Το "Pelosof" της Θεσσαλονίκης φέρνει τη γεύση του Στέφανου Σταμίδη σε all day τερέν

Ο βραβευμένος σεφ του «Dome Real Cuisine» υπογράφει τη γευστική πρόταση του ολοκαίνουριου café-bar-resto της πόλης, με φόντο τον όμορφα ανανεωμένο χώρο του ιστορικού παλιού ταχυδρομείου της Θεσσαλονίκης.

Pelosof Θεσσαλονίκη

Ως ένα hip στέκι για foodies, cocktailistas και λάτρεις του καφέ συστήνεται το "Pelosof", το νέο café bar resto της Θεσσαλονίκης, δυο βήματα από την πλατεία Αριστοτέλους, που συνδέει τον μοντερνισμό του σήμερα με την ιστορία ενός κτηρίου – ορόσημο της Θεσσαλονίκης, απλώνοντας τα ντιζαϊνάτα του έπιπλα στο ολόφωτο αίθριο του παλιού ταχυδρομείου της πόλης.

Pelosof Θεσσαλονίκη

Η στοά Πελοσώφ – Αμαρίλιο - Πάρδο, ονοματισμένη από τους τρεις ιδιοκτήτες του μεγάρου που ανεγέρθηκε το 1924, λειτούργησε αρχικά ως εμπορική στοά στα πρότυπα ευρωπαϊκών μητροπόλεων, πριν το κτίριο στεγάσει το ταχυδρομείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι και το 1941 που βομβαρδίστηκε. Έχοντας μείνει άδειο στη διάρκεια της Κατοχής, το άλλοτε αριστοκρατικό κτίσμα λειτούργησε ως κοιτώνας των συμμαχικών στρατευμάτων κατά την απελευθέρωση, για να φρεσκαριστεί και να στεγάσει ξανά το ταχυδρομείο μέχρι το 1978. Τότε, οι σεισμοί που συντάραξαν την πόλη άφησαν το μέγαρο πληγωμένο και παροπλισμένο, με μόνη εξαίρεση τα καταστήματα και το αίθριο, μέσα στο οποίο είχαμε, πριν από μερικά χρόνια, συναντήσει το "Toms Flagship Store & Café".

Pelosof Θεσσαλονίκη

Τώρα, με την ομάδα του διακεκριμένου Post-Spectacular Office να υπογράφει το φρεσκάρισμά του, ο χώρος επανέρχεται πλήρως αναζωογονημένος για να γυρίσει σελίδα με το "Pelosof", που εκτός από τη φρέσκια αισθητική του, φέρνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μια νέα all day γευστική πρόταση, με την ούγια του βραβευμένου σεφ Στέφανου Σταμίδη.

Υπογράφοντας τόσο την κάρτα του brunch, lunch και snacking, όσο και εκείνη του dinner, ο Στέφανος Σταμίδης (Top Notch και BEK 2021 για το "Dome Real Cuisine" στο ξενοδοχείο "Nikopolis") ξεδιπλώνει εδώ μια πιο casual πλευρά του λεπτού του αγγίγματος. Δίνοντας έμφαση στην τοπική πρώτη ύλη, πλουτισμένη με μεσογειακά αρώματα και κοσμοπολίτικες νότες, εκφράζεται σε πιάτα όπως το naan flatbread με δραμινό μανούρι, παντζάρι και πουρέ γλυκοπατάτας, το φρέσκο ψάρι ημέρας με γαρίδες, σαφράν, τσίλι και κόλιανδρο, ή το ζουμερό μοσχαράκι τυλιγμένο σε τραγανή κρούστα από πάνκο, συνοδεία πικάντικης κρέμας ντομάτας και πατατοσαλάτα με οργανικό γιαούρτι.

Pelosof Θεσσαλονίκη

Τα πιάτα του Σταμίδη επιμελείται η Μαρία Ιβάνοβα ως chef de cuisine, ενώ την πρόταση σιγοντάρουν τα ευρηματικά cocktails του βραβευμένου σε διεθνείς διαγωνισμούς Αστέρη Ψαρρά, το δημιουργικό χέρι του οποίου είχαμε γνωρίσει στο "Boheme" της Πυλαίας.

Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη
694 674 4472

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.