Πού να πάω για αστεράτα bao buns;

Το τυροπιτάδικο της γειτονιάς ίσως να είναι πια το μόνο μέρος που μένει για να τρυπώσουν αυτά τα αφράτα ασιατικά ψωμάκια ατμού, όμως το ότι τα βρίσκουμε παντού, δεν σημαίνει ότι όλα τα bao buns είναι ίδια. Σ’ αυτές τις 4+1 διευθύνσεις, όμως, θα τα απολαύσετε όπως τους πρέπει, σε κλασικές, ή μοντέρνες εκδοχές.

Bao Buns - Mr Pug's Canteen

Tyler’s, Παγκράτι

Tyler's Bao Buns

Νεότερο αδερφάκι της οικογένειας των "Lost Athens”, "Noah” και "Diego”, ο Tyler είναι μια διαστημική μαϊμού που προσγειώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Παγκράτι για να σκορπίσει διαγαλλαξιακή νοστιμιά σε όλη την Αθήνα, με ποπ αισθητική και fun διάθεση στην όψη, αλλά και ευρηματικές γεύσεις στη μπουκιά: πάπια, γαρίδα, μοσχάρι, καρότο, αλλά και… τραχανάς στριμώχνονται ανάμεσα στα αφράτα ψωμάκια του "Tyler’s", ενώ η γκάμα έχει προσφάτως εμπλουτιστεί από smashed burgers και σιγοντάρεται από την tailored μπίρα Lucky Monkey.

Mr Pug’s Canteen, Χαλάνδρι

Mr Pug's Canteen Bao Buns

Όχι ένα, αλλά δύο trending topics της αθηναϊκής καλοφαγίας χειρός συναντιούνται στην καντίνα του Mr Pug, με τον Βασίλη Ξανθό να ανοίγει καθημερινά το ταϊβανέζικο ζυμαράκι του για να το ατμίσει και να το γεμίσει με λιχουδιές όπως το τρυφερό pork belly με πικλαρισμένο κρεμμύδι, το τραγανό κοτόπουλο με φυστικοβούτυρο, ή τον παναρισμένο μπακαλιάρο με μαγιονέζα σόγιας, και να ικανοποιήσει τις lunch break λιγούρες της γειτονιάς, ή τις after drinks πείνες της μπαρότσαρκας του Χαλανδρίου. Και για φινάλε, τραγανά κι αέρινα churros.

Bao Bae, Κολωνάκι

Bao Bae Bao Buns

Έναν χρόνο έκλεισε αυτές τις μέρες το bao spot του Κολωνακίου, που άνοιξε με τη δημιουργική υπογραφή του Χρήστου Γλωσσίδη (MasterChef 2018) στην ούγια του και συνεχίζει με το μεράκι των ιδιοκτητών του σε κάθε του μπουκιά, αφού οι Μάριος και Άρης Ντούριος παρασκευάζουν τις ζύμες τους επί τόπου κι απ’ το μηδέν, για να τις διπλώσουν γύρω από χοιρινές πανσέτες, μοσχαρίσια μπιφτέκια, γαρίδες τεμπούρα, αλλά και λουκάνικα Τζουμαγιάς σε μια ελληνασιατική παραλλαγή του hot dog, που ταιριάζει πρίμα με τα to go cocktails της μπάρας τους.

Pink Flamingo, Σύνταγμα

Pink Flamingo Bao Bun

Το μικροσκοπικό στέκι του Βασίλη Καλλίδη έφερε στην Αθήνα την κουλτούρα του dim sum χειρός, με dumplings, noodles, soba και udon να πλουτίζουν την πολυεθνική γαστρονομική πιάτσα του Συντάγματος με τις εξωτικές μυρωδιές τους. Ήταν επόμενο, λοιπόν, να γίνει κι ένα απ’ τα πρώτα σημεία όπου θα γνωριζόμασταν με την κουλτούρα των Baos, που αποτελούν ακόμη ένα απ’ τα δυνατά χαρτιά, με τραγανή πάπια και ψητό χοιρινό να πρωταγωνιστούν στις ευθύβολες προτάσεις, αλλά και tempeh teriyaki να δίνει vegan διέξοδο.

+ The Clumsies, Κέντρο

The Clumsies Bao Bun

Όχι η πιο προφανής διεύθυνση να αναζητήσεις bao buns, το πολυβραβευμένο κοκτεϊλάδικο του Κέντρου (#4 στα World’s 50 Best Bars φέτος), ήταν ένα από τα πρώτα της Αθήνας που επένδυσαν στο bar food αξιώσεων, φέρνοντας τον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο στο σχήμα. Έτσι, στο bar menu κρύβεται το Kebabao, με το ζουμερό ψητό του σουτζουκάκι και την απολαυστικής γευστικής πυκνότητας σαλτσούλα ντομάτας του, πλάι στη σος γιαουρτιού και το φρέσκο κρεμμυδάκι, να το κάνουν μια fun αναδόμηση του πολίτικου τυλιχτού, που τρώγεται με μια μπουκιά.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.