"Kuzina" με νέο πρόσωπο

Ο Άρης Τσανακλίδης φρεσκάρει το δημοφιλές σποτ με premium ελαιόλαδα και ένα πολύ ενδιαφέρον degustation μενού.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022

Ήδη από το "έμπα" του μαγαζιού, αντιλαμβάνεσαι αμέσως πως κάτι έχει αλλάξει στο "Kuzina". Βλέπεις, στο δημοφιλές εστιατόριο του Θησείου φυσά αέρας ανανέωσης, αρχής γενομένης από τον περασμένο Μάιο. Τότε, μετά από εβδομάδες διαφοροποιήσεων στο χώρο και το μενού του, το γευστικό spot που φέρει τη σφραγίδα του Άρη Τσανακλίδη (για 17η συνεχή χρονιά στο πόστο του) αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, λανσάροντας το φρέσκο του πρόσωπο αλλά διατηρώντας ατόφιες τις μαγειρικές αρχές του.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 1

Ο χώρος του έχει εμπλουτιστεί με φρέσκιες πινελιές: Η χρωματική παλέτα αναβαθμίστηκε με γήινες αποχρώσεις, η ανοιχτή κουζίνα απλώθηκε ακόμη περισσότερο, η μεγάλη μπάρα εκσυγχρονίστηκε και τα ολοκαίνουρια ξύλινα τραπεζοκαθίσματα προσαρμόστηκαν στη σάλα. Εκείνο που δεν πρόκειται -και δε χρειάζεται- να διαφοροποιηθεί είναι η μοναδική αίσθηση της δημοφιλούς ταράτσας, που καταφέρνει και εμπλουτίζει τη γαστρονομική εμπειρία εδώ με ένα από τα πιο προνομιακά backgrounds της Αθήνας, συν τη μοναδική θέα στην Ακρόπολη και τον ναό του Ηφαίστου.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 2

Στο καθαρά πρακτικό σκέλος, δηλαδή στο κομμάτι του φαγητού, ο σεφ Τσανακλίδης πατά γερά στις βάσεις της μαγειρικής του φιλοσοφίας, βαδίζοντας στο τερέν της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με την προσθήκη μπόλικων fusion στοιχείων - κάτι που ο ίδιος συνήθιζε να κάνει πολύ πριν αυτό γίνει cool.

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 5

Πέρα από τις προτάσεις της κάρτας, που κρατά μερικά από τα διαχρονικά best sellers του εστιατορίου όπως η σαλονικιώτικη σαλάτα, οι λουκουμάδες με μους φέτας και το rib eye, ο επισκέπτης έχει πλέον τη δυνατότητα επιλογής ενός degustation μενού 7 σταδίων (για πρώτη φορά στη γευστική διαδρομή του "Kuzina" - σερβίρεται αποκλειστικά στην ταράτσα), στην τιμή των €90.

Η αφετηρία κάθε γεύματος μάλιστα σηματοδοτείται με μία ακόμη νέα ιδέα: Μαζί με το καλοφτιαγμένο, ολόδικό τους ψωμί, υπάρχει η δυνατότητα olive oil tasting, με εξαιρετικά ελαιόλαδα από κάθε (ελαιοπαραγωγική) γωνιά της Ελλάδας. Μετά από αυτό, πιάτα σαν το ταρτάρ σολομού με μπρικ, το λαβράκι με vinsanto και miso και τα υπόλοιπα της λίστας, είναι δεδομένο πως θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

Δοκιμάζεις οπωσδήποτε

Ριζότο

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 4

Πουρές φρέσκου αρακά, σπαράγγια, μπισκ από καραβίδες, μπλε καβούρι από τη βόρεια Ελλάδα και ένα έξοχα χυλωμένο ρύζι δίνουν ένα ιδιαίτερο ριζότο.

Χτένια

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 6

Ολόφρεσκα και σοταρισμένα σε βούτυρο, αγκαλιάζονται από μία γλυκιά κρέμα καλαμποκιού και μία φινετσάτη beurre blanc λουίζας και μοσχολέμονου.

Αρνί

Kuzina Θησείο νέο μενού και χώρος 2022 3

Ξεχωρίζει μέσα στην απλότητά του: Το καρέ από αρνάκι γάλακτος μαρινάρεται σε μουστάρδα, θυμάρι, λεμόνι και ελαιόλαδο, σερβιρισμένο με ένα εθιστικό ποντιακό κους κους, φόρο τιμής του σεφ στην καταγωγή του.

+ Πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών και απροσδόκητα καλή κάρτα με cocktails
- H έντονη σάλτσα με miso και vinsanto γίνεται περισσότερο παρεμβατική στο λαβράκι απ' ότι θα θέλαμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.