"Lucinda": Για πίτσα στον Χολαργό

Μία ενδιαφέρουσα εκδοχή του πιθανότατα δημοφιλέστερου comfort food, με τρεις δυνατές υπογραφές, σε ένα μέρος που έχεις βρεθεί ξανά.

Lucinda πίτσα Χολαργός

'Φωτεινή', 'φωτισμένη'. Το "Lucinda" είναι ένα όνομα που στην Ιταλία συνηθίζουν να δίνουν στα κορίτσια που γεννιούνται την αυγή και αυτό ακριβώς επιλέχθηκε για την πολυσυζητημένη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της πιτσαρία στον Χολαργό - άνοιξε στα τέλη Μαΐου. Μάλιστα, αυτό συνέβη σε έναν χώρο που δημιουργεί μεγάλη οικειότητα στους foodies, εκείνον του (πρωην πια) Juicy Grill. 

Έχεις ξαναβρεθεί εδώ

Lucinda πίτσα Χολαργός 2

Γιατί κέντρισε το ενδιαφέρον αρχικά η "Lucinda"; Βλέπεις, φέρει την υπογραφή τριών σημαντικών εκπροσώπων της αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής: Ο Αντώνης Δρακουλαράκος του "Sushimou", ο Κυριάκος Λιοδάκης του "Granello" και o Δημοσθένης Κουβαράκης του "Juicy Grill", διαθέτοντας εντελώς διαφορετικό γευστικό προφίλ ο καθένας, ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να παρουσιάσουν στο κοινό του Χολαργού -και σίγουρα όχι μόνο σε αυτό- μία φρέσκια και διαφορετική εκδοχή του πιθανότατα δημοφιλέστερου comfort food.

Lucinda πίτσα Χολαργός 1

Πριν φτάσεις όμως εκεί και αφού βρεις θέση στη feelgood αυλή με τα λευκά καθίσματα, αξίζουν σίγουρα της προσοχής σου τα ορεκτικά, στην πλειοψηφία τους κλασικές ιταλικές συνταγές με προσεγμένα και μετρημένα twists, ώστε να υπάρχει άποψη στο πιάτο αλλά να μην αλλοιώνεται ο χαρακτήρας. Για παράδειγμα, στο vitello tonnato χρησιμοποιείται μία μαγιονέζα με ταραμά, ενώ η αντίστοιχη του carpaccio περιέχει πάστα λεμονιού.

Lucinda πίτσα Χολαργός 6

Lucinda πίτσα Χολαργός 8

Επίσης, όπου απαιτείται τυρί ωρίμανσης, η παρμεζάνα έχει αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από την αξιόλογη rezzana του Ιδρύματος Τοσίτσα. Τα καλοτηγανισμένα arancini ragu (με πολύ νόστιμο και μαλακό μοσχάρι νουά και πρόβειο γιαούρτι) είναι από τα starters που έχουν κάτι να πουν, λίγο πριν ασχοληθείς με τα 'βαριά χαρτιά'.

Πίτσα, περίπου, ναπολιτάνικη

Στο μενού δε θα μπορούσε λοιπόν παρά να κυριαρχεί η πίτσα, με το ζυμάρι να θυμίζει μεν ναπολιτάνικη αλλά να μη διστάζει να ξεφύγει από εκεί. Ο χαρακτηρισμός 'ναπολιτάνικη παραλλαγή' της ταιριάζει καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση διαθέτει πολύ ωραία κυψέλωση και ένα ιδανικά τραγανό έξω/μαλακό μέσα κορνιτσιόνε, ενώ φτάνει στο peak της γεύσης της όταν φαγωθεί εντός των πρώτων λεπτών από τη στιγμή που θα βγει από το φούρνο. Από τις επιλογές που ξεχωρίζουν είναι η Melanzane, η πρώτη πίτσα που ο Κυριάκος Λιοδάκης σκέφτηκε όταν ξεκίνησε να δημιουργεί το μενού.

Lucinda πίτσα Χολαργός 3

Πρόκειται για μία έξυπνη version όπου τα (vegetarian) παπουτσάκια προσαρμόζονται σε πίτσα, με τη μελιτζάνα, το τραγανό κρεμμύδι και το combo τυριών (πεκορίνο, παρμεζάνα, ξύγαλο κρέμα) να λειτουργούν ωραία συνδυαστικά με το ζυμάρι.

Ένα από τα best sellers είναι και η τελευταία από τις πιτσο-προτάσεις που μπήκαν στην κάρτα, μετά από παρότρυνση του Δημοσθένη Κουβαράκη: Μία πληθωρική και πικάντικη Pepperoni από ό,τι φαίνεται πάντοτε χρειάζεται. 

Lucinda πίτσα Χολαργός 7

Lucinda πίτσα Χολαργός 4

Στο "Lucinda" υπάρχει μία μικρή λίστα cocktails -5 επιλογών- που ο υπογράφει ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης (που γνωρίζεις από το "The Clumsies"), με το Lucinda's Kiss (Aperol, φράουλα, γκρέιπφρουτ σόδα) να λειτουργεί αρκετά καλά στο pairing με οποιαδήποτε πίτσα. Τέλος, αξίζουν μερικά extra credits για την παρουσία των αναψυκτικών Galvanina στον κατάλογο. 


Info

Κεραμεικού 2, Χολαργός
Τηλ. 210 6564035

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.