Τα 150 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με το OAD

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ALCHEMIST ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ @Alchemist

Το "Alchemist" της Κοπεγχάγης ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στην Ευρώπη από το Opinionated About Dining, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ετήσια λίστα του OAD συγκεντρώνει τα 100+ κορυφαία εστιατόρια της Γηραιάς Ηπείρου, όπως αυτά προκύπτουν από χιλιάδες ψήφους έμπειρων ψηφοφόρων. 

Το γαστρονομικό ινστιτούτου του Rasmus Munk, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία, χωρισμένη σε 5 διαφορετικά στάδια και χώρους, συνδυάζοντας την τέχνη, το δράμα, τη μουσική, τη διέγερση των αισθήσεων και την οπτική τεχνολογία, με τα πιάτα -εκτός των άλλων- να "μεταφέρουν" έντονα πολιτικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, που εκτείνονται από τη ρύπανση του περιβάλλοντος μέχρι την παιδική εργασία και τη δωρεά οργάνων.

Στη δέυτερη θέση υπάρχει το "Frantzén" της Στοκχόλμης και στην τρίτη το "Etxebarri" στο Axpe της Ισπανίας. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τα "Schloss Schauenstein" (Fürstenau, Ελβετία) και "Bagá" (Jaén, Ισπανία) - οι 4 πρώτες θέσεις δεν παρουσίασαν μάλιστ καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με την αντίστοιχη λίστα της περασμένης σεζόν. 

"Το να λαμβάνω αυτό το βραβείο για δεύτερη συνεχή χρόνια είναι η απόδειξη πως η φιλοδοξία μας να αναπτύσσουμε συνεχώς το εστιατόριο, έχει καρποφορήσει. Δείχνει επίσης ότι είναι δυνατή η συγχώνευση των κόσμων της γαστρονομίας και της τέχνης, χωρίς συμβιβασμούς" ανέφερε σχετικά ο ίδιος ο Munk. 

> Διάβασε ακόμη: Το "Alchemist" στην Κοπεγχάγη στέλνει σε άλλη διάσταση το fine dining

Η αρχική λίστα του Opinionated About Dining περιλαμβάνει αρχικά 150 εστιατόρια. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στην Ισπανία, με 39 εκπροσώπους, με την Ιταλία να παρουσιάζει 20, την Γαλλία 16 και την Δανία 15. Εκτός από αυτά, υπάρχουν αρκετά ακόμη σαν HR (Highly Recommended) και R (Recommended). Στις 2 υποκατηγορίες συναντάμε και ελληνικά εστιατόρια: Στην πρώτη τα "Delta" και "Hytra" και στη δεύτερη το "CTC".

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
10/05/2024

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.