Ως ένα hip στέκι για foodies, cocktailistas και λάτρεις του καφέ συστήνεται το "Pelosof", το νέο café bar resto της Θεσσαλονίκης, δυο βήματα από την πλατεία Αριστοτέλους, που συνδέει τον μοντερνισμό του σήμερα με την ιστορία ενός κτηρίου – ορόσημο της Θεσσαλονίκης, απλώνοντας τα ντιζαϊνάτα του έπιπλα στο ολόφωτο αίθριο του παλιού ταχυδρομείου της πόλης.
Η στοά Πελοσώφ – Αμαρίλιο - Πάρδο, ονοματισμένη από τους τρεις ιδιοκτήτες του μεγάρου που ανεγέρθηκε το 1924, λειτούργησε αρχικά ως εμπορική στοά στα πρότυπα ευρωπαϊκών μητροπόλεων, πριν το κτίριο στεγάσει το ταχυδρομείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι και το 1941 που βομβαρδίστηκε. Έχοντας μείνει άδειο στη διάρκεια της Κατοχής, το άλλοτε αριστοκρατικό κτίσμα λειτούργησε ως κοιτώνας των συμμαχικών στρατευμάτων κατά την απελευθέρωση, για να φρεσκαριστεί και να στεγάσει ξανά το ταχυδρομείο μέχρι το 1978. Τότε, οι σεισμοί που συντάραξαν την πόλη άφησαν το μέγαρο πληγωμένο και παροπλισμένο, με μόνη εξαίρεση τα καταστήματα και το αίθριο, μέσα στο οποίο είχαμε, πριν από μερικά χρόνια, συναντήσει το "Toms Flagship Store & Café".
Τώρα, με την ομάδα του διακεκριμένου Post-Spectacular Office να υπογράφει το φρεσκάρισμά του, ο χώρος επανέρχεται πλήρως αναζωογονημένος για να γυρίσει σελίδα με το "Pelosof", που εκτός από τη φρέσκια αισθητική του, φέρνει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και μια νέα all day γευστική πρόταση, με την ούγια του βραβευμένου σεφ Στέφανου Σταμίδη.
Υπογράφοντας τόσο την κάρτα του brunch, lunch και snacking, όσο και εκείνη του dinner, ο Στέφανος Σταμίδης (Top Notch και BEK 2021 για το "Dome Real Cuisine" στο ξενοδοχείο "Nikopolis") ξεδιπλώνει εδώ μια πιο casual πλευρά του λεπτού του αγγίγματος. Δίνοντας έμφαση στην τοπική πρώτη ύλη, πλουτισμένη με μεσογειακά αρώματα και κοσμοπολίτικες νότες, εκφράζεται σε πιάτα όπως το naan flatbread με δραμινό μανούρι, παντζάρι και πουρέ γλυκοπατάτας, το φρέσκο ψάρι ημέρας με γαρίδες, σαφράν, τσίλι και κόλιανδρο, ή το ζουμερό μοσχαράκι τυλιγμένο σε τραγανή κρούστα από πάνκο, συνοδεία πικάντικης κρέμας ντομάτας και πατατοσαλάτα με οργανικό γιαούρτι.
Τα πιάτα του Σταμίδη επιμελείται η Μαρία Ιβάνοβα ως chef de cuisine, ενώ την πρόταση σιγοντάρουν τα ευρηματικά cocktails του βραβευμένου σε διεθνείς διαγωνισμούς Αστέρη Ψαρρά, το δημιουργικό χέρι του οποίου είχαμε γνωρίσει στο "Boheme" της Πυλαίας.
Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη
694 674 4472