Μετά το θέατρο πού; "Στο "Cupola"

Το ιταλικό εστιατόριο στο Παγκράτι, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τις θεατρικές πιάτσες του κέντρου, κάτι που το καθιστά ιδανική πρόταση για γεύμα και ποτό μετά την τελευταία υπόκλιση.

Cupola

Το Παγκράτι είναι από τις αθηναϊκές γειτονιές που αγαπάμε αφού στα στενά του βρίσκουμε στέκια κλασικά ή πιο μοντέρνα και ανανεωμένα για κάθε γούστο και βαλάντιο. Το "Cupola”, είναι από τα σημεία αναφοράς της περιοχής αφού είναι ένα  δημιουργικό mix ‘n match φινέτσας, κλασικών αναφορών και δημιουργικού γαστρονομικού ταμπεραμέντου που σέβεται βαθιά την γευστική του βάση που μιλά άπταιστα ιταλικά. Στα ατού, το ότι η περιοχή βρίσκεται πολύ κοντά και στις θεατρικές πιάτσες οπότε το εν λόγω πόστο είναι και σαφής απάντηση στο ερώτημα "μετά το θέατρο πού;". 

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola

Ο chef Τάσος Θεοτόκης ραφινάρει τις γεύσεις της Μπότας εμπλουτίζοντας το μενού με πιάτα που μεν έχουν τον αέρα του κλασικού, αγκαλιάζουν όμως με φρέσκια ματιά σύγχρονες στυλιστικές και γευστικές λεπτομέρειες. Antipasti όπως το vitello tonnato, με τρυφερό μοσχαρίσιο νουά, και τα arancini Bolognese προετοιμάζουν το έδαφος. Οι ζυγισμένα upgrated ιδέες του σεφ παίζουν σε μια πλούσια σειρά από προτάσεις φρέσκων ζυμαρικών που παρασκευάζονται εντός όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο Μεσολογγίου, φρέσκο αχινό, Prosecco και ξύσμα λεμονιού και οι φρέσκες Tagliatelle με Porcini, trifolata μανιταριών και Speck. Το risotto Cacio e pepe με καπνιστό χέλι μαρτυρά την αδυναμία του σεφ στην άριστη πρώτη ύλη ενώ το μιλανέζικο ossobuco είναι μια μικρή ωδή στην αξία της γευστικής απλότητας χαρίζοντας μακρά comfort επίγευση.

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cupola
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το ναπολιτάνικου ύφους ζυμάρι της πίτσας είναι η βάση μιας δυνατής γκάμας επιλογών με αψύ ή πιο ήπιο γευστικό χαρακτήρα. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν η piccante, με μοτσαρέλα, spianata piccante, γλυκιά gorgonzola, σάλτσα ντομάτας San Marzano και pecorino και η Amatriciana με καπνιστή πανσέτα, nduja, peperoncino και καραμελωμένα κρεμύδια. Ξεχωρίζει επίσης η "bresaola” με το ομώνυμο αλλαντικό, mozzarella di buffala και ντοματίνια πίκλα και στις "λευκές” η "tartufata” με την all time classic μακρά γεύση της τρούφας να γεμίζει τον ουρανίσκο. Οι μερίδες είναι χορταστικές, κάτι που ενδόμυχα προωθεί τη λογική του μοιράσματος ενώ την εμπειρία στρογγυλεύουν καλοφτιαγμένα επιδόρπια και κοκτέιλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.