"La Linda": Φουρνίσματα αλά Ουρουγουάη στη Γλυφάδα

Από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας προσγειώθηκε μόλις το όμορφο, καινούργιο στέκι της Γλυφάδας. Πήραμε μια πρώτη, αχνιστή γεύση και αναμεταδίδουμε.

lalinda1

Όση ώρα περνώ στον ολοκαίνουργιο φούρνο και ζαχαροπλαστείο "La Linda" η ουρά, πότε μικρότερη πότε μεγαλύτερη, δεν σταματά να σχηματίζεται από πεινασμένους Γλυφαδιώτες που έρχονται να τσεκάρουν το νέο στέκι της περιοχής. Νέο είναι για εμάς βέβαια, γιατί η ιστορία του ξεκινά στην πραγματικότητα το 2011 στην παραθαλάσσια Punta del Este της μακρινής Ουρουγουάης, εκεί δηλαδή όπου η Isabella Acquilina δημιούργησε μαζί με τη μητέρα της το πρώτο και μοναδικό μέχρι πριν λίγες μέρες "La Linda" που έκανε όνομα αλλά και βραβεύτηκε για τα γλυκά και τα σπέσιαλ ψωμιά του. Η αγάπη της για τη θάλασσα αλλά και την Ελλάδα, όπου κατοικεί ο πατέρας της, είναι τα στοιχεία που την έκαναν να μεταφέρει τόσο τα μεν όσο και τα δε από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας, με συνέταιρό της τον Emmett Loughran. 

lalinda2

lalinda3

Ο χώρος, εντελώς λιτός και με το ανοιχτόχρωμο γυμνό τσιμέντο να επικρατεί, κατευθύνει το μάτι από τη μία στο μεγάλο, ορατό εργαστήριο, και από την άλλη στις βιτρίνες που εφοδιάζονται διαρκώς με φρέσκα καλούδια. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς τα τυπικά της Ουρουγουάης, σαν τα αφράτα κρουασανάκια bizcocho είτε με τυρί είτε με γλυκιά κρέμα, το μπισκοτογλυκό cocada σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια με καρύδα και dulce de leche, το σαν μιλφέιγ στην όψη rojel επίσης με dulce de leche και μαρέγκα, τα βουτήματα Alfajores, τα ελαφρώς γλασαρισμένα κρουασάν medialuna, τα πιτάκια empanadas, τα σπέσιαλ προζυμένια ψωμιά και πόσα ακόμα. 

Πλάι τους στέκουν ακόμα εδέσματα πιο οικεία όπως τα brownies, τα περίτεχνα στρογγυλά και μακρόστενα κέικ, οι πίτες με πράσο και μπρόκολο, τα δελεαστικά και πληθωρικά σάντουιτς, που καθένα έχει το δικό του ψωμί βάσης και ξεχωριστά υλικά, όπως η φοκάτσια με δύο ειδών pesto, μοτσαρέλα και μορταδέλα. Τα πάντα παρασκευάζονται εδώ από την αρχή, δεν χρησιμοποιούν τίποτα έτοιμο, στον αέρα πλανάται η μυρωδιά του πραγματικού βουτύρου, της κρέμας και του ζυμαριού και καθόλου εκείνη της τεχνητής γλύκας. 

lalinda4

Επικεφαλής όσων συμβαίνουν στο εργαστήριο είναι ο σεφ Ηλίας Κουραχάνης που εκπαιδεύτηκε στο "La Linda" της Ουρουγουάης αλλά κάνει και τις δικές του προτάσεις που ενσωματώνουν και ορισμένα ελληνικά προϊόντα. Προς το παρόν ο χώρος λειτουργεί με τη λογική του self service, και μπορείτε να καθίσετε είτε στα λίγα τραπέζια που βρίσκονται μέσα είτε σε εκείνα της αυλής που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες με λιακάδα. Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, θα υπάρχει ένας ειδικός κατάλογος για brunch και κατόπιν θα ενταχθεί στο παιχνίδι και ένα πιο εστιατορικό βραδινό μενού, που θα εστιάζει στα εκλεκτά κρεατικά και τα κρασιά από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. 

lalinda5

"La Linda", Κύπρου 13, Γλυφάδα, 2108949900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.