Η Tala Bashmi είναι η καλύτερη σεφ Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

Η σεφ Tala Bashmi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε η επιτροπή των «Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants», στο πλαίσιο της επερχόμενης πρώτης ανακοίνωσης των βραβείων της περιφέρειας Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Tala Bashmi

Ο οργανισμός διοργάνωσης των "World’s 50 Best Restaurants", "Asia’s 50 Best Restaurants" και "Latin America’s 50 Best Restaurants", πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε τo λανσάρισμα των "Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants".

H νέα λίστα, που αναδεικνύει τα "50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, θα κάνει ντεμπούτο στο Aμπού Ντάμπι στις 7 Φεβρουάριου του 2022 και ως είθισται, πριν την επίσημη τελετή απονομής, ανακοινώνονται κάποια ειδικά βραβεία όπως είναι αυτό της "Καλύτερης Σεφ" (Best Female Chef). Η Tala Bashmi, σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Fusions by Tala in Bahrain", που θεωρείται η "φωνή της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν", είναι η πρώτη κάτοχος του τίτλου της "Καλύτερης Σεφ της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής".

Tala Bashmi
 

"Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί για ’μένα υπέρτατη τιμή, ήταν πάντα όνειρο να τοποθετήσω τη μαγειρική μου κληρονομιά στον παγκόσμιο χάρτη. Ένας από τους βασικούς στόχους μου είναι να γεφυρώσω το κενό ανάμεσα στο απλό και το high-end φαγητό, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε ταξίδι", επισήμανε η σεφ μετά την ανακοίνωση του βραβείου. Το προφίλ της κουζίνας της είναι ένα αμάλγαμα της εκπαίδευσης στην "Ακαδημία Μαγειρικής Τέχνης" στην Ελβετία, απ’ όπου αποφοίτησε με εξειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος, και του πηγαίου πάθους να αποτυπώνει τη γεύση της γενέτειράς της (Μπαχρέιν) με τρόπο που να πυροδοτεί αισθήματα νοσταλγίας. Πρώτος διδάξας, ο πατέρας της, που της πρόσφερε βαθιά γνώση των υλικών της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, εμπειρία που τροφοδότησε ένα είδος προσωπικής αποστολής. Σημαντικό ρόλο βέβαια στην εξέλιξή της έπαιξε και η συνεργασία με τα "Grand Hotel Les Trois Rois" και "Prisma" όπου μυήθηκε στους τρόπους διαχείρισης της λειτουργίας ενός εστιατορίου μαθαίνοντας μεταξύ άλλων και πώς να ανταποκρίνεται στους γρήγορους ρυθμούς χώρων εστίασης.

Μετά την επιστροφή της στη Μέση Ανατολή, απέκτησε αναγνωρισιμότητα με τη συμμετοχή της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό "Top Chef" Μέσης Ανατολής και Αφρικής του ομίλου "MBC", με εμφανίσεις που έκαναν το όνομά της συνώνυμο της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν. Από το 2017, στο εστιατόριο "Fusions by Tala" που στεγάζει στο "Gulf Hotel" στο Μπαχρέιν, ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο μπολιάζοντας τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο. Οι "μπάμιες" (Bamia), μαγειρευτό πιάτο που παραδοσιακά φτιάχνεται με "δεύτερες" κοπές, είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της, το σερβίρει όμως με μάγουλα wagyu, "γυαλί" από μπάμιες που καλύπτουν το κρέας και ρύζι σε ζωμό ντομάτας. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.