Η νέα εποχή του "Izakaya"

Το γνωστό στέκι ιαπωνικής fusion κουζίνας άλλαξε πόστο και επανήλθε ανανεωμένο.

Izakaya

Το "Izakaya", ένα από τα πιο γνωστά στέκια ιαπωνικής fusion κουζίνας, που μετρά 7 χρόνια παρουσίας στην κολωνακιώτικη γαστρονομική πιάτσα, μεταφέρθηκε πρόσφατα σε ένα κομψό διατηρητέο κτίριο στη Λουκιανού, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του σε νέο πόστο. 

Izakaya

Η κουλτούρα της χώρας των χρυσάνθεμων είναι η έμπνευση του σχεδιασμού της σάλας του bar-restaurant, που επιμελήθηκε η "GJP Design & Construction" με κυρίαρχα χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και στοιχεία ιαπωνικού design όπου το μπαμπού δένει αρμονικά με μάρμαρο, ξύλο και γυαλί. Σε πρώτο πλάνο στο βάθος η ανοιχτή κουζίνα και το raw bar με την ομάδα των μαγείρων σε εγρήγορση ενώ οι παρέες απολαμβάνουν στην μπάρα με τα αναπαυτικά stools ή σε ωραίες γωνιές, φαγητό και ποτό σε χαλαρό mood με μουσικές σε υψηλά ντεσιμπέλ. Οι Γιάννης Μωράκης, Πέτρος και Πάτροκλος Πιτσιλής, Πέτρος Απαλάκης και ο Μιχάλης Ανδρούτσος, με οικοδεσπότη τον αλέγκρο Γιώργο Μακρυγιάννη και manager τον Μίμη 'Άρεφ ποντάρουν σε ένα ανανεωμένο πλάνο ολοκληρωμένης πρότασης εξόδου που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη γαστρονομία. 

Izakaya

Τα ηνία στην κουζίνα κρατά ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης που, μαζί με τον head chef Θοδωρή Κουσαθανά σχεδίασαν ένα μενού που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ιαπωνικών fusion προτάσεων με επιρροές από τη Λατινική Αμερική. Η robata που ψήνει μια επιλεγμένη γκάμα κοπών με ιαπωνική μπριγκέτα, εδώ έχει ενεργό ρόλο ενώ στο μενού παίζουν γευστικές βερσιόν από ζεστά ορεκτικά, ωμά και signature rolls. Τα ταρτάκια από τραγανό gyoza skin με γουακαμόλε και "μαδημένο" king crab που μαρινάρουν με koshu δίνουν καλή πάσα στην ευχάριστη αψάδα και comfort στρογγυλάδα της tuna maguro salad με noodles από φαγόπυρο, tataki τόνου, μανιτάρια enoki και ντρέσινγκ από miso με ponzu, που μπορεί να λέγεται "κρύα σαλάτα" και να προτείνεται στη λογική της σαλάτας, όμως είναι απολαυστική και ως κυρίως. Το carpaccio φαγκρί με τσίλι και dressing από passion fruit και grape fruit είναι ενδεικτικό παράδειγμα της βαρύτητας που δίνουν στα ωμά, όπως και το λαυράκι tiradito -που συνήθως φτιάχνουν με ιαπωνικό μαγιάτικο- με dressing πίκλας jalapeño και αυγά σολομού που του ταιριάζουν πολύ. Από rolls, το dragon roll με καψαλισμένο χέλι, σολομό και πικάντικη μαγιονέζα σε μετρημένη ποσότητα, και το ceviche roll με μαριναρισμένο λαυράκι, ζητούν pairing με την μπάρα ενώ από τα κυρίως, η Wagyu flap φτάνει με τα αρώματα του ιαπωνικού κάρβουνου σωστά ψημένη συνοδεία πικάντικης σάλτσας μοσχαριού και σάλτσας από εσαλότ και miso. 

Izakaya

Η μπάρα έχει ενδιαφέρον και τη λίστα των κοκτέιλ υπογράφει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος με παραλλαγές κλασικών αλλά και προτάσεις με εντάσεις και προφίλ προσαρμοσμένα στο ύφος και τις γεύσεις των πιάτων. Αξιόλογη και η λίστα των κρασιών, που περιλαμβάνει 80 και πλέον ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, την οποία έχει επιμεληθεί ο Μίμης 'Άρεφ όπως και τη μικρή γκάμα επιλογών σάκε.

(+) Oι αρμονίες στα pairings είναι ενδεικτικές της άψογης συνεργασίας κουζίνας και μπάρας.
(-) Αν περιοριστούν ελαφρά οι υψηλές οξύτητες σε κάποια πιάτα θα αναδειχτεί ακόμα καλύτερα η άριστη πρώτη ύλη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.

Στα 'ψηλά' της Ακαδημίας, τρως μία από τις τοπ ιαπωνικές κουζίνες της Αθήνας

Η δημιουργικότητα του ταλαντούχου σεφ Δημήτρη Κότσαλη στρέφει τα φώτα στο εστιατόριο Nyx, στα 'ορεινά' του ξενοδοχείου Academias.