Top Notch 2023: Χρυσό φινάλε για τα 30 χρόνια των Χρυσών Σκούφων

Σε συνέχεια των απονομών των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας και των Χρυσών Σκούφων, η ανακοίνωση των τιμητικών διακρίσεων Top Notch έρχεται στις 2 Οκτωβρίου με ένα ανατρεπτικό πάρτι στο "Grand Hyatt Athens", που θα απογειώσει το εορταστικό κλίμα για τα 30ά γενέθλια του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της Ελλάδας.

Top Notch 2023

Οδεύουμε προς το φινάλε μιας χρονιάς ιδιαίτερα σημαδιακής για το "αθηνόραμα", καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την πρώτη εκείνη απονομή των Χρυσών Σκούφων το μακρινό 1994. Στην ειδική έκδοση που συνοδεύει το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας μπορείτε να βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα στη συναρπαστική πορεία του θεσμού και μαζί ένα πολυσέλιδο ρεπορτάζ μας με όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της 30ής απονομής των κορυφαίων γαστρονομικών βραβείων της χώρας. Όπως θα δείτε ξεφυλλίζοντάς το, ήταν μια βραδιά φορτισμένη με συναίσθημα και συγκίνηση, αφιερωμένη στους άριστους της εθνικής μας γαστρονομίας, στο πλαίσιο της οποίας δεν ανακοινώθηκαν όμως, όπως συνηθιζόταν άλλες φορές, οι τιμητικές διακρίσεις Top Notch. 

Οι διακρίσεις σε εκείνα δηλαδή τα εστιατόρια που βαθμολογούνται με 14,5/20 και πάνω, φλερτάροντας έντονα με την κατάκτηση ενός πολυπόθητου Χρυσού Σκούφου, θα έχουν φέτος μια βραδιά όλη δική τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2/10 στο ξενοδοχείο "Grand Hyatt Athens" και θα ολοκληρώσει με τον ιδανικό τρόπο τους εορτασμούς της σημαντικής αυτής επετείου του θεσμού. Και αυτό, καθώς πέρα από τους σεφ και τα εστιατόρια που διακρίνονται με Top Notch, καλεσμένοι θα είναι ακόμα όλοι οι βραβευμένοι στις απονομές των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας και των Χρυσών Σκούφων που προηγήθηκαν φέτος, εκλεκτά πρόσωπα από την τριαντάχρονη πορεία του θεσμού και, βεβαίως, προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου.

Η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερα εορταστική και θα θυμίζει περισσότερο ένα γαστρονομικό πάρτι, το οποίο θα ξεδιπλωθεί στους ολοκαίνουργιους και εξαιρετικούς χώρους του ξενοδοχείου, που το καθιστούν το μεγαλύτερο Grand Hyatt της Ευρώπης. Τη σκηνοθετική μπαγκέτα της βραδιάς θα κρατά ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που οδήγησε και την πρόσφατη απονομή των Χρυσών Σκούφων στην απόλυτη επιτυχία, με συνοδοιπόρους του αυτήν τη φορά τους εξαιρετικούς stand up κωμικούς Δημήτρη Μακαλιά και Γιάννη Σαρακατσάνη σε μια ανατρεπτική παρουσίαση. Οι Burger Project, που θα παίξουν ζωντανά, όπως και η DJ της βραδιάς Άννα Αναστασίου θα κρατήσουν το ηθικό ακμαίο ως αργά, ενώ δεν θα λείπει ασφαλώς ένα χορταστικό flashback με πολλά στιγμιότυπα από την ιστορία του θεσμού.

Και μιας και πάρτι χωρίς φαγητό δεν νοείται, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πέντε βραβευμένοι σεφ θα υποδέχονται τους προσκεκλημένους αυτοπροσώπως σε ισάριθμα γαστρονομικά σταντ. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Γιακαλή, Γιάννη Λιόκα, Μιχάλη Μάρθα, Ζαν Σαρλ Μεταγιέ και Γκίκα Ξενάκη, οι οποίοι θα εκφράσουν τη δημιουργικότητα και το προσωπικό μαγειρικό τους ύφος μέσα από υψηλού επιπέδου tapas-κομψοτεχνήματα. Αρωγός τους θα σταθεί επάξια ο έμπειρος executive chef του "Grand Hyatt Athens", Παναγιώτης Αναστασίου, και η μπριγκάντα του, διασφαλίζοντας ένα αποτέλεσμα αντάξιο των περιστάσεων.

Χορηγοί Top Notch 2023
S.Pellegrino - Acqua Panna
Kaiser
The Mart
Nespresso Professional
ΔΩΔΩΝΗ
Boutari
Flor de Caña

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.