Μετά το θέατρο πού; "Στο "Cupola"

Το ιταλικό εστιατόριο στο Παγκράτι, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις θεατρικές πιάτσες του κέντρου, κάτι που το καθιστά ιδανική πρόταση για γεύμα και ποτό μετά την τελευταία υπόκλιση.

Cupola

Το Παγκράτι είναι από τις αθηναϊκές γειτονιές που αγαπάμε αφού στα στενά του βρίσκουμε στέκια κλασικά ή πιο μοντέρνα και ανανεωμένα για κάθε γούστο και βαλάντιο. Το "Cupola”, είναι από τα σημεία αναφοράς της περιοχής αφού είναι ένα  δημιουργικό mix ‘n match φινέτσας, κλασικών αναφορών και δημιουργικού γαστρονομικού ταμπεραμέντου που σέβεται βαθιά την γευστική του βάση που μιλά άπταιστα ιταλικά. Στα ατού, το ότι η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά και στις θεατρικές πιάτσες οπότε το εν λόγω πόστο είναι και σαφής απάντηση στο ερώτημα "μετά το θέατρο πού;". 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola

Ο chef Τάσος Θεοτόκης ραφινάρει τις γεύσεις της Μπότας εμπλουτίζοντας το μενού με πιάτα που μεν έχουν τον αέρα του κλασικού, αγκαλιάζουν όμως με φρέσκια ματιά σύγχρονες στυλιστικές και γευστικές λεπτομέρειες. Antipasti όπως το vitello tonnato, με τρυφερό μοσχαρίσιο νουά, και τα arancini Bolognese προετοιμάζουν το έδαφος. Οι ζυγισμένα upgrated ιδέες του σεφ παίζουν σε μια πλούσια σειρά από προτάσεις φρέσκων ζυμαρικών που παρασκευάζονται εντός όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο αχινό, Prosecco και ξύσμα λεμονιού και οι φρέσκες Tagliatelle με Porcini, trifolata μανιταριών και Speck. Το risotto Cacio e pepe με καπνιστό χέλι μαρτυρά την αδυναμία του σεφ στην άριστη πρώτη ύλη ενώ το μιλανέζικο ossobuco είναι μια μικρή ωδή στην αξία της γευστικής απλότητας χαρίζοντας μακρά comfort επίγευση.

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ναπολιτάνικου ύφους ζυμάρι της πίτσας είναι η βάση μιας δυνατής γκάμας επιλογών με αψύ ή πιο ήπιο γευστικό χαρακτήρα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η piccante, με μοτσαρέλα, spianata piccante, γλυκιά gorgonzola, σάλτσα ντομάτας San Marzano και pecorino και η Amatriciana με καπνιστή πανσέτα, nduja, peperoncino και καραμελωμένα κρεμύδια. Ξεχωρίζει επίσης η "bresaola” με το ομώνυμο αλλαντικό, mozzarella di buffala και ντοματίνια πίκλα και στις "λευκές” η "tartufata” με την all time classic μακρά γεύση της τρούφας να γεμίζει τον ουρανίσκο. Οι μερίδες είναι χορταστικές, κάτι που ενδόμυχα προωθεί τη λογική του μοιράσματος ενώ την εμπειρία στρογγυλεύουν καλοφτιαγμένα επιδόρπια και κοκτέιλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Bottomless Brunch + Βeats" στο "Sebastian" του "Ace Hotel"

Από 1 Νοεμβρίου, κάθε Σαββατοκύριακο, το μπιστρό "Sebastian" στη Γλυφάδα μάς υποδέχεται για brunch, διαφορετικό όμως από τα συνηθισμένα.

24/10/2025

'Πλυτά': Το καθημερινό στέκι που ψάχναμε για αστεράτους μεζέδες

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο Πλυτά είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Δύο ταβέρνες, ένα μενού, για μια μόνο μέρα στην Αθήνα

Η Taverna Paris έρχεται από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου.

Στο BurntBone οι εκλεκτές κοπές έχουν τον πρώτο λόγο

Το καρνιβορικό στέκι της Αγίου Κωνσταντίνου μπορεί να περηφανεύεται για άρτια ψησίματα σε premium κρέατα.

Μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας δίνουν και φέτος ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Τα αγαπημένα εστιατόρια και μπαρ του George Calombaris στην Αθήνα

Ένας από τους διασημότερους Αυστραλούς σεφ έχει κυπριακές ρίζες και μεγάλη αγάπη για την πόλη. Ας δούμε τα μέρη που προτείνει στους followers του.