To "Wild Poppies" μόλις ξεφύτρωσε στη Σταδίου

Το πιο καινούργιο bar restaurant της πόλης είναι βαμμένο στο ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας και βαδίζει σε εξωτικά γευστικά μονοπάτια, με σεφ τον βραβευμένο Σπύρο Μαυροειδή. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

wildpoppies1

Η ταμπέλα που μόλις άναψε στη Σταδίου 7 γράφει πάνω "Wild Poppies" και με κατευθύνει να χωθώ ξανά στο βάθος της χαρακτηριστικής στοάς όπου κάποτε κατοικούσε το "Far East" του Συντάγματος, αργότερα το "Kitty Kat" και τα τελευταία χρόνια το "Dybbuk". Πρώτο βράδυ λειτουργίας όμως είναι ακόμα νωρίς, κι έτσι περιεργάζομαι σχεδόν μόνος το ολοκαίνουργιο αυτό bar restaurant που προέκυψε από την ένωση των δυνάμεων της παλαιάς και νεότερης γενιάς της οικογένειας Πιτσιλή ("Rock&Roll", "Balthazar", "Dopios") με την πολυπληθή ομάδα που μας έχει δώσει μαγαζιά-σουξέ σαν το "Poco a Poco" και το "Forte" του Κολωνακίου. 

wildpoppies2

Η μπάρα-πραγματική παγόδα που ακολουθεί το μαγαζί από την πρώτη εποχή του, παραμένει ασφαλώς -και ευτυχώς- στη θέση της, βαμμένη όμως πλέον σε ζωηρό πετρόλ χρώμα που προσφέρει ζεστασιά στο χώρο. Το ίδιο και το ζωηρό κόκκινο της παπαρούνας (αγγλιστί poppy) που σχεδόν κυριαρχεί, ντύνοντας τους περισσότερους τοίχους αλλά και τους βελούδινους καναπέδες σε στιλ λόντζας, που αγκαλιάζονται από αναπαυτικά βελούδινα πολυθρονάκια σε διάφορα γήινα χρώματα. Ο DJ, σε ρόλο "θεού" στο επίκεντρο του χώρου, ανεβάζει τη διάθεση με μουσική σε ένταση προς το υψηλό, αλλά η ποιότητα του ήχου είναι κρυστάλλινη και δεν δυσκολεύει την επικοινωνία. 

wildpoppies3

Η σχέση, τώρα, του βραβευμένου σεφ Σπύρου Μαυροειδή με τα αδέρφια Πιτσιλή πηγαίνει πίσω στο χρόνο, και ως εκ τούτου αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση να αναλάβει την κουζίνα του "Wild Poppies". Ο κατάλογος βαδίζει στα γνώριμα για εκείνον εξωτικά μονοπάτια, δένοντας την Ταϋλάνδη με την Κίνα και την Ιαπωνία σε ένα πανασιατικό fusion με γύρω στα 25 πιάτα που προορίζονται κατά κύριο λόγο για τη μέση του τραπεζιού. Χαίρομαι, ανάμεσα τους, την χλιαρή σαλάτα Nam Tok με πεντανόστιμο strip loin μοσχαριού, φύλλα shiso και κρεμμύδι, τα αφράτα bao buns με τραγανό κοτόπουλο, ταϋλανδέζικη sweet chili σος και πικάντικο λάχανο kimchi, το πρωτότυπο sushi roll με λαβράκι και φλογοβόλο katsuobushi που δροσίζεται γλυκά με ντομάτα και κινόα. 

wildpoppies4

Εκτιμώ τις καλοζυγισμένες εντάσεις, την εξωτική τους κάψα που καθόλου δεν ντρέπεται να εκδηλωθεί αλλά και την ωραία παρέα που κάνουν με τα signature κοκτέιλ που δημιουργεί ο bar manager Μάριος Μαρμαράς σε αρμονία με τις γεύσεις, όπως το πολύ καλό Sakura, που είναι ένα Martini σε perfect jap serve με ανάλαφρο χειροποίητο βερμούτ από σάκε. Την ώρα που φεύγω, το πιο καινούργιο μαγαζί της πόλης είναι κιόλας γεμάτο, σημάδι πως έχει φτιαχτεί με τα υλικά της επιτυχίας που οι δημιουργοί του γνωρίζουν καλά. 

"Wild Poppies", Σταδίου 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα, 2103233334. Τιμή: € 35 – 45.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/12/2025

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.

Το "Brisk" προτείνει ελληνική δημιουργική κουζίνα

Σοφιστικέ comfort dining με επτανησιακό χρώμα από τον chef patron Σπύρο Βαραγγούλη.