Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Εστιατόρια Φωτογραφία πιάτου κινητό

Εμείς κάναμε το κομμάτι μας: η κριτική επιτροπή των Χρυσών Σκούφων σάρωσε όλη την καλοκαιρινή Ελλάδα από το Αιγαίο ως το Ιόνιο κι από εκεί πίσω στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τις Σποράδες, όπου οι γευσιγνώστες του αθηνοράματος ανακαλύψαμε καινούρια εστιατόρια, απολαύσαμε κλασικές ταβέρνες και γνωρίσαμε φρέσκα πρόσωπα, που εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο το πολυποίκιλο γαστρονομικό πρόσωπο μιας ολοένα νοστιμότερης χώρας.

Τώρα, κι όσο στο ραντάρ μας μπαίνουν οι ορεινοί προορισμοί και οι μεγάλες πόλεις από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως την ηπειρωτική Ελλάδα, έρχεται η δική σας σειρά να τσεκάρετε τους καρπούς τον κόπων μας και να… συμπληρώσετε τα κενά. Πώς; Με τις δικές σας ψήφους για το Βραβείο Κοινού!

Το πρώτο μέρος των υποψηφιοτήτων για τους Χρυσούς Σκούφους 2023 , τα κορυφαία γαστρονομικά βραβεία της χώρας, έχει ήδη δημοσιευτεί. Η λίστα περιλαμβάνει τα γευστικά spots που κάνουν την Ελλάδα ένα εστιατορικό ψηφιδωτό σπουδαίο πλούτου, και θα εμπλουτίζεται συνέχεια ως το τέλος του χρόνου. Όμως, ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα;
Αξιολογήστε, βαθμολογήστε και βραβεύστε τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, συμμετέχοντας ενεργά και με την υπογραφή σας, γιατί για άλλη μια χρονιά, το Βραβείο Κοινού θα απονεμηθεί στο καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας που θα αναδειχθεί μέσα από τις δικές σας ψήφους. Μείνετε, λοιπόν, συντονισμένοι και ενεργοί, παρακολουθήστε τις υποψηφιότητες και συμπληρώστε την ειδική φόρμα.

Εκτός από τη δυνατότητα να αναδείξετε το δικό σας αγαπημένο εστιατόριο, η συμμετοχή στην ψηφοφορία του Βραβείου Κοινού σας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσετε ένα από τα παρακάτω δώρα: 
- Ένας νικητής θα κερδίσει μία πρόσκληση για δύο άτομα για την τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων του 2023 
- Ένας νικητής μαζί με τον/την συνοδό του θα κερδίσει την δυνατότητα να συνοδεύσει τη γευσιγνωστική επιτροπή σε εστιατόριο προς αξιολόγηση και βαθμολόγηση από τα υποψήφια προς βράβευση. 
- Δύο νικητές θα απολαύσουν ένα δείπνο για δύο άτομα σε δύο βραβευμένα εστιατόρια.

* Οι τυχεροί συμμετέχοντες θα αναδειχθούν με κλήρωση, ενώ απαγορεύεται αυστηρά σε ιδιοκτήτες εστιατορίων και σεφ να ψηφίζουν για τα εστιατόρια τους. Δυνατότητα αξιολόγησης για κάθε εστιατόριο δίνεται μόνο μία φορά. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.