"La Linda": Φουρνίσματα αλά Ουρουγουάη στη Γλυφάδα

Από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας προσγειώθηκε μόλις το όμορφο, καινούργιο στέκι της Γλυφάδας. Πήραμε μια πρώτη, αχνιστή γεύση και αναμεταδίδουμε.

lalinda1

Όση ώρα περνώ στον ολοκαίνουργιο φούρνο και ζαχαροπλαστείο "La Linda" η ουρά, πότε μικρότερη πότε μεγαλύτερη, δεν σταματά να σχηματίζεται από πεινασμένους Γλυφαδιώτες που έρχονται να τσεκάρουν το νέο στέκι της περιοχής. Νέο είναι για εμάς βέβαια, γιατί η ιστορία του ξεκινά στην πραγματικότητα το 2011 στην παραθαλάσσια Punta del Este της μακρινής Ουρουγουάης, εκεί δηλαδή όπου η Isabella Acquilina δημιούργησε μαζί με τη μητέρα της το πρώτο και μοναδικό μέχρι πριν λίγες μέρες "La Linda" που έκανε όνομα αλλά και βραβεύτηκε για τα γλυκά και τα σπέσιαλ ψωμιά του. Η αγάπη της για τη θάλασσα αλλά και την Ελλάδα, όπου κατοικεί ο πατέρας της, είναι τα στοιχεία που την έκαναν να μεταφέρει τόσο τα μεν όσο και τα δε από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας, με συνέταιρό της τον Emmett Loughran. 

lalinda2

lalinda3

Ο χώρος, εντελώς λιτός και με το ανοιχτόχρωμο γυμνό τσιμέντο να επικρατεί, κατευθύνει το μάτι από τη μία στο μεγάλο, ορατό εργαστήριο, και από την άλλη στις βιτρίνες που εφοδιάζονται διαρκώς με φρέσκα καλούδια. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς τα τυπικά της Ουρουγουάης, σαν τα αφράτα κρουασανάκια bizcocho είτε με τυρί είτε με γλυκιά κρέμα, το μπισκοτογλυκό cocada σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια με καρύδα και dulce de leche, το σαν μιλφέιγ στην όψη rojel επίσης με dulce de leche και μαρέγκα, τα βουτήματα Alfajores, τα ελαφρώς γλασαρισμένα κρουασάν medialuna, τα πιτάκια empanadas, τα σπέσιαλ προζυμένια ψωμιά και πόσα ακόμα. 

Πλάι τους στέκουν ακόμα εδέσματα πιο οικεία όπως τα brownies, τα περίτεχνα στρογγυλά και μακρόστενα κέικ, οι πίτες με πράσο και μπρόκολο, τα δελεαστικά και πληθωρικά σάντουιτς, που καθένα έχει το δικό του ψωμί βάσης και ξεχωριστά υλικά, όπως η φοκάτσια με δύο ειδών pesto, μοτσαρέλα και μορταδέλα. Τα πάντα παρασκευάζονται εδώ από την αρχή, δεν χρησιμοποιούν τίποτα έτοιμο, στον αέρα πλανάται η μυρωδιά του πραγματικού βουτύρου, της κρέμας και του ζυμαριού και καθόλου εκείνη της τεχνητής γλύκας. 

lalinda4

Επικεφαλής όσων συμβαίνουν στο εργαστήριο είναι ο σεφ Ηλίας Κουραχάνης που εκπαιδεύτηκε στο "La Linda" της Ουρουγουάης αλλά κάνει και τις δικές του προτάσεις που ενσωματώνουν και ορισμένα ελληνικά προϊόντα. Προς το παρόν ο χώρος λειτουργεί με τη λογική του self service, και μπορείτε να καθίσετε είτε στα λίγα τραπέζια που βρίσκονται μέσα είτε σε εκείνα της αυλής που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες με λιακάδα. Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, θα υπάρχει ένας ειδικός κατάλογος για brunch και κατόπιν θα ενταχθεί στο παιχνίδι και ένα πιο εστιατορικό βραδινό μενού, που θα εστιάζει στα εκλεκτά κρεατικά και τα κρασιά από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. 

lalinda5

"La Linda", Κύπρου 13, Γλυφάδα, 2108949900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Λήμνος "κατεβαίνει" στην Αθήνα και πιάνει τραπέζι στον 'Τσίφτη'

Mια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στη γαστρονομία της Λήμνου, την Τρίτη 11 Νοεμβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.

Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.