"Kuzina" με νέο πρόσωπο

Ο Άρης Τσανακλίδης φρεσκάρει το δημοφιλές σποτ με premium ελαιόλαδα και ένα πολύ ενδιαφέρον degustation μενού.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022

Ήδη από το "έμπα" του μαγαζιού, αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως κάτι έχει αλλάξει στο "Kuzina". Βλέπεις, στο δημοφιλές εστιατόριο του Θησείου φυσά αέρας ανανέωσης, αρχής γενομένης από τον περασμένο Μάιο. Τότε, μετά από εβδομάδες διαφοροποιήσεων στο χώρο και το μενού του, το γευστικό spot που φέρει τη σφραγίδα του Άρη Τσανακλίδη (για 17η συνεχή χρονιά στο πόστο του) αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, λανσάροντας το φρέσκο του πρόσωπο αλλά διατηρώντας ατόφιες τις μαγειρικές αρχές του.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 1

Ο χώρος του έχει εμπλουτιστεί με φρέσκιες πινελιές: Η χρωματική παλέτα αναβαθμίστηκε με γήινες αποχρώσεις, η ανοιχτή κουζίνα απλώθηκε ακόμη περισσότερο, η μεγάλη μπάρα εκσυγχρονίστηκε και τα ολοκαίνουρια ξύλινα τραπεζοκαθίσματα προσαρμόστηκαν στη σάλα. Εκείνο που δεν πρόκειται -και δε χρειάζεται- να διαφοροποιηθεί είναι η μοναδική αίσθηση της δημοφιλούς ταράτσας, που καταφέρνει και εμπλουτίζει τη γαστρονομική εμπειρία εδώ με ένα από τα πιο προνομιακά backgrounds της Αθήνας, συν τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη και τον ναό του Ηφαίστου.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 2

Στο καθαρά πρακτικό σκέλος, δηλαδή στο κομμάτι του φαγητού, ο σεφ Τσανακλίδης πατά γερά στις βάσεις της μαγειρικής του φιλοσοφίας, βαδίζοντας στο τερέν της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με την προσθήκη μπόλικων fusion στοιχείων - κάτι που ο ίδιος συνήθιζε να κάνει πολύ πριν αυτό γίνει cool.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 5

Πέρα από τις προτάσεις της κάρτας, που κρατά μερικά από τα διαχρονικά best sellers του εστιατορίου όπως η σαλονικιώτικη σαλάτα, οι λουκουμάδες με μους φέτας και το rib eye, ο επισκέπτης έχει πλέον τη δυνατότητα επιλογής ενός degustation μενού 7 σταδίων (για πρώτη φορά στη γευστική διαδρομή του "Kuzina" - σερβίρεται αποκλειστικά στην ταράτσα), στην τιμή των €90.

Η αφετηρία κάθε γεύματος μάλιστα σηματοδοτείται με μία ακόμη νέα ιδέα: Μαζί με το καλοφτιαγμένο, ολόδικό τους ψωμί, υπάρχει η δυνατότητα olive oil tasting, με εξαιρετικά ελαιόλαδα από κάθε (ελαιοπαραγωγική) γωνιά της Ελλάδας. Μετά από αυτό, πιάτα σαν το ταρτάρ σολομού με μπρικ, το λαβράκι με vinsanto και miso και τα υπόλοιπα της λίστας, είναι δεδομένο πως θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Δοκιμάζεις οπωσδήποτε

Ριζότο

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 4

Πουρές φρέσκου αρακά, σπαράγγια, μπισκ από καραβίδες, μπλε καβούρι από τη βόρεια Ελλάδα και ένα έξοχα χυλωμένο ρύζι δίνουν ένα ιδιαίτερο ριζότο.

Χτένια

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 6

Ολόφρεσκα και σοταρισμένα σε βούτυρο, αγκαλιάζονται από μία γλυκιά κρέμα καλαμποκιού και μία φινετσάτη beurre blanc λουίζας και μοσχολέμονου.

Αρνί

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 3

Ξεχωρίζει μέσα στην απλότητά του: Το καρέ από αρνάκι γάλακτος μαρινάρεται σε μουστάρδα, θυμάρι, λεμόνι και ελαιόλαδο, σερβιρισμένο με ένα εθιστικό ποντιακό κους κους, φόρο τιμής του σεφ στην καταγωγή του.

+ Πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και απροσδόκητα καλή κάρτα με cocktails
- H έντονη σάλτσα με miso και vinsanto γίνεται περισσότερο παρεμβατική στο λαβράκι απ' ότι θα θέλαμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.