"Mona Supper Club": Η Λέσχη Δείπνου του "Mona" επιστρέφει

Μετά την επιτυχία που γνώρισε τον Ιούνιο, το «Supper Club» του «Mona» επιστρέφει με ένα νέο πρόγραμμα pop-up γαστρονομικών εκδηλώσεων στο χώρο του εστιατορίου του στο Μοναστηράκι.

Mona Supper Club

Εν συνεχεία των πετυχημένων θερινών sold-out δείπνων "Supper Club", που φιλοξένησαν σεφ οι οποίοι μαγείρεψαν για τους καλεσμένους κουζίνες της Ιταλίας, της Ταϊβάν και της Μέσης Ανατολής, τρεις σημαντικοί εκπρόσωποι της υψηλής γαστρονομίας παίρνουν τη σκυτάλη τη φθινοπωρινή σεζόν στο "Mona".

Supper Club

Με περιορισμένο αριθμό 50 θέσεων για κάθε βραδιά οι συνδαιτυμόνες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα από το Roof Garden του εστιατορίου ενώ θα ξεναγηθούν επίσης στους εκθεσιακούς χώρους του ξενοδοχείου, όπου εκτίθεται μια συλλογή έργων τέχνης και design διεθνών δημιουργών, τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση. To δείπνο θα συνοδεύεται από επιλεγμένα βιοδυναμικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα και εισιτήρια είναι διαθέσιμα τόσο για το κοινό όσο και για τα μέλη του "House of Shila", τα οποία έχουν προνομιακή πρόσβαση στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις ιδιωτικές εκδηλώσεις. 

Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου ο Osman Serdaroglou, ιδιοκτήτης και Ηead Chef του "Teruar Urla" στη Σμύρνη, που βρίσκεται σε μια περιοχή με αμπελώνες και αγροτόσπιτα, θα "αφηγηθεί τις δικές του "ιστορίες από το έδαφος" (stories from the soil) αντλώντας έμπνευση από την ιστορία της γης, σε γευστικούς συνδυασμούς τουρκικών και ιταλικών επιρροών. Ο Serdaroglou αποτυπώνει την εμπειρία του ως σεφ στα βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin εστιατόρια Torre del Saracino (Νάπολη) και La Madia (Σικελία) με έμπνευση από τα φρέσκα της εποχής. 

Supper Club

Τη σκυτάλη παίρνει στις 18 Οκτωβρίου ο Ανδρέας Νικολακόπουλος με "ιστορίες βοτάνων και ωκεανού" (herbs & ocean tailes). Έχοντας προηγουμένως δουλέψει στο βραβευμένο με αστέρι Michelin "Oro" στο Όσλο, στο "Paradise By Way" στο Λονδίνο και ως executive chef στο πεντάστερο ξενοδοχείο "The Rooster", στην Αντίπαρο, ο συγγραφέας τριών βιβλίων και υποψήφιος για το "Εθνικό Βραβείο σεφ", θα δημιουργήσει ένα μενού με βάση το ψάρι που αντικατοπτρίζει το σκανδιναβικό και βρετανικό στυλ μαγειρικής του με έμφαση στα ελληνικά βότανα και ζυμώσεις.

Η"εκλεκιστική γευσιγνωσία" του ιταλικής καταγωγής Federico Vigano, σεφ με θητεία
δίπλα στους διάσημους σεφ Joël Robuchon, Pierre Gagnaire, Nobu και Christian Puglisi, και που πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής του "Maison Manesse" στη Ζυρίχη, θα κλείσει τον φθινοπωρινό κύκλο των δείπνων στις 31 Οκτωβρίου και την 1η Νοεμβρίου.  Το μενού γευσιγνωσίας που θα παρουσιάσει συνδυάζει τις βασικότερες επιρροές του από τις κουζίνες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και της Σκανδιναβίας.

Supper Club

Στα επόμενα γαστρονομικά σχέδια του "Mona" είναι το "Cafe Society", ένα event που
συνδυάζει κοινωνικό get-together και brunch τις Κυριακές στο Living Room του ξενοδοχείου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8 Οκτωβρίου περιλαμβάνοντας ένα μενού βασισμένο στην μεσογειακή κουζίνα, με φυσικά κρασιά και συνοδευτικές μελωδίες. 

Κακουργοδικείου 4. Ψυρρή, 210 324 5804, 45€ -65€, houseofshila.com, mona-athens.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.