Οδηγός Εστιατορίων

Το καλύτερο εστιατόριο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής βρίσκεται στο Ντουμπάι

Το εστιατόριο «3 Fills», σκαρφάλωσε στην κορυφή της πρώτης λίστας «Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants», που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες σε λαμπερή τελετή στο Αμπού Ντάμπι.

MENA 50 Best rRestaurants Awards

Η ανακοίνωση της πρώτης λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου σε λαμπερή τελετή στο εμβληματικό "Conrad Abu Dhabi Etihad Towers" αναδεικνύοντας τους 50 πιο λαμπρούς γαστρονομικούς αστέρες από 11 χώρες της περιοχής. 

Το "3 Fills" στο Ντουμπάι, που σκαρφάλωσε στην πολυπόθητη κορυφή είναι ένα χαλαρού στυλ ιαπωνικό fusion εστιατόριο στον ιστορικό λιμένα "Jumeirah Fishing Harbour", στο Ντουμπάι που δημιουργήθηκε το 2016 από τρεις φίλους, δύο Άραβες και έναν Σιγκαπουριανό. Στο μενού του φιγουράρουν από ρολά sushi και στιγμιαία νουντλς μέχρι σαλάτες με βασιλικό καβούρι, μαριναρισμένα αρνίσια παϊδάκια και σοκολάτα με μάτσα και αφρό γάλακτος από το "Brix", το dessert bar, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Πρόκειται για το πιο πολυβραβευμένο εστιατόριο στα Αραβικά Εμιράτα που φημίζεται για την προσεγμένη γευστική εμπειρία που προσφέρει όχι σε κάποιο υψηλού προφίλ ξενοδοχείο αλλά σε χαλαρό σκηνικό με θέα το λιμάνι. Τα ηνία στην κουζίνα σε ρόλο Head Chef κρατά ο Freddy Kazadi. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε η izakaya "Zuma" στο DIFC (Διεθνές Οικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι) του σεφ Rainer Becker ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το "OCD" του Raz Rahav στο Τελ Αβίβ που επίσης ψηφίστηκε ως το καλύτερο του Ισραήλ. 

Tala Bashmi
Τον καθιερωμένο βαρύτιμο τίτλο της "Καλύτερης Σεφ Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής" (Middle East & North Africa’s Best Female Chef 2022) κουβαλά στις πλάτες της η Tala Bashmi, chef-patron του εστιατορίου "Fusions by Tala" στο Μπαχρέιν

Όπως είθισται στις ανακοινώσεις κάθε λίστας των "50 Best Restaurants" (World’s 50 Best, Asia’s 50 Best, Latin America’s 50 Best), απονεμήθηκαν και ειδικά βραβεία τιμής ένεκεν σε σεφ και εστιατόρια με επίδραση στη γαστρονομία της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει ο οργανισμός. "Καλύτερη Ζαχαροπλάστης Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής" αναδείχθηκε η Sahar Parham Al Awadhi ενώ το "Βραβείο Επιλογής των Σεφ" ("Chef’s Choice Award 2022") απέσπασε ο σεφ Reif Othman. Ακόμα, τον καθιερωμένο βαρύτιμο τίτλο της "Καλύτερης Σεφ Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής" (Middle East & North Africa’s Best Female Chef 2022) κουβαλά στις πλάτες της η Tala Bashmi, chef-patron του εστιατορίου "Fusions by Tala" στο Μπαχρέιν, το "One To Watch Award 2022", έλαβε το εστιατόριο "Kinoya" στο Ντουμπάι που το καθιστά μέρος της watch list της επιτροπής, με πιθανότητα μελλοντικής ένταξης στη λίστα, ενώ ο Kamal Mouzawak έλαβε το βραβείο "Foodics Icon Award" για την συνολική προσφορά του στη γαστρονομία ως η πιο εμβληματική μορφή του χώρου.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στην πρώτη 10άδα (#10) βρίσκεται το εστιατόριο "Gaia" (στο Ντουμπάι, με ένα ακόμα στο Μόντε Κάρλο), που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για πρόσωπα υψηλού προφίλ, από αστέρες του σινεμά μέχρι σεΐχηδες. Από το πάσο περνούν δια χειρός του σεφ Izu Ani προτάσεις όπως ψητή φέτα και μουσακάς αλλά και φρέσκα ψάρια ημέρας που είναι διαθέσιμα με επί τόπου επιλογή από ειδικό πάγκο με πάγο. 

Δείτε όλα τα εστιατόρια της λίστας εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Νomade et sauvage" για μια μέρα στο "Surfer Maya"

Το fast casual εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζει τις "pop up" εκδηλώσεις του με τη σκυτάλη να παίρνει η ομάδα των "νομάδων" "Νomade et sauvage".

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/05/2022

Στο "Mailo's" η μακαρονάδα βγαίνει στο "δρόμο"

Καλοφτιαγμένες al dente μακαρονάδες με comfort νοστιμιά, κλεισμένες σε κουτί, αναδιαμορφώνουν την οπτική μας για το "γρήγορο" φαγητό.

"Athens vegan burgers": Για burger ολοταχώς στο κέντρο της Αθήνας με vegan διαβατήριο

Στο "Athens vegan burgers" τα burgers είναι ένα ταξίδι ανά τον κόσμο με την υπογραφή του vegan chef Νίκου Γαϊτάνου.

"Burgal": Vegan burger στέκι με τη σφραγίδα του Alain Ducasse

Ο πολυμήχανος Γάλλος σεφ στρέφει τους προβολείς ξανά στην χορτοφαγία με τη δημιουργία καντίνας που λανσάρει vegan burger στην Place de la Bastille στο Παρίσι.

Ο κορυφαίος Alex Kratena έρχεται στο "Baba Au Rum"

Η δυναμική μπάρα του βραβευμένου Baba Au Rum, φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της παγκόσμιας σύγχρονης μπαρ σκηνής.

Ο Αντώνης Σελέκος θα σε κάνει να τρως πανετόνε όλο το χρόνο

O ταλαντούχος ζαχαροπλάστης εξηγεί πώς με συμμάχους τον "Ζαχαρία", τον "Μίλτο" και τον "Νέρωνα" στο κονσεπτικό ζαχαροπλαστείο του ξεφουρνίζει αδιάλειπτα όλο το χρόνο πανετόνε και το τι θεωρεί πραγματικό στοίχημα στον χώρο.

Για sushi και κοκτέιλ στο "Kikko"

Δυτικόστροφα αλλά και κλασικής ιαπωνικής κοπής sushi παίζουν ντουέτο με ενδιαφέρουσες προτάσεις στη μπάρα στο μοντέρνο sushi spot στο Παλαιό Φάληρο.