"Πιάτσα Καλαμάκι": Η πιο νόστιμη αθηναϊκή πιάτσα

Το street food της ελληνικής καρδιάς σε πλειάδα επιλογών με τυλιχτά και XL μερίδες ψητών είναι αυτό που χρειάζεσαι αμέσως μετά τη θεατρική σου έξοδο.

Πιάτσα Καλαμάκι

Λένε παραδοσιακά ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι και στο "Πιάτσα Καλαμάκι" το εν λόγω motto το παίρνουν πολύ σοβαρά. Με μια πρώτη ματιά στο εκτενές μενού καταλαβαίνεις ότι εδώ έχεις επιλογές και η γκάμα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη: περισσότερα από 100 τυλιχτά με 6 διαφορετικές πίτες, το περίφημο πιτσόγυρο Βόλου, μπουρί Θεσσαλονίκης, θρακόψωμο και πληθωρικές μερίδες για όλη την παρέα. Είναι στάση κομμένη και ραμμένη για τα νυχτερινά φαγοπότια μετά το θέατρο αφού όλο και κάπου κοντά σε κάποια θεατρική πιάτσα βρίσκεις ένα "Πιάτσα Καλαμάκι": στην Κυψέλη, τη Νέα Σμύρνη, την Ηλιούπολη, το Χαλάνδρι, την Καισαριανή, τον Πειραιά, το Αιγάλεω και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Παίρνοντάς τα από την αρχή, στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η ψητή φέτα μπουγιουρντί, το τυροπιτάρι Ευβοίας και τα μερακλίδικα λουκάνικα με πατάτες όμως έχουν μεριμνήσει και για τους χορτοφάγους με ένα αξιοζήλευτο vegetarian box που τα έχει όλα: κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, φαλάφελ, onion rings και πατάτες τηγανιτές. Πέρα από τα κλασικά αλείμματα, θα βρείτε και αρκετές σάλτσες, νηστίσιμες και μη, ενώ ακόμα και οι σαλάτες είναι εκτός πεπατημένης με τη ρόκα και ταλαγάνι ή μανούρι, τη ceasar’s γύρο κοτόπουλο (τη λες και γεύμα) ή τη σπανακοτυροπιτοσαλάτα.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Τα τυλιχτά δίνουν ρεσιτάλ ποικιλίας με τουλάχιστον 100 γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη, που περιλαμβάνουν επίσης αρκετές χορτοφαγικές προτάσεις. Σε 6 διαφορετικές
πίτες τυλίγουν από χοιρινό γύρο, κεμπάπ πολίτικο, πανσετάκι και κοτομπέικον μέχρι φαλάφελ, κοντοσούβλι, μπακαλιάρο πανέ και συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με κάθε λογής παρελκόμενα. Την τιμητική του έχει και ο περίφημος πιτσόγυρος με αφράτη ζύμη pinsa Romana, το πιο καθαρό "βρώμικο" που δεν είναι άλλο από το μπουρί Θεσσαλονίκης, burgers και o "πρωταθλητής του street food", το θρακόψωμο ενώ οι μερίδες XL συναγωνίζονται τις σκεπαστές και τα ψητά στα κάρβουνα για τους μερακλήδες της παρέας. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.