Πάσχα με ιδιαίτερα μενού στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Σε πασχαλινούς ρυθμούς συντονίζονται μεγάλα αθηναϊκά ξενοδοχεία, προσφέροντας σε όσους παραμείνουν στην πόλη ξεχωριστά μενού για το βράδυ της Ανάστασης και το λαμπριάτικο γεύμα.

Gbroofgarden

Μεγάλη Βρεταννία

Μαγική η θέα και η ατμόσφαιρα στο "GB Roof Garden", στον όγδοο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος, όπου θα σερβιριστούν τα εορταστικά γεύματα των ημερών. Για το βράδυ της Ανάστασης ο βραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης προτείνει ένα ειδικό μενού που περιλαμβάνει μαγειρίτσα, τρυφερό αρνάκι στο φούρνο και άλλα εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα (€ 87 κατ΄άτομο), ενώ την Κυριακή του Πάσχα το εστιατόριο θα θυμίζει όπως πάντα μια παραδοσιακή "αυλή" στην καρδιά της πόλης με οβελία στη σούβλα αλλά και έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ φορτωμένο με εκλεκτά εδέσματα (€ 94 κατ’άτομο). 

Stgeorgelycabettus

St. George Lycabettus

Στον Λυκαβηττό το Άγιο Φως κατεβαίνει ατμοσφαιρικά από τον Αη Γιώργη, η συνέχεια ωστόσο περιλαμβάνει "ανάβαση" στα ψηλά του πολυτελούς ξενοδοχείου St. George Lycabettus με τελικό προορισμό το εστιατόριο "La Suite Lounge" που προσφέρει ένα μοναδικό και βραβευμένο πανόραμα σε ολόκληρη την πόλης. Το ειδικό μενού για το βράδυ της Ανάστασης περιλαμβάνει από μαγειρίτσα παραδοσιακή ή με μανιτάρια και αρνάκι φρικασέ μέχρι κατσικάκι σε αμπελόφυλλα και αρνάκι αντικριστό (€ 48 κατ΄άτομο), ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα στηθεί ένας πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις (48 κατ’άτομο) την ίδια στιγμή που ειδικοί παιδαγωγοί θα απασχολούν τα πιτσιρίκια με δημιουργικό παιχνίδι και δώρα. 

fourseasons

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 

Πασχαλιά πάνω στη θάλασσα, και πιο συγκεκριμένα στην "Ταβέρνα 37" εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, προτείνει το εμβληματικό ξενοδοχείο στον κόλπο του Αστέρα. Ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Καρίνος έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο πλούσιο μενού για το μεσημέρι της Κυριακής (€ 135 κατ’άτομο), που ξεκινά ανάμεσα σε άλλα με ορεκτικά στην "παραμάνα" και στη συνέχεια χαράσσει πλώρη για τα κλασικά και αγαπημένα του Πάσχα όπως το τρυφερό αρνάκι στη σούβλα και το κοκορέτσι. Σπιτικός μπακλαβάς με φιστίκι, εκμέκ κανταΐφι, και μωσαϊκό σοκολάτας με παγωτό βανίλια θα γράψουν ταιριαστό φινάλε, ενώ δεν θα λείπουν τα απαραίτητα κόκκινα αυγά και η ζωντανή μουσική.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
05/11/2025

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.