"Ιωλκός": ψαροφαγία με πολλά πρόσωπα

Στο πάντα δημοφιλές θαλασσινό ρεστοράν της Γλυφάδας, η κουζίνα έχει πλέον τη σφραγίδα του έμπειρου σεφ Μιχάλη Ντουνέτα και κάνει προτάσεις για κάθε ιωδιούχα διάθεση.

iolkos1

Δεν είναι πολλά τα μαγαζιά αυτήν την εποχή που βλέπουν τα τραπέζια τους να γεμίζουν μια καθημερινή αλλά η "Ιωλκός" το καταφέρνει. Ο χώρος, διακοσμημένος με βιβλιοθήκες και μεγάλα τραπέζια ειδικά στο μπροστινό κομμάτι, αποπνέει αστική ζεστασιά ασυνήθιστη για τα μαγαζιά του είδους, αν και η ψαριέρα που βλέπεις στο έμπα, φορτωμένη με όλων των ειδών τα ολόφρεσκα θαλασσινά καλούδια, δεν σου αφήνει καμία αμφιβολία για τον ιωδιούχο προσανατολισμό της κουζίνας. Τα ηνία της ανέλαβε πριν λίγους μήνες ο έμπειρος σεφ Μιχάλης Ντουνέτας, ο οποίος δημιούργησε έναν πλούσιο κατάλογο που εκφράζει διαφορετικές πλευρές της ψαροφαγίας και σου δίνει την δυνατότητα να κινηθείς αναλόγως διάθεσης προς όποια κατεύθυνση επιθυμείς. 

iolkos2

Απόλαυσα ιδιαίτερα το άκρως ορεκτικό καλωσόρισμα με "cappuccino" κακαβιάς που ήρθε σκεπασμένη με αφρό από αβγοτάραχο και λεμόνι, και ήταν ένα τρόπον τινά προοίμιο για τις πιο μοντέρνες προτάσεις του μενού: τα ενδιαφέροντα ωμά όπως το ταρτάρ καραβίδας με αβοκάντο και ντομάτα που με κέρδισε με την εξαιρετική του πρώτη ύλη και τη μεσογειακή γλύκα της μαρινάδας του, αλλά και τους σύγχρονης αντίληψης "μεζέδες" όπως τα tacos γαρίδας με πικάντικη μαγιονέζα και τα γυαλιστερά κράκερ ρυζιού με μελάνι σουπιάς που γαρνίρονται με τρυφερό χταπόδι και καλό ταραμά. Στις πιο κλασικές στιγμές, μη χάσετε με τίποτα τη δική τους λακέρδα από ελληνικό τονάκι. Πρόκειται για μερακλίδικο θαλασσινό βελούδο που κρατά τη ζωντάνια του, θυμίζοντας sashimi στην όψη, και ενισχύεται με καλό ελαιόλαδο και φρέσκο κρεμμύδι^ αν σας φανεί πολύ έντονο, μπορείτε να το "σπάσετε" σταλάζοντας πάνω του λίγο από το λεμόνι που έχει για συνοδεία. 

iolkos3

Ο κλασικός θαλασσινογήινος συνδυασμός του καπνιστού χελιού με τη φάβα κερδίζει πόντους χάρη στην καλή πρώτη ύλη και των δύο, ενώ αν αγαπάτε τα μύδια στον αχνό, αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα νόστιμα και σαρκωμένα που προτείνουν εδώ με αρώματα από ρούμι, μοσχολέμονο και δυόσμο. Στα κύρια, το παιχνίδι παίζεται ανάμεσα στο ψάρι της αρεσκείας σας στη σχάρα και στο τηγάνι, καθώς και σε προτάσεις σε θαλασσινή pasta. Από τις δεύτερες δοκίμασα το ριζότο με μελάνι σουπιάς που ήρθε ελαφρύ και σωστά μαγειρεμένο, έχοντας πάνω του ζουμερό καλαμάρι σχάρας, ενώ από την ψαριέρα διάλεξα μπαρμπούνια που αν και η συνομιλία τους με το τηγάνι τράβηξε λίγο παραπάνω, ήταν νόστιμα και ζουμερά. Ο αποδομημένος μπακλαβάς, με μήλο, αχλάδι και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς σε αγκαλιά από τραγανότατο φύλλο, γράφει ωραία στο τέλος. 

(+) Σέρβις φιλικό και αποτελεσματικό ακόμα και τις στιγμές της αιχμής, αλλά και μια εκλεκτή κολεξιόν από αποστάγματα, ανάμεσα στα οποία και αρκετά παλαιωμένα. 

(-) Στο σεβίτσε γαρίδας με μάνγκο, τσίλι και ρόδι, οι υψηλές οξύτητες "σκεπάζουν" τον πρωταγωνιστή του πιάτου.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Ιωλκός

Ζέππου 15, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.