'Kiku' σε ιντριγκαδόρικο update

Νέα δυναμική μοιάζει να χτίζει το εμβληματικό εστιατορικό brand, στον φρέσκο χώρο της Ξενοκράτους.

Το ιαπωνικό εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι

'Εχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στην αθηναϊκή σκηνή το 'Kiku'. Πίσω στο 1993, όταν η πόλη βρισκόταν χιλιόμετρα πίσω γαστρονομικά σχετικά με αυτό που συμβαίνει τώρα, με τα high end γευστικά της στέκια να είναι σοβαρά περιορισμένα. Τότε ακριβώς όμως -εντελώς συμπτωματικά, την ίδια περίοδο με τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας, τους Χρυσούς Σκούφους- εμφανίστηκε το 'Kiku', στο Κολωνάκι. Σκοπός, να γνωρίσει αλλά και να μυηθεί το (όποιο) κοινό της πρωτεύουσας σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γευστικές κουλτούρες του πλανήτη, την ιαπωνική. Και τα κατάφερε.

Το εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι 6

Το εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι 2

'Kiku' σε όλα του

Τρεις δεκαετίες και κάτι ψιλά αργότερα, έχοντας περάσει και χτίσει πολλά, το 'Kiku' εξακολουθεί να συχνάζει στο Κολωνάκι. Από τον Οκτώβριο του 2022 το συναντά κανείς στον αριθμό 21 της οδού Ξενοκράτους, σε έναν σέξι χώρο dark κομψότητας, με αναφορές στην Άπω Ανατολή - φέρει την υπογραφή της Σίσσυς Φειδά. Παράλληλα, έχει ενταχθεί προσφάτως υπό την ομπρέλα του S-One Hospitality Group, που δεδομένα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη - κάτι που ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται (και) εδώ.

Προφανώς, η ιαπωνική γαστρονομική κουλτούρα είναι εκείνη που ορίζει το γευστικό προφίλ του, με τον Σεργκέι Οσίποφ να είναι εκείνος που κινεί τα πράγματα. Εξαιρετικό το τηγάνι σε καλαμαράκι karaage και γαρίδα tempura - το πρώτο ήταν πιο τσαχπίνικο γευστικά από τη δεύτερη.

Το εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι 10

Κοψίματα ακριβείας στα ωμά (highlight το λαβράκι usuzukuri), σπιρτόζικα τάκος τόσο με wagyu όσο και με βασιλικό καβούρι, σούσι που στέκεται ακριβώς στο ύψος του brand. Μου έλειψε μια ένταση παραπάνω στο ταρτάρ της γαρίδας Carabinero ενώ στο quail egg gunkan (με αυγό ορτυκιού) δεν επετεύχθη ποτέ το umamiσιο αποτέλεσμα που -φαντάζομαι- επεδίωκε η κουζίνα.

'Εξτρα πόντους για τη συνολική πριβέ εμπειρία του επάνω ορόφου, εκεί όπου οι άνθρωποι του 'Kiku' στήνουν ένα exclusive lounge με dining room και μπαρ. 

Το εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι 3

Το εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι 4

Το εστιατόριο Kiku στο Κολωνάκι 5

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Kiku

Ξενοκράτους 21, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Onuki': Το πρώτο εστιατόριο του 'The Ilisian' είναι εδώ

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/12/2025

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.