Το καλύτερο εστιατόριο της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής βρίσκεται στο Ντουμπάι

Το εστιατόριο «3 Fills», σκαρφάλωσε στην κορυφή της πρώτης λίστας «Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants», που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες σε λαμπερή τελετή στο Αμπού Ντάμπι.

MENA 50 Best rRestaurants Awards

Η ανακοίνωση της πρώτης λίστας με τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου σε λαμπερή τελετή στο εμβληματικό "Conrad Abu Dhabi Etihad Towers" αναδεικνύοντας τους 50 πιο λαμπρούς γαστρονομικούς αστέρες από 11 χώρες της περιοχής. 

Το "3 Fills" στο Ντουμπάι, που σκαρφάλωσε στην πολυπόθητη κορυφή είναι ένα χαλαρού στυλ ιαπωνικό fusion εστιατόριο στον ιστορικό λιμένα "Jumeirah Fishing Harbour", στο Ντουμπάι που δημιουργήθηκε το 2016 από τρεις φίλους, δύο Άραβες και έναν Σιγκαπουριανό. Στο μενού του φιγουράρουν από ρολά sushi και στιγμιαία νουντλς μέχρι σαλάτες με βασιλικό καβούρι, μαριναρισμένα αρνίσια παϊδάκια και σοκολάτα με μάτσα και αφρό γάλακτος από το "Brix", το dessert bar, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Πρόκειται για το πιο πολυβραβευμένο εστιατόριο στα Αραβικά Εμιράτα που φημίζεται για την προσεγμένη γευστική εμπειρία που προσφέρει όχι σε κάποιο υψηλού προφίλ ξενοδοχείο αλλά σε χαλαρό σκηνικό με θέα το λιμάνι. Τα ηνία στην κουζίνα σε ρόλο Head Chef κρατά ο Freddy Kazadi. Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε η izakaya "Zuma" στο DIFC (Διεθνές Οικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι) του σεφ Rainer Becker ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το "OCD" του Raz Rahav στο Τελ Αβίβ που επίσης ψηφίστηκε ως το καλύτερο του Ισραήλ. 

Tala Bashmi
Τον καθιερωμένο βαρύτιμο τίτλο της "Καλύτερης Σεφ Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής" (Middle East & North Africa’s Best Female Chef 2022) κουβαλά στις πλάτες της η Tala Bashmi, chef-patron του εστιατορίου "Fusions by Tala" στο Μπαχρέιν

Όπως είθισται στις ανακοινώσεις κάθε λίστας των "50 Best Restaurants" (World’s 50 Best, Asia’s 50 Best, Latin America’s 50 Best), απονεμήθηκαν και ειδικά βραβεία τιμής ένεκεν σε σεφ και εστιατόρια με επίδραση στη γαστρονομία της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει ο οργανισμός. "Καλύτερη Ζαχαροπλάστης Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής" αναδείχθηκε η Sahar Parham Al Awadhi ενώ το "Βραβείο Επιλογής των Σεφ" ("Chef’s Choice Award 2022") απέσπασε ο σεφ Reif Othman. Ακόμα, τον καθιερωμένο βαρύτιμο τίτλο της "Καλύτερης Σεφ Μέσης Ανατολής και βόρειας Αφρικής" (Middle East & North Africa’s Best Female Chef 2022) κουβαλά στις πλάτες της η Tala Bashmi, chef-patron του εστιατορίου "Fusions by Tala" στο Μπαχρέιν, το "One To Watch Award 2022", έλαβε το εστιατόριο "Kinoya" στο Ντουμπάι που το καθιστά μέρος της watch list της επιτροπής, με πιθανότητα μελλοντικής ένταξης στη λίστα, ενώ ο Kamal Mouzawak έλαβε το βραβείο "Foodics Icon Award" για την συνολική προσφορά του στη γαστρονομία ως η πιο εμβληματική μορφή του χώρου.

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε ότι στην πρώτη 10άδα (#10) βρίσκεται το εστιατόριο "Gaia" (στο Ντουμπάι, με ένα ακόμα στο Μόντε Κάρλο), που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι ελληνικής-μεσογειακής κουζίνας ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς για πρόσωπα υψηλού προφίλ, από αστέρες του σινεμά μέχρι σεΐχηδες. Από το πάσο περνούν δια χειρός του σεφ Izu Ani προτάσεις όπως ψητή φέτα και μουσακάς αλλά και φρέσκα ψάρια ημέρας που είναι διαθέσιμα με επί τόπου επιλογή από ειδικό πάγκο με πάγο. 

Δείτε όλα τα εστιατόρια της λίστας εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.