''Trattoria Μαρίκα'': Από την Ιταλία με νοστιμιά

Ένα ταξίδι μέχρι την Ιταλία μέσω Χαλανδρίου.

Μαρίκα

Ίσως αυτό το ταξίδι στη "γείτονα" που δεν προλάβατε ακόμα να κάνετε, μπορείτε να το ξεκινήσετε από το Χαλάνδρι και από τις όμορφες γεύσεις της Ιταλίας που θα απολαύσετε στον πανέμορφο ανθισμένο κήπο, γεμάτο λουλούδια και δέντρα, της trattoria "Μαρίκα", που λειτουργεί όλη μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Εδώ, στο δροσερό σκηνικό στο πίσω μέρος μιας καλοφτιαγμένης μονοκατοικίας, θα νιώσετε τη γευστική φροντίδα της "Μαρίκας" να σας αγκαλιάζει με comfort food ιταλικής κουζίνας και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.

Μαρίκα

Από το πρωί με brunch και αποκλειστικά ιταλικό καφέ και panini, ομελέτα με μανιτάρια και τρούφα ή bambolini, δηλαδή ζυμαρένια λουκουμαδάκια με ρικότα και λιωμένη σοκολάτα. Για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, οι επιλογές είναι πολλές.

Μαρικα

Ξεκινήστε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με πεπόνι, αμύγδαλο και βινεγκρέτ μελιού, giardiniera με ιταλικό καυτερό τουρσί ανάμεικτων λαχανικών και δροσερή καλοκαιρινή ντοματόσουπα με κρέμα ρικότα και σχοινόπρασο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού έχουν τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα λαχταριστά ραβιολίνι με τυριά και την αυθεντική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντσιάλε, αλλά και τουλάχιστον μία από τις πεντανόστιμες πίτσες με χειροποίητο ζυμάρι, όπως την πίτσα Bianca με καπνιστή πανσέτα, ρικότα και φρέσκα μανιτάρια.

Μαρίκα

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε γλυκό ριζότο Αμαρέτο ή να κα κάνετε μια γλυκιά βόλτα στην Τοσκάνη με την ομώνυμη μους σοκολάτας, χειροποίητες μαρέγκες, αλμυρή καραμέλα, μασκαρπόνε, ροζ πιπέρι και φυλλα δυόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρίκα

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.