Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Εστιατόρια Φωτογραφία πιάτου κινητό

Εμείς κάναμε το κομμάτι μας: η κριτική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων σάρωσε όλη την καλοκαιρινή Ελλάδα από το Αιγαίο ως το Ιόνιο κι από εκεί πίσω στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες, όπου οι γευσιγνώστες του αθηνοράματος ανακαλύψαμε καινούρια εστιατόρια, απολαύσαμε κλασικές ταβέρνες και γνωρίσαμε φρέσκα πρόσωπα, που εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το πολυποίκιλο γαστρονομικό πρόσωπο μιας ολοένα νοστιμότερης χώρας.

Τώρα, κι όσο στο ραντάρ μας μπαίνουν οι ορεινοί προορισμοί και οι μεγάλες πόλεις από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως την ηπειρωτική Ελλάδα, έρχεται η δική σας σειρά να τσεκάρετε τους καρπούς τον κόπων μας και να… συμπληρώσετε τα κενά. Πώς; Με τις δικές σας ψήφους για το Βραβείο Κοινού!

Το πρώτο μέρος των υποψηφιοτήτων για τους Χρυσούς Σκούφους 2023 , τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία της χώρας, έχει ήδη δημοσιευτεί. Η λίστα περιλαμβάνει τα γευστικά spots που κάνουν την Ελλάδα ένα εστιατορικό ψηφιδωτό σπουδαίο πλούτου, και θα εμπλουτίζεται συνέχεια ως το τέλος του χρόνου. Όμως, ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα;
Αξιολογήστε, βαθμολογήστε και βραβεύστε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, συμμετέχοντας ενεργά και με την υπογραφή σας, γιατί για άλλη μια χρονιά, το Βραβείο Κοινού θα απονεμηθεί στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας που θα αναδειχθεί μέσα από τις δικές σας ψήφους. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι και ενεργοί, παρακολουθήστε τις υποψηφιότητες και συμπληρώστε την ειδική φόρμα.

Εκτός από τη δυνατότητα να αναδείξετε το δικό σας αγαπημένο εστιατόριο, η συμμετοχή στην ψηφοφορία του Βραβείου Κοινού σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε ένα από τα παρακάτω δώρα: 
- Ένας νικητής θα κερδίσει μία πρόσκληση για δύο άτομα για την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων του 2023 
- Ένας νικητής μαζί με τον/την συνοδό του θα κερδίσει την δυνατότητα να συνοδεύσει τη γευσιγνωστική επιτροπή σε εστιατόριο προς αξιολόγηση και βαθμολόγηση από τα υποψήφια προς βράβευση. 
- Δύο νικητές θα απολαύσουν ένα δείπνο για δύο άτομα σε δύο βραβευμένα εστιατόρια.

* Οι τυχεροί συμμετέχοντες θα αναδειχθούν με κλήρωση, ενώ απαγορεύεται αυστηρά σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και σεφ να ψηφίζουν για τα εστιατόρια τους. Δυνατότητα αξιολόγησης για κάθε εστιατόριο δίνεται μόνο μία φορά. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.