Στη 'Μπεμπέκα' για τα νέα της πιάτα

Η απολαυστική νεοταβέρνα του Χαλανδρίου προσθέτει κάποιες έξτρα αφορμές νοστιμιάς για να την επισκεφθείς.

Μπεμπέκα

Για περισσότερα από 10 χρόνια, η 'Μπεμπέκα' καταλαμβάνει μία από τις πιο χαρακτηριστικές όσο και όμορφες μονοκατοικίες του Χαλανδρίου και υπηρετεί μία ελληνική κουζίνα που πατά τόσο στο πεδίο της παράδοσης όσο και σε εκείνο του μοντέρνου. 

Το παλιό σπίτι στολίζεται με ωραίες λεπτομέρειες, έχει μωσαϊκά στο πάτωμα και χωρίζεται σε δωματιάκια που δημιουργούν γωνιές με άρωμα νοσταλγίας και αθωότητας. Μεζέδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, κρεατικά στη σχάρα και μαγειρευτά συνθέτουν ένα περιεκτικό μενού ενώ τα τραπεζάκια έξω στη λουλουδιασμένη αυλή με την πορτοκαλιά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, είναι από μόνα τους αφορμές για να βρεθείς μέχρι τον αριθμό 16 της Διονύσου.

Οι γευστικές αναζητήσεις της 'Μπεμπέκας' όμως δε σταματούν ποτέ και έτσι εμπλουτίζει τη γκάμα της με καινούρια πιάτα. Ακριβώς τέτοια είναι τα κοκκινιστά σαλιγκάρια, τα αρνίσια γλυκάδια λαδορίγανη, το λεμονάτο κουνέλι και οι κουνουπιδοκεφτέδες.

Σπεύσατε.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.