'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Το street food εστιατόριο Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι

" 'Ηταν μία από τις σοβαρότερες δουλειές μου στη Νάξο, στις δύο χρονιές που έμεινα φτιάξαμε αμέτρητα πιάτα - κρατάγαμε τα χαρτάκια για την τρέλα μας και πάλι δεν μπορούσαμε να τα μετρήσουμε" μου λέει ο Χάρης Μπονάνος για να κάνει τη σύνδεση με το 'Avaton 1739', το 'Caya' και το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, από όπου καταφθάνει σημαντικό μέρος των πρώτων υλών του για το 'Hurry Up'.

'Χεράτο' φαγητό με σοβαρό μαγειρικό background

Το αλέγρο και cool street food εστιατόριο μετρά λίγες εβδομάδες ζωής στον αριθμό 34 της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Πριν από αυτό, ο σεφ-πατρόν Μπονάνος είχε περάσει 2 σεζόν στη Νάξο. Κι αν εκεί παρουσίασε μία κουζίνα updated γαστροταβέρνας αλλά και ένα υβρίδιο ναξιω-ιταλικής γευστικής κατεύθυνσης, εδώ επενδύει σε σοβαρό και φροντισμένο fusion φαγητό του δρόμου, με μπόλικη χειροποίητη παρασκευή και πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (για παράδειγμα, η εξαιρετική Μικρή Φάρμα της Νάξου και ο 'Λάρυ' του 'Βασιλαρακιού' είναι από τους βασικότερους προμηθευτές του).

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 6

"Αρχικά ήθελα να κάνω μία γαστροταβέρνα κι εδώ. Αλλά προέκυψε κάτι διαφορετικό -θέλω να πιστεύω- στο αθηναϊκό street food. Κάτι value for money και νόστιμο. Αυτή η φάση είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, την αγαπώ και θέλω να την εξελίξω. Δε με κουράζει καθώς το αλλάζω διαρκώς με βάση την εποχικότητα, δε σταματώ να βγάζω συνταγές και θεωρώ πως βγάζει αρκετή γεύση" συμπληρώνει. 

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 4

Επιβεβαιώνω αστραπιαία δοκιμάζοντας μία έξοχη γκιόζα, στιμαρισμένη στην εντέλεια και τηγανητή μόνο στο κάτω μέρος της γκιόζα με γλυκιά κολοκύθα, Αμαρέτο, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και μία εθιστική honey miso σος.

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 5

Δεν είναι όμως η μόνη πάστα εδώ, καθώς τη διαδέχεται το πιο 'εστιατορικό' πιάτο του μικρού αλλά περιεκτικού μενού: Τα μπουκατίνι με φρέσκο ζυμαρικό παρουσιάζει ταυτόχρονα street food 'αλητεία' και γκουρμέ υπόβαθρο. Βλέπεις, οι τρεις σάλτσες τους (ζωμός κότας, σος μπέικον με κρεμμύδι, μανιτάρι και πιπεριά και σάλτσα από τα κεφάλια της γαρίδας) δένουν με αγελαδινό βούτυρο σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπλεντάρισμα βαθιάς νοστιμιάς. Το χώμα από καμένο βούτυρο που προστίθεται στο φινάλε αφήνει τη δική του πινελιά.

Η γκιόζα στο εστιατόριο Hurry Up στο Κουκάκι
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Η pasta στο εστιατόριο Hurry Up στο Κουκάκι
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Κορύφωση με open sandwich με strip loin που ψήνεται άψογα (σε καμία των περιπτώσεων μην το ζητήσεις παραπάνω ψημένο από medium) σπιτική μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και καρότου, χειροποίητες πίκλες, συν ωμό Αρσενικό Νάξου τριμμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο, σε μία μπαγκέτα από ξινό προζύμι - custom παραγγελία από μικρό φούρνο της πόλης.

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 8

Streetfoodάδικο δίχως τηγανητές πατάτες δε γίνεται και ο Χάρης Μπονάνος φροντίζει να προμηθεύεται εκλεκτή πρώτη ύλη (και πάλι) από τη Νάξο. Τις πλαισιώνει είτε με μαρμελάδα ντομάτας, είτε με τσάτνεϊ πιπεριάς με κρέμα κράνμπερι, είτε μαγιονέζα-lime. 

Κάνεις όποιο pairing γουστάρεις με κρασιά του κτήματος Αποστολίδη (συν κάποιες έξυπνα επιλεγμένες νεοκοσμίτικες προτάσεις) και μπύρες Νύμφη και 608 (βρίσκεις την Pale Ale, προσεχώς έρχεται και η IPA).

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 9

Φεύγω με απωθημένα καθώς δεν πρόλαβα να τιμήσω το πολλά υποσχόμενο χοτ ντογκ με λουκάνικο προβατίνας σε ατμιστό πατατόψωμο, με τσιμιτσούρι, κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα τσίλι και το επιδόρπιο τιραμισού/τσιζκέικ  με σιρόπι καφέ που στήνεται α λα μινούτ.

Προσεχώς, στο 'Hurry Up' ετοιμάζονται ενδιαφέροντα πράγματα όπως events με οινοποιεία, ενώ σύντομα θα σερβίρονται (και) homemade σορμπέ (ροδάκινο, πεπόνι).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Hurryup.athens

Βεΐκου 34, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.