Στο "Forget About It" ξεχνάς τι μέρα είναι

Το νέο γευστικό στέκι των Βριλησίων μειξάρει πίτσα και cocktails, αλλά και ευρηματικά bar bites σε έναν μικρό αλλά μέγα χώρο, που δονείται από καλοκαιρινό mood ακόμη και σε μια από τις πιο κρύες βραδιές του Μαρτίου.

Forget About It Athens

Νέον φώτα, industrial αισθητική, scandi φινιρίσματα και μια εντυπωσιακά φωτισμένη κάβα πλάι στον φούρνο που καψαλίζει τα ζυμάρια, συνθέτουν την εικόνα του νέου pizza bar της πλατείας Ελευθερίας στα Βριλήσσια, αλλά και το mood ενός spot που ανακατεύει ιδανικές ποσότητες καλοκαιρινής αύρας και συνοικιακής οικειότητας, για να συγκεντρώσει στη μεγάλη μπάρα και το μακρύ μοναστηριακό του τραπέζι ένα ερεθιστικό mix n match κόσμου, με τη νεανική ενέργεια να κυριαρχεί, αλλά και καλοβαλμένες παρέες στα δεύτερα –άντα τους να νοστιμίζουν το μείγμα.

Forget About It Athens

Καλοκαιρινοί ήχοι που ξεχύνονται από ένα εξαιρετικής ποιότητας ηχοσύστημα, γεμίζουν το χώρο με μια ανάσα φρεσκάδας που προδιαθέτει για σοβαρή party δυναμική, είναι όμως ακόμη απολαυστικότερη στις χαμηλές εντάσεις που την πετυχαίνουμε εμείς, αυτό το παγωμένο απόγευμα Τετάρτης, όπου με λιγότερες από 10 μέρες λειτουργίας πάνω του, είσαι τυχερός αν βρεις σκαμπό χωρίς κράτηση.

Βέβαια, μάλλον δεν έχει σημασία ποια μέρα της εβδομάδας θα έρθεις εδώ, αφού "καθημερινά μετά τις 11 η ένταση ανεβαίνει και η πίτσα τρώγεται στο όρθιο", ανάμεσα στα χορευτικά πήγαινε-έλα του κόσμου, όπως μαθαίνουμε. Εμείς πάντως προλαβαίνουμε να την φάμε καθιστοί, και μάλιστα σε mini εκδοχή, με μια τριλογία από pizette να προσγειώνεται μπρος μας, μοσχοβολώντας φρεσκοφουρνισμένο καψάλισμα. Το ζυμαράκι τους λεπτό και με ωραίο μασούλισμα, είναι σκεπασμένο με κρέμα τρούφας, φρέσκα μανιτάρια, δεντρολίβανο και μοτσαρέλα στην Tartufo Bianca, την πιο μυρωδάτη απ’ τις τρεις, και με ρικότα, taleggio, gorgonzola και παρμεζάνα στην Quattro Formaggi, με θυμαρίσιο μέλι να σιγοντάρει ντελικάτα τα παντρέματα εντάσεων, αλλά και ολόκληρους κόκκους από τραγανό ροζ πιπέρι να δίνουν αιχμηρό σκέρτσο σε κάθε δάγκωμα. Παρά την αδυναμία μου για τις λευκές πίτσες, πάντως, η ντοματένια σαλτσούλα της Prosciutto, με λεπτοκομμένο αλλαντικό, baby ρόκα και μοτσαρέλα, με έκανε να αλλαξοπιστίσω, με την ευγενική ένταση και τη ντελικάτη φρουτάδα που της κληροδοτούν τα ντοματίνια San Marzano που έχει για βάση της.

Forget About It Athens

Η πίτσα, που έχει την υπογραφή του Αλμπέρτο Τέτο Σιμιλήδη και ταιριάζει χάρμα με τα καλοβαλμένα cocktails που έχει συνθέσει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (οι δυο τους κρύβονται και πίσω από τα pairings του "Odori" στο Κέντρο), είναι βέβαια βασίλισσα στο μενού του "Forget About It", όμως και τα bar bites που ετοιμάζει η κουζίνα, είναι άξιοι υπασπιστές. Τα τραγανά spaghecini (σαν τα arancini, αλλά με τηγανισμένο σπαγκέτι στη θέση του ριζότο), που έρχονται με κρέμα τρούφας και πεκορίνο Sardo, φέρνουν λιχούδικο fun στο τραπέζι, ενώ οι κροκέτες τηγανητής πίτσας (σκεφτείτε τα σαν αλμυρά doughnuts, αλλά με πιο μαστιχωτό δάγκωμα) έχουν τη δική τους comfort φάση. Από τον μικρό κατάλογο ζυμαρικών, που περιλαμβάνει επίσης pacherri με pesto και παπαρδέλες Bolognese, τα linguini carbonara ξεχωρίζουν για το ωραίο δέσιμο της σάλτσας με τις ορεκτικές εντάσεις σε αυγό και παρμεζάνα, και το απολαυστικό δάγκωμα στο άριστα καραμελωμένο guanciale – λίγο πιο νωρίς να είχε βγει το ζυμαρικό, και θα είχαμε ανταλλάξει όρκους αφοσίωσης…

Forget About It Athens

(+) Καλοβαλμένα cocktails, ευρηματικά και νόστιμα toppings στις σωστά δουλεμένες πίτσες και καλοκαιρινό party mood ανεξαρτήτως καιρού κάνουν το "Forget About It" ιδανικό στέκι για να ξεχάσεις τι μέρα είναι.

(-) Μεγάλο φάουλ το πανάρισμα της mozzarella στην πειραγμένη caprese, αφού το τυρί χάνει όλη τη χυμώδη βουτυράδα του και δεν έχει τίποτε να συζητήσει με τις ζουμερές ντομάτες που το συνοδεύουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Forget About It

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.