Τα 150 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης σύμφωνα με το OAD

ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ALCHEMIST ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ @Alchemist

Το "Alchemist" της Κοπεγχάγης ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο στην Ευρώπη από το Opinionated About Dining, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η ετήσια λίστα του OAD συγκεντρώνει τα 100+ κορυφαία εστιατόρια της Γηραιάς Ηπείρου, όπως αυτά προκύπτουν από χιλιάδες ψήφους έμπειρων ψηφοφόρων. 

Το γαστρονομικό ινστιτούτου του Rasmus Munk, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία, χωρισμένη σε 5 διαφορετικά στάδια και χώρους, συνδυάζοντας την τέχνη, το δράμα, τη μουσική, τη διέγερση των αισθήσεων και την οπτική τεχνολογία, με τα πιάτα -εκτός των άλλων- να "μεταφέρουν" έντονα πολιτικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, που εκτείνονται από τη ρύπανση του περιβάλλοντος μέχρι την παιδική εργασία και τη δωρεά οργάνων.

Στη δέυτερη θέση υπάρχει το "Frantzén" της Στοκχόλμης και στην τρίτη το "Etxebarri" στο Axpe της Ισπανίας. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τα "Schloss Schauenstein" (Fürstenau, Ελβετία) και "Bagá" (Jaén, Ισπανία) - οι 4 πρώτες θέσεις δεν παρουσίασαν μάλιστ καμία απολύτως αλλαγή σε σχέση με την αντίστοιχη λίστα της περασμένης σεζόν. 

"Το να λαμβάνω αυτό το βραβείο για δεύτερη συνεχή χρόνια είναι η απόδειξη πως η φιλοδοξία μας να αναπτύσσουμε συνεχώς το εστιατόριο, έχει καρποφορήσει. Δείχνει επίσης ότι είναι δυνατή η συγχώνευση των κόσμων της γαστρονομίας και της τέχνης, χωρίς συμβιβασμούς" ανέφερε σχετικά ο ίδιος ο Munk. 

> Διάβασε ακόμη: Το "Alchemist" στην Κοπεγχάγη στέλνει σε άλλη διάσταση το fine dining

Η αρχική λίστα του Opinionated About Dining περιλαμβάνει αρχικά 150 εστιατόρια. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στην Ισπανία, με 39 εκπροσώπους, με την Ιταλία να παρουσιάζει 20, την Γαλλία 16 και την Δανία 15. Εκτός από αυτά, υπάρχουν αρκετά ακόμη σαν HR (Highly Recommended) και R (Recommended). Στις 2 υποκατηγορίες συναντάμε και ελληνικά εστιατόρια: Στην πρώτη τα "Delta" και "Hytra" και στη δεύτερη το "CTC".

Μπορείς να δεις αναλυτικά τη λίστα εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/08/2022

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.