Από τον Gordon Ramsay στο Θησείο: Νέος σεφ του "Retro Gastro Funky Taverna" ο Δημήτρης Μπαλαούρας

Αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα του σποτ της Ηρακλειδών.

Νέος σεφ του 'Retro Gastro Funky Taverna' ο Δημήτρης Μπαλαούρας

Για την κινητικότητα που παρατηρείται εσχάτως στην εξοχή της Ηρακλειδών έχεις διαβάσει πριν λίγο καιρό. Το "Retro Gastro Funky Taverna" είναι από εκείνα τα μέρη της γειτονιάς που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και αυτό ακριβώς κάνει και τώρα, με νέο πια σεφ τον Δημήτρη Μπαλαούρα

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλαούρας

Ο 35χρονος μάγειρας, έχοντας θητεύσει σε κουζίνες όπως αυτή του "NJV Athens Plaza" και της "Παλιάς Αγοράς", στη Φιλοθέη, διαθέτει στο βιογραφικό του ένα σημαντικό, 4ετές, πέρασμα από τις κουζίνες των "Lords of the Manor" (που το 'τρέχει' ο στενός συνεργάτης του δημοφιλή Βρετανού σεφ και εστιάτορα Gordon Ramsay, Charles Smith) και "Hare And Hounds" στα Κότσγουολντς της Αγγλίας (όπου συνεργάστηκε με τον Dean Toon). 

Νέος σεφ του

Νέος σεφ του

Στην κουζίνα του "Retro Gastro Funky Taverna" θα διατηρηθεί λοιπόν η ίδια φιλοσοφία που βασίζεται στην ελληνική παράδοση και την ποιοτική πρώτη ύλη αλλά θα εμπλουτιστεί με περισσότερες τεχνικές και twists. Κάτι που ίσως δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα συνδυαστικά με το αλέγρο vibe του χώρου και την πολύ ενδιαφέρουσα οινική συλλογή που ανανεώνεται διαρκώς από τον αεικίνητο Ανδρεά Σμυρλή-Λιακατά. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Retro Gastro Funky Taverna

Ηρακλειδών 19, Θησείο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
22/10/2025

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

Το πρώτο Athens Asian Food Festival έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κυψέλη

Γεύσεις και εμπειρίες από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη, μαζί με DJ sets καταφθάνουν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και μάλιστα με δωρεάν είσοδο.