"Humain by Jul’s": Η Ίμπιζα ήρθε στο Μετς

Ο όμιλος εστιατορίων «Jul’s» που ξεκίνησε την πορεία του στην Ίμπιζα και του χρόνου επεκτείνεται στο Λονδίνο, απέκτησε έδρα στην Αθήνα. Πήραμε μια πρώτη γεύση από την ενδιαφέρουσα μοντέρνα κουζίνα του executive chef του ομίλου Χρήστου Φώτου και αναμεταδίδουμε.

humain1

"Door is open" ακούγεται από το κουδούνι και καθώς η πόρτα ανοίγει καταδύομαι στον σαν σπηλιά χώρο του ολοκαίνουργιου "Humain by Jul’s" που μόλις αφίχθηκε στο Μετς. Σκούρο μπλε στους τοίχους που παραμένουν σαγρέ, φθαρμένο σαν από τη θάλασσα ξύλο στο πάτωμα, κουρτίνες που θυμίζουν μεγάλα φύκια στα παράθυρα, αλλά και mix’n’match διάθεση στις στιλάτες καρέκλες και τα τραπέζια που μέσα τους έχουν ακανόνιστα κομμάτια από γρανίτη κομμένο στο χέρι δημιουργούν μια σχεδόν μυστηριακή ατμόσφαιρα για το μικρό αδερφάκι του εστιατορίου "Jul’s" που μας έρχεται με δυνατές περγαμηνές από την Ίμπιζα. 

humain2

Ο φωτισμός είναι γλυκός, οι μουσικές spiritual και το χωρίς αλκοόλ κοκτέιλ καλωσορίσματος με λάιμ, καφέ και δυόσμο εξαιρετικό, μαρτυρώντας μου πως ο Βασίλης Σγουρομάλλης και ο Δημήτρης Καραπάνος κάνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά πίσω από τη μπάρα του μαγαζιού, με προτάσεις που συνομιλούν διαρκώς με την κουζίνα. Η τελευταία είναι ανοικτή, πίσω από το μεγάλο τζάμι, κι έχει για μαέστρο της, όπως και στην Ίμπιζα, αλλά και από του χρόνου στο Λονδίνο, τον Κερκυραίο σεφ Χρήστο Φώτο. Οι γεύσεις του μοντέρνες, ελεύθερες, ενσωματώνουν ενίοτε ελληνικά στοιχεία και χωρίζονται στον λιτό κατάλογο κάτω από τις κατηγορίες λαχανικά, ψάρι και κρέας. 

humain3

Σε αυτήν την πρώτη γνωριμία μου μαζί του, εκτιμώ το απροσδόκητο των συνδυασμών στα πιάτα του όπως το εντοπίζω για παράδειγμα στα ρολάκια από λαβράκι που πλέουν σε μια θάλασσα από ζωμό μυδιών και τυλίγουν μέσα τους το απρόοπτο ζευγάρι αβοκάντο-τρούφα ή στο καψαλισμένο baby gem που λούζεται σε μια πλούσια σάλτσα από κεφίρ με λίγο χαβιάρι και πούδρα από αλλαντικό guanciale για μια έξτρα υφή. Το αριστοτεχνικά κομμένο ταρτάρ από Wagyu ακολουθεί σε μια πρώτη ανάγνωση την κλασική οδό ως προς τα καρυκεύματα όμως μετά μπαίνει στη γευστική εξίσωση ο εύστοχος μοντερνισμός της buttermilk σος με dashi που του ταιριάζει και το ελαφραίνει. 

humain4

Το γιουβετσάκι γαρίδας είναι από τα πλέον αβανταδόρικα πιάτα του καταλόγου και δικαίως κάνει καριέρα στην Ίμπιζα, καθώς η "οροφή" του από ψητές γαρίδες Κοιλάδας τυλιγμένες σε αφρό κουφοξυλιάς με κουμκουάτ ανοίγει για να σου αποκαλύψει ένα θαυμάσιο κριθαράκι με αρώματα εσπεριδοειδών που συνοδεύεται από χειροποίητο αλλαντικό γαρίδας. Από τα κρεατικά θα σταθώ στο τρυφερό αρνάκι που κάνει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τις υφές από λαγόχορτο και την ανοιχτή πίτα από τα ίδια υλικά που έχει για δορυφόρο, και λιγότερο στα χειροποίητα ζυμαρικά με μαύρο χοίρο που δεν έχουν ακόμα τη φινέτσα των υπόλοιπων πιάτων. Το γλυκό φινάλε δημιουργεί ιδιοχείρως ο Κρίτων Πουλής, που είναι πλέον ο executive pastry chef του ομίλου. Η ζεστή μους μαύρης σοκολάτας με σορμπέ σοκολάτας είναι ευγενική και φίνα, ενώ ο γάμος της τρούφας με παρμεζάνα, σμέουρα και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από τους πλέον πρωτότυπους και ευτυχισμένους της χρονιάς. 

Περισσότερες πληροφορίες

Humain by Jul's

Αρχιμήδους & Άγρας 43, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.