομμάτι της μπάρας. Αφορμές δηλαδή, για να το επισκέπτεται κανείς ξανά και ξανά, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Albion 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Albion

Ομήρου 6, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
02/05/2024

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.