Από τον Gordon Ramsay στο Θησείο: Νέος σεφ του "Retro Gastro Funky Taverna" ο Δημήτρης Μπαλαούρας

Αλλαγή σκυτάλης στην κουζίνα του σποτ της Ηρακλειδών.

Νέος σεφ του 'Retro Gastro Funky Taverna' ο Δημήτρης Μπαλαούρας

Για την κινητικότητα που παρατηρείται εσχάτως στην εξοχή της Ηρακλειδών έχεις διαβάσει πριν λίγο καιρό. Το "Retro Gastro Funky Taverna" είναι από εκείνα τα μέρη της γειτονιάς που βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και αυτό ακριβώς κάνει και τώρα, με νέο πια σεφ τον Δημήτρη Μπαλαούρα

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλαούρας

Ο 35χρονος μάγειρας, έχοντας θητεύσει σε κουζίνες όπως αυτή του "NJV Athens Plaza" και της "Παλιάς Αγοράς", στη Φιλοθέη, διαθέτει στο βιογραφικό του ένα σημαντικό, 4ετές, πέρασμα από τις κουζίνες των "Lords of the Manor" (που το 'τρέχει' ο στενός συνεργάτης του δημοφιλή Βρετανού σεφ και εστιάτορα Gordon Ramsay, Charles Smith) και "Hare And Hounds" στα Κότσγουολντς της Αγγλίας (όπου συνεργάστηκε με τον Dean Toon). 

Νέος σεφ του

Νέος σεφ του

Στην κουζίνα του "Retro Gastro Funky Taverna" θα διατηρηθεί λοιπόν η ίδια φιλοσοφία που βασίζεται στην ελληνική παράδοση και την ποιοτική πρώτη ύλη αλλά θα εμπλουτιστεί με περισσότερες τεχνικές και twists. Κάτι που ίσως δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα συνδυαστικά με το αλέγρο vibe του χώρου και την πολύ ενδιαφέρουσα οινική συλλογή που ανανεώνεται διαρκώς από τον αεικίνητο Ανδρεά Σμυρλή-Λιακατά. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Retro Gastro Funky Taverna

Ηρακλειδών 19, Θησείο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/12/2025

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.