"Mona Supper Club": Η Λέσχη Δείπνου του "Mona" επιστρέφει

Μετά την επιτυχία που γνώρισε τον Ιούνιο, το «Supper Club» του «Mona» επιστρέφει με ένα νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων στο χώρο του εστιατορίου του στο Μοναστηράκι.

Mona Supper Club

Εν συνεχεία των πετυχημένων θερινών sold-out δείπνων "Supper Club", που φιλοξένησαν σεφ οι οποίοι μαγείρεψαν για τους καλεσμένους κουζίνες της Ιταλίας, της Ταϊβάν και της Μέσης Ανατολής, τρεις σημαντικοί εκπρόσωποι της υψηλής γαστρονομίας παίρνουν τη σκυτάλη τη φθινοπωρινή σεζόν στο "Mona".

Supper Club

Με περιορισμένο αριθμό 50 θέσεων για κάθε βραδιά οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα από το Roof Garden του εστιατορίου ενώ θα ξεναγηθούν επίσης στους εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου, όπου εκτίθεται μια συλλογή έργων τέχνης και design διεθνών δημιουργών, τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση. To δείπνο θα συνοδεύεται από επιλεγμένα βιοδυναμικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και εισιτήρια είναι διαθέσιμα τόσο για το κοινό όσο και για τα μέλη του "House of Shila", τα οποία έχουν προνομιακή πρόσβαση στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις ιδιωτικές εκδηλώσεις. 

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου ο Osman Serdaroglou, ιδιοκτήτης και Ηead Chef του "Teruar Urla" στη Σμύρνη, που βρίσκεται σε μια περιοχή με αμπελώνες και αγροτόσπιτα, θα "αφηγηθεί τις δικές του "ιστορίες από το έδαφος" (stories from the soil) αντλώντας έμπνευση από την ιστορία της γης, σε γευστικούς συνδυασμούς τουρκικών και ιταλικών επιρροών. Ο Serdaroglou αποτυπώνει την εμπειρία του ως σεφ στα βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin εστιατόρια Torre del Saracino (Νάπολη) και La Madia (Σικελία) με έμπνευση από τα φρέσκα της εποχής. 

Supper Club

Τη σκυτάλη παίρνει στις 18 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Νικολακόπουλος με "ιστορίες βοτάνων και ωκεανού" (herbs & ocean tailes). Έχοντας προηγουμένως δουλέψει στο βραβευμένο με αστέρι Michelin "Oro" στο Όσλο, στο "Paradise By Way" στο Λονδίνο και ως executive chef στο πεντάστερο ξενοδοχείο "The Rooster", στην Αντίπαρο, ο συγγραφέας τριών βιβλίων και υποψήφιος για το "Εθνικό Βραβείο σεφ", θα δημιουργήσει ένα μενού με βάση το ψάρι που αντικατοπτρίζει το σκανδιναβικό και βρετανικό στυλ μαγειρικής του με έμφαση στα ελληνικά βότανα και ζυμώσεις.

Η"εκλεκιστική γευσιγνωσία" του ιταλικής καταγωγής Federico Vigano, σεφ με θητεία
δίπλα στους διάσημους σεφ Joël Robuchon, Pierre Gagnaire, Nobu και Christian Puglisi, και που πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής του "Maison Manesse" στη Ζυρίχη, θα κλείσει τον φθινοπωρινό κύκλο των δείπνων στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου.  Το μενού γευσιγνωσίας που θα παρουσιάσει συνδυάζει τις βασικότερες επιρροές του από τις κουζίνες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Σκανδιναβίας.

Supper Club

Στα επόμενα γαστρονομικά σχέδια του "Mona" είναι το "Cafe Society", ένα event που
συνδυάζει κοινωνικό get-together και brunch τις Κυριακές στο Living Room του ξενοδοχείου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου περιλαμβάνοντας ένα μενού βασισμένο στην μεσογειακή κουζίνα, με φυσικά κρασιά και συνοδευτικές μελωδίες. 

Κακουργοδικείου 4. Ψυρρή, 210 324 5804, 45€ -65€, houseofshila.com, mona-athens.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Ντράβαλος Μεζέ" είναι το μεζεδάδικο που έλειπε από τη Νάουσα της Πάρου

Κι όμως στο πιο τουριστικό σημείο της Πάρου, τη Νάουσα, μπορείς να φας τηγανητά μεζεδάκια όπως παλιά και, μάλιστα, σε προσιτές τιμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
22/09/2023

Piato

Έναν καινούργιο πόλο έλξης, έξω από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Ελούντας, δημιουργεί το πλήρως ανακαινισμένο εστιατόριο στην είσοδο του Αγίου Νικολάου. Ο έμπειρος σεφ Αλέξανδρος Κιουσάμπας προτείνει σύγχρονες ελληνικές γεύσεις με τονισμένο το κρητικό στοιχείο ως προς τις συνταγές και τα υλικά.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Aperitivo στο "Burratino"

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης. Μας καλεί στην αγαπημένη του αυλή, που βρίσκεται στο κέντρο, για spritz και φαγητό α λα Ιταλικά.

Η πολύ κομψή κουζίνα του Πέτρου Δήμα στο "Makris Athens"

Φιλοδοξεί να γίνει η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" και η κουζίνα του μυρίζει ήδη υψηλές διακρίσεις. Το νέο ρεστοράν του Πέτρου Δήμα και των Domes Resort στην Ερμού βλέπει Ακρόπολη, αρχαία Αγορά και Θησείο και στοχεύει ψηλά.

'Ήπειρος': Στου Γκύζη για κορυφαίο σουβλάκι

Μία πινέζα-προορισμός στον χάρτη της αστικής σουβλακοφαγίας, με γύρο που σκοτώνει.

Τα γευστικά νέα του φθινοπώρου: Αφίξεις, ανανεώσεις και προσεχώς στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

Καινούρια εστιατόρια που ήρθαν ή καταφθάνουν σύντομα, φρέσκα σενάρια που ήδη γράφονται και ηχηρές συνεργασίες δίνουν τον τόνο.

Κουζίνα χωρίς όρια στο "Alios Ilios Restaurant" στη Σαντορίνη

Με γαστρονομική φιλοσοφία εστιασμένη στην ανάδειξη των καλύτερων στοιχείων της ελληνικής ταυτότητας σε ένα έντεχνα παρουσιασμένο δημιουργικό concept, το εστιατόριο "Alios Ilios" αποτελεί μια σύγχρονη μεσογειακή εμπειρία για τον επισκέπτη.