''Το Καλκάνι'': Εκλεκτή ψαροφαγία στα Ιλίσια

Στο πάρκο Βραζιλίας, οι λάτρεις του ψαριού έχουν το διαχρονικό στέκι τους που έχει μυήσει πολλές γενιές στην εκλεκτή ψαροφαγία.

Καλκάνι

Στο πολυσύχναστο πάρκο Βραζιλίας, μια ανερχόμενη γευστική γειτονιά επί της Μιχαλακοπούλου, οι λάτρεις του ψαριού έχουν το διαχρονικό στέκι τους που έχει μυήσει πολλές γενιές στην εκλεκτή ψαροφαγία. Στο "Καλκάνι", η αφοσίωση στην παράδοση, με ρίζες από Ιόνιο και Αιγαίο, αλλά και με σύγχρονες πινελιές επιβάλλουν την "εμμονή" στις αγνές πρώτες ύλες. Καθημερινή παραλαβή από την αγορά, τσιπούρες με ελάχιστο λίπος που έχουν διαλεχτεί πολύ προσεκτικά και ποικιλία ψαρικών συνθέτουν μια εκλεκτή πρόταση.

Το καλκάνι

Στο μενού θα βρείτε από σαργούς, λυθρίνια και γλώσσες μέχρι φαγκρί και αιγινήτικο μπαρμπούνι, όλα σωστά ψημένα και φιλεταρισμένα, ενώ η σούπα βελουτέ από μπακαλιάρο και καραβίδα δεν είναι τυχαία το "καμάρι" του μαγαζιού, που κρύβει μυστικά μισού αιώνα από πίσω του. Προτείνεται ανεπιφύλακτα η λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών, με ιταλικά ζυμαρικά, γαρίδες, καραβίδες, μύδια, γυαλιστερές και "φινίρισμα" από αστεροειδή γλυκάνισο. Συνοδεύουμε με ούζο αποστάγματος, επιλεγμένα κρασιά ή, για τους λάτρεις της μπίρας, ελληνικές ετικέτες lager.    

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.