Η νέα φάση των "Feedελ"

Στην μετά Κουτσόπουλο εποχή, ο Χρήστος Γλωσσίδης οδηγεί την εξέλιξη των γεύσεων. Δοκιμάζουμε νέα πιάτα στο "Feedελ -Asador" της Γλυφάδας.

Feedελ

Ο σουρεάλ οπλαρχηγός Θεόδωρος Castro – κοτρώνης, αυτό το post graffiti που ενώνει  με λοξό χιούμορ το μπούστο της πασίγνωστης γκραβούρας του Κολοκοτρώνη με  το κεφάλι του Φιντέλ Κάστρο στο σκρατσαρισμένο σοβά είναι πάντα εκεί, αλλά ο εμπνευστής του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν μένει πια εδώ. Ο γνωστός Master chef έχει αποχωρήσει πριν πολύ λίγο από το "Feedελ", και ο Χρήστος Γλωσσίδης που τα τελευταία 3 χρόνια ήταν ουσιαστικά ο chef de cuisine του εστιατορίου έχει αναλάβει ως επικεφαλής σεφ και των δύο μαγαζιών του "Feedελ -Asador" της Γλυφάδας και του "Feedελ Urban" στο κέντρο της Αθήνας. Η νέα εποχή των δημοφιλών εστιατορίων σχεδιάζεται και υλοποιείται αυτή την περίοδο και στο φιλόξενο χειροποίητο σύμπαν του μαγαζιού στη  Γλύφαδα με την καλομανικιουραρισμένη διακοσμητική αγριάδα που έφαγα πρόσφατα, η διαμόρφωσή του νέου μενού έχει προχωρήσει πολύ συμπεριλαμβάνοντας και πιάτα ημέρας που δοκιμάζονται στο κοινό πριν ενταχθούν στο βασικό κορμό του καταλόγου. 

Feedελ

Υπογραμμίζω στο ξεκίνημα το πολύ νόστιμο προζυμένιο ψωμί που το φέρνουν με ωραίο βούτυρο πασπαλισμένο με πικάντικη πιπεριά. Η αφετηρία της κουζίνας είναι κατά βάση ελληνική παρουσιάζεται όμως με κάποιες τσαχπινιές που δεν αναιρούν το εγκάρδιο χαρακτήρα της. Να για παράδειγμα ο ταραμάς ενσωματώνει πετυχημένα στη δυναμική  θαλασσινή του γεύση την απαλότητα γλυκοπατάτας, με ταιριαστή αιχμηρότητα από φλούδα λεμονιού confit στολισμένος με κράκερ μελανιού σουπιάς (έπρεπε να είναι πιο τραγανό). Σερβίρει μια σαλάτα με παντζάρια δύο χρωμάτων ψημένων σε φούρνο josper αρτυμένα με θυμαρίσιο κράμπλ, τσαλαφούτι και απολαυστικό ξυδάτο ντρέσινγκ. Το τρυφερό μοσχαράκι ραγού έχει τη σφραγίδα του ελληνικού κοκκινιστού με κανέλα και σερβίρεται με κρέμα γραβιέρας και νιόκι.

Feedελ

Από τις πολύ ωραίες προτάσεις ή "τηγανιά" μανιταριών  παίζει με την ιδέα μανιτάρια και αυγά, μόνο που ο κρόκος μαγειρεύεται ξεχωριστά και το ασπράδι σκεπάζει το σύνολο σαν βελούδινος αφρός, μαζί με φρέσκια μυρωδάτη τρούφα. Ο τηγανητός μουσακάς ακούγεται ωραία ιδέα αλλά η έξυπνη τραγανή κρούστα του και ο γευστικός πρόβειος κιμάς δεν αρκούν για να αναπλάσουν την σοφιστικέ πικράδα της μελιτζάνας και το φράτο βελούδο της μπεσαμέλ. Αντιθέτως τα προσφάτως εξελιγμένα γιουβαρλάκια από γαρίδα και μπακαλιάρο είναι ένα γοητευτικό fusion ανάμεσα σε Ελλάδα και Ταϋλάνδη και σερβίρονται με μια εξαιρετική ξυνοπικάντικη σάλτσα πράσινου κάρυ μαζί με ακτινίδιο και φασολάκια. Ιδιαιτέρως  ενδιαφέροντα είναι επίσης: το καρπάτσιο από πολύ καλό φιλέτο με καπαρόμηλα, θυμάρι και σάλτσα αντσούγιας όπως και τα τραγανά πιροσκί με απαλό μοσχαρίσιο ταρτάρ αρτυμένο με κρόκο αυγού και μαγιονέζα σόγιας. Οι ωραίες ιδέες συνεχίζονται και στα επιδόρπια με: φινετσάτη καρυδόπιτα φτιαγμένη εξ ολοκλήρου με pecan, ελαφρώς καραμελωμένο βάσκικο κέικ σαν γαλατόπιτα, και μιλφέιγ με κρέμα φυστικιού και σορμπέ λεμόνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Feedέλ Asador

Αλ. Ζέρβα 24 & Κύπρου, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.