Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά © Λεωνίδας Τούμπανος

Πλησιάζοντας την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας της, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη τιμά το συνταγολόγιο της κουζίνας της Μπότας κατορθώνοντας να παραμένει κλασικό αλλά ταυτόχρονα ανά διαστήματα να ανανεώνεται. Αυτό σημαίνει ότι στο μενού βρίσκουμε κλασικά, γνώριμα -σε μυημένους και μη- πιάτα ιταλικής κουζίνας αλλά και νόστιμες φρεσκαρισμένες ρετσέτες, αρκετές από τις οποίες δεν είναι απαγορευτικές για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή νηστεύουν. 

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Την περίοδο λοιπόν της νηστείας θα καθίσετε αναπαυτικά στην κομψή του σάλα ή την όμορφη αυλή και θα απολαύσετε βαθιάς νοστιμιάς ορεκτικά και πιάτα ξεκινώντας από την μπρουσκέτα pomodoro, από χειροποίητη φοκάτσια, ντοματίνια κονφί, αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό. Τα μανιτάρια είναι αξία σταθερή και ιδιαίτερα δημοφιλή οπότε προτείνουμε να συνεχίσετε με τα "funghi misti”, δηλαδή ποικιλία μανιταριών σοτέ με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά. Από κυρίως, φτιάχνουν εξαιρετικό vegan μπιφτέκι, με νοστιμιά ζηλευτή ενώ, αφού βρίσκεστε σε τρατορία, ένα τουλάχιστον πιάτο ζυμαρικών δεν θα λείψει από το τραπέζι. Τη Σαρακοστή την τιμητική τους εδώ έχει η pasta θαλασσινών που συστήνεται ως "frutti di mare”, με τον ασυναγώνιστο συνδυασμό της γλύκας της φρέσκιας ντομάτας και του ιωδίου από διάφορα όστρακα. Μπορείτε βέβαια επίσης να ρωτήσετε φιλικό σέρβις για τις νηστίσιμες προτάσεις που έχουν διαθέσιμες και πάντοτε εκπλήσσουν ευχάριστα. 

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών του ελληνικού, ιταλικού αμπελώνα, αρκετά από τα οποία αρκετά σερβίρονται και σε ποτήρι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.