Πού να πάω για αστεράτα bao buns;

Το τυροπιτάδικο της γειτονιάς ίσως να είναι πια το μόνο μέρος που μένει για να τρυπώσουν αυτά τα αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού, όμως το ότι τα βρίσκουμε παντού, δεν σημαίνει ότι όλα τα bao buns είναι ίδια. Σ’ αυτές τις 4+1 διευθύνσεις, όμως, θα τα απολαύσετε όπως τους πρέπει, σε κλασικές, ή μοντέρνες εκδοχές.

Bao Buns - Mr Pug's Canteen

Tyler’s, Παγκράτι

Tyler's Bao Buns

Νεότερο αδερφάκι της οικογένειας των "Lost Athens”, "Noah” και "Diego”, ο Tyler είναι μια διαστημική μαϊμού που προσγειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Παγκράτι για να σκορπίσει διαγαλλαξιακή νοστιμιά σε όλη την Αθήνα, με ποπ αισθητική και fun διάθεση στην όψη, αλλά και ευρηματικές γεύσεις στη μπουκιά: πάπια, γαρίδα, μοσχάρι, καρότο, αλλά και… τραχανάς στριμώχνονται ανάμεσα στα αφράτα ψωμάκια του "Tyler’s", ενώ η γκάμα έχει προσφάτως εμπλουτιστεί από smashed burgers και σιγοντάρεται από την tailored μπίρα Lucky Monkey.

Mr Pug’s Canteen, Χαλάνδρι

Mr Pug's Canteen Bao Buns

Όχι ένα, αλλά δύο trending topics της αθηναϊκής καλοφαγίας χειρός συναντιούνται στην καντίνα του Mr Pug, με τον Βασίλη Ξανθό να ανοίγει καθημερινά το ταϊβανέζικο ζυμαράκι του για να το ατμίσει και να το γεμίσει με λιχουδιές όπως το τρυφερό pork belly με πικλαρισμένο κρεμμύδι, το τραγανό κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο, ή τον παναρισμένο μπακαλιάρο με μαγιονέζα σόγιας, και να ικανοποιήσει τις lunch break λιγούρες της γειτονιάς, ή τις after drinks πείνες της μπαρότσαρκας του Χαλανδρίου. Και για φινάλε, τραγανά κι αέρινα churros.

Bao Bae, Κολωνάκι

Bao Bae Bao Buns

Έναν χρόνο έκλεισε αυτές τις μέρες το bao spot του Κολωνακίου, που άνοιξε με τη δημιουργική υπογραφή του Χρήστου Γλωσσίδη (MasterChef 2018) στην ούγια του και συνεχίζει με το μεράκι των ιδιοκτητών του σε κάθε του μπουκιά, αφού οι Μάριος και Άρης Ντούριος παρασκευάζουν τις ζύμες τους επί τόπου κι απ’ το μηδέν, για να τις διπλώσουν γύρω από χοιρινές πανσέτες, μοσχαρίσια μπιφτέκια, γαρίδες τεμπούρα, αλλά και λουκάνικα Τζουμαγιάς σε μια ελληνασιατική παραλλαγή του hot dog, που ταιριάζει πρίμα με τα to go cocktails της μπάρας τους.

Pink Flamingo, Σύνταγμα

Pink Flamingo Bao Bun

Το μικροσκοπικό στέκι του Βασίλη Καλλίδη έφερε στην Αθήνα την κουλτούρα του dim sum χειρός, με dumplings, noodles, soba και udon να πλουτίζουν την πολυεθνική γαστρονομική πιάτσα του Συντάγματος με τις εξωτικές μυρωδιές τους. Ήταν επόμενο, λοιπόν, να γίνει κι ένα απ’ τα πρώτα σημεία όπου θα γνωριζόμασταν με την κουλτούρα των Baos, που αποτελούν ακόμη ένα απ’ τα δυνατά χαρτιά, με τραγανή πάπια και ψητό χοιρινό να πρωταγωνιστούν στις ευθύβολες προτάσεις, αλλά και tempeh teriyaki να δίνει vegan διέξοδο.

+ The Clumsies, Κέντρο

The Clumsies Bao Bun

Όχι η πιο προφανής διεύθυνση να αναζητήσεις bao buns, το πολυβραβευμένο κοκτεϊλάδικο του Κέντρου (#4 στα World’s 50 Best Bars φέτος), ήταν ένα από τα πρώτα της Αθήνας που επένδυσαν στο bar food αξιώσεων, φέρνοντας τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο στο σχήμα. Έτσι, στο bar menu κρύβεται το Kebabao, με το ζουμερό ψητό του σουτζουκάκι και την απολαυστικής γευστικής πυκνότητας σαλτσούλα ντομάτας του, πλάι στη σος γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι, να το κάνουν μια fun αναδόμηση του πολίτικου τυλιχτού, που τρώγεται με μια μπουκιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.