''Το Καλκάνι'': Εκλεκτή ψαροφαγία στα Ιλίσια

Στο πάρκο Βραζιλίας, οι λάτρεις του ψαριού έχουν το διαχρονικό στέκι τους που έχει μυήσει πολλές γενιές στην εκλεκτή ψαροφαγία.

Καλκάνι

Στο πολυσύχναστο πάρκο Βραζιλίας, μια ανερχόμενη γευστική γειτονιά επί της Μιχαλακοπούλου, οι λάτρεις του ψαριού έχουν το διαχρονικό στέκι τους που έχει μυήσει πολλές γενιές στην εκλεκτή ψαροφαγία. Στο "Καλκάνι", η αφοσίωση στην παράδοση, με ρίζες από Ιόνιο και Αιγαίο, αλλά και με σύγχρονες πινελιές επιβάλλουν την "εμμονή" στις αγνές πρώτες ύλες. Καθημερινή παραλαβή από την αγορά, τσιπούρες με ελάχιστο λίπος που έχουν διαλεχτεί πολύ προσεκτικά και ποικιλία ψαρικών συνθέτουν μια εκλεκτή πρόταση.

Το καλκάνι

Στο μενού θα βρείτε από σαργούς, λυθρίνια και γλώσσες μέχρι φαγκρί και αιγινήτικο μπαρμπούνι, όλα σωστά ψημένα και φιλεταρισμένα, ενώ η σούπα βελουτέ από μπακαλιάρο και καραβίδα δεν είναι τυχαία το "καμάρι" του μαγαζιού, που κρύβει μυστικά μισού αιώνα από πίσω του. Προτείνεται ανεπιφύλακτα η λαχταριστή μακαρονάδα θαλασσινών, με ιταλικά ζυμαρικά, γαρίδες, καραβίδες, μύδια, γυαλιστερές και "φινίρισμα" από αστεροειδή γλυκάνισο. Συνοδεύουμε με ούζο αποστάγματος, επιλεγμένα κρασιά ή, για τους λάτρεις της μπίρας, ελληνικές ετικέτες lager.    

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ
02/02/2023

Στο "Balthazar" (και) για το "Penthouse"

Νέος χώρος στο δημοφιλές bar restaurant της Τσόχα αλλά και ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο project για τη νεότερη γενιά της οικογένειας Πιτσιλή.

Ξεκινά η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibiion

Το προσεχές Σάββατο ανοίγει τις πύλες της η γνωστή έκθεση τροφίμων και ποτών.

Tasty Awards '23. Ποια είναι τα αγαπημένα ελληνικά εστιατόρια της πόλης;

Τα εστιατόρια όπου οι chefs εφαρμόζουν μαγειρικά μυστικά και τεχνικές ανεβάζοντας την ελληνική κουζίνα σε άλλο επίπεδο.

Τι μαγειρεύεις πάλι, Ηλία Σκουλά;

Μία κουβέντα με τον προβοκάτορα σεφ πάνω από τα πιάτα του "Ananias Rotisserie".

O Άρης Σκλαβενίτης είναι ο Καλύτερος Οινοχόος για το 2023

Θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων, μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας, που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I).

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.