Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

asteria1

Ένα κύμα από δυνατές νέες αφίξεις οσμιζόμαστε πως θα σηκωθεί στην Αθήνα την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα και μέχρι τον Ιούνιο, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει σίγουρα η εκ βάθρων ανανέωση που επιφυλάσσει ο Όμιλος Παπαθεοχάρη και η Grivalia στα θρυλικά Αστέρια της Γλυφάδας. Μια πρώτη γεύση των εξελίξεων στη χαρισματική αυτή χερσόνησο που έχει γράψει τη δική της χρυσή ιστορία στο αθηναϊκό lifestyle προσφέρει ήδη το "One&Only Aesthesis", που αποτελεί βεβαίως κεφάλαιο από μόνο του, τα φιλόδοξα ωστόσο σχέδια δεν τελειώνουν εδώ αλλά απλώνονται στην ευρύτερη επικράτεια των Αστεριών.

asteria2

Έτσι, στην είσοδο του συγκροτήματος το βραβευμένο εστιατόριο "Ark" παραμένει ασφαλώς στη θέση του, σερβίροντας τη χαρακτηριστική ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο σπουδαίος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, όμως τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα κάνουν πρεμιέρα δύο ολοκαίνουργια εστιατόρια, τα οποία ενορχηστρώνει γαστρονομικά ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης. Πρόκειται για το "Bungalow 7" που θα σερβίρει μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές επιρροές και sushi, και το "Balux Family" που όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του θα έχει comfort γευστικό χαρακτήρα και ειδική μέριμνα για τους μικρούς του επισκέπτες. 

asteria3

Μαζί τους επιστρέφει επίσης η ιστορική πλαζ των Αστεριών, αναβιώνοντας την αίγλη του παρελθόντος σε retro chic ύφος με vintage ομπρέλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ αντίστοιχο μοτίβο θα έχει και η εξωτερική adults only πισίνα με τις ρετρό ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το ειδυλλιακό περιβάλλον μπροστά στη θάλασσα συμπληρώνει το "Pool Bar", που από την μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος και μετά θα σερβίρει εκλεπτυσμένο fingerfood, διά χειρός Φωτεινάκη και αυτό, αλλά και τα σπέσιαλ κοκτέιλ που υπογράφουν, όπως και στους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος, το ταλαντούχο δίδυμο των Δημήτρη Καραπάνου και Βασίλη Σγουρομάλλη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας πούμε σύνομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.