Η Tala Bashmi είναι η καλύτερη σεφ Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

Η σεφ Tala Bashmi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε η επιτροπή των «Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants», στο πλαίσιο της επερχόμενης πρώτης ανακοίνωσης των βραβείων της περιφέρειας Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Tala Bashmi

Ο οργανισμός διοργάνωσης των "World’s 50 Best Restaurants", "Asia’s 50 Best Restaurants" και "Latin America’s 50 Best Restaurants", πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε τo λανσάρισμα των "Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants".

H νέα λίστα, που αναδεικνύει τα "50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, θα κάνει ντεμπούτο στο Aμπού Ντάμπι στις 7 Φεβρουάριου του 2022 και ως είθισται, πριν την επίσημη τελετή απονομής, ανακοινώνονται κάποια ειδικά βραβεία όπως είναι αυτό της "Καλύτερης Σεφ" (Best Female Chef). Η Tala Bashmi, σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Fusions by Tala in Bahrain", που θεωρείται η "φωνή της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν", είναι η πρώτη κάτοχος του τίτλου της "Καλύτερης Σεφ της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής".

Tala Bashmi
 

"Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί για ’μένα υπέρτατη τιμή, ήταν πάντα όνειρο να τοποθετήσω τη μαγειρική μου κληρονομιά στον παγκόσμιο χάρτη. Ένας από τους βασικούς στόχους μου είναι να γεφυρώσω το κενό ανάμεσα στο απλό και το high-end φαγητό, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε ταξίδι", επισήμανε η σεφ μετά την ανακοίνωση του βραβείου. Το προφίλ της κουζίνας της είναι ένα αμάλγαμα της εκπαίδευσης στην "Ακαδημία Μαγειρικής Τέχνης" στην Ελβετία, απ’ όπου αποφοίτησε με εξειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος, και του πηγαίου πάθους να αποτυπώνει τη γεύση της γενέτειράς της (Μπαχρέιν) με τρόπο που να πυροδοτεί αισθήματα νοσταλγίας. Πρώτος διδάξας, ο πατέρας της, που της πρόσφερε βαθιά γνώση των υλικών της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, εμπειρία που τροφοδότησε ένα είδος προσωπικής αποστολής. Σημαντικό ρόλο βέβαια στην εξέλιξή της έπαιξε και η συνεργασία με τα "Grand Hotel Les Trois Rois" και "Prisma" όπου μυήθηκε στους τρόπους διαχείρισης της λειτουργίας ενός εστιατορίου μαθαίνοντας μεταξύ άλλων και πώς να ανταποκρίνεται στους γρήγορους ρυθμούς χώρων εστίασης.

Μετά την επιστροφή της στη Μέση Ανατολή, απέκτησε αναγνωρισιμότητα με τη συμμετοχή της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό "Top Chef" Μέσης Ανατολής και Αφρικής του ομίλου "MBC", με εμφανίσεις που έκαναν το όνομά της συνώνυμο της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν. Από το 2017, στο εστιατόριο "Fusions by Tala" που στεγάζει στο "Gulf Hotel" στο Μπαχρέιν, ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο μπολιάζοντας τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο. Οι "μπάμιες" (Bamia), μαγειρευτό πιάτο που παραδοσιακά φτιάχνεται με "δεύτερες" κοπές, είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της, το σερβίρει όμως με μάγουλα wagyu, "γυαλί" από μπάμιες που καλύπτουν το κρέας και ρύζι σε ζωμό ντομάτας. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.